Νέες (και απομακρυσμένες) εντολές στα Windows 8

Νέες, αφαίρεσε και άλλαξε τις εντολές από τα Windows 7 στα Windows 8

Ένας αριθμός εντολών προστέθηκαν, αφαιρέθηκαν και άλλαξαν από τα Windows 7 στα Windows 8 . Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι αλλαγές στη Γραμμή εντολών είναι πολύ συχνές από μια έκδοση των Windows στο επόμενο.

Ως επί το πλείστον, η διαθεσιμότητα νέων εντολών στα Windows 8 οφείλεται άμεσα σε νέες λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στο λειτουργικό σύστημα . Φυσικά, οι περισσότερες από τις εντολές που λείπουν από τα Windows 8 οφείλονται σε συνταξιούχους λειτουργίες και οι περισσότερες από τις αλλαγές των εντολών οφείλονται σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Windows 8 μέσω των Windows 7.

Ανατρέξτε για λεπτομέρειες σχετικά με όλες τις αλλαγές των γραμμών εντολών στα Windows 8 ή δείτε την Διαθεσιμότητα εντολών σε όλα τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft για έναν πίνακα μιας σελίδας που εμφανίζει όλες τις εντολές από το MS-DOS μέσω των Windows 8. Πλήρεις περιγραφές είναι διαθέσιμες στη λίστα εντολών Εντολές .

Διατηρώ μια λίστα των Windows 8 αυστηρά: Commands Command Prompt Windows 8 .

Νέες εντολές στα Windows 8

Επτά εντολές Command Prompt υπάρχουν στα Windows 8 που δεν είχαν τα Windows 7:

Έλεγχος απομόνωσης

Η εντολή checknetilation είναι ένα εργαλείο προγραμματιστή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή και την αντιμετώπιση προβλημάτων των δυνατοτήτων δικτύου μιας εφαρμογής των Windows Store από τη γραμμή εντολών.

Είδος τυρόπητας

Η εντολή fondue είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο αξέχαστες νέες εντολές στα Windows 8. Πρόκειται για το εργαλείο Experience on Demand User Experience και χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση οποιωνδήποτε από τα προαιρετικά χαρακτηριστικά των Windows 8 απευθείας από τη γραμμή εντολών.

Licensingdiag

Η εντολή αδειοδότησηςdiag είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Μπορείτε να ορίσετε ένα αρχείο XML και ένα αρχείο CAB για να δημιουργήσετε και τα Windows 8 θα παράγουν και τα δύο, γεμάτα πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση των Windows 8, και συγκεκριμένα στοιχεία ενεργοποίησης προϊόντος και εγγραφής.

Η πιο λογική χρήση για τη χορήγηση άδειας διαγνωστικού ελέγχου είναι η παροχή πολύτιμων πληροφοριών αντιμετώπισης προβλημάτων ενεργοποίησης στη Microsoft ή σε κάποιο άλλο άτομο υποστήριξης.

Pwlauncher

Η εντολή pwlauncher είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών που μπορεί να ενεργοποιήσει, να απενεργοποιήσει ή να εμφανίσει την τρέχουσα κατάσταση των επιλογών εκκίνησης των Windows To Go.

Αναγνώριση

Η εντολή recimg σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη εικόνα ανάκτησης και να την ορίσετε ως την προεπιλεγμένη εικόνα όταν χρησιμοποιείτε την επιλογή Ανανέωση του υπολογιστή σας .

Εγγραφείτε-cimprovider

Η εντολή register-cimprovider κάνει ακριβώς αυτό - καταχωρεί τους παρόχους CIM (Common Information Model) στους Windows 8 από τη γραμμή εντολών .

Tpmvscmgr

Η εντολή tpmvscmgr είναι ένα πλήρες εργαλείο εικονικής έξυπνης κάρτας TPM, που επιτρέπει τόσο τη δημιουργία όσο και την αφαίρεση έξυπνων καρτών.

Αφαίρεση εντολών στα Windows 8

Ορισμένες εντολές καταργήθηκαν από τα Windows 7 στα Windows 8 για διάφορους λόγους.

Η εντολή at δεν είναι πλέον διαθέσιμη στα Windows 8, αντικαταστάθηκε από την εντολή schtasks, ένα πολύ πιο ισχυρό εργαλείο προγραμματισμού εργασιών γραμμής εντολών που ήταν διαθέσιμο παράλληλα με την εντολή at από τα Windows XP.

Η εντολή diantz καταργήθηκε στα Windows 8 χωρίς αμφιβολία λόγω του γεγονότος ότι ήταν ακριβώς η ίδια με την εντολή makecab, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει στα Windows 8.

Οι εντολές mount, nfsadmin, rcp, rpcinfo, rsh, showmount και umount υπήρχαν όλα στα Windows 7 αλλά καταργήθηκαν στα Windows 8. Η μόνη μου εικασία είναι ότι οι Υπηρεσίες για UNIX (SFU) είχαν διακοπεί πλήρως στα Windows 8 ή τουλάχιστον δεν διατίθεται στις εκδόσεις των καταναλωτών.

Τόσο η εντολή σκιά και η εντολή rdpsign καταργήθηκαν επίσης από τα Windows 8. Και οι δύο εντολές σχετίζονται με την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας και δεν έχω ακόμη καταλάβει γιατί καταργήθηκαν.

Αν έχετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις εντολές που αφαιρέσατε στα Windows 8 που ανέφερα παραπάνω, ενημερώστε μας και θα χαρούμε να ενημερώσουμε αυτήν τη σελίδα.

Αλλαγές στις εντολές στα Windows 8

Πολλές δημοφιλείς εντολές Command Prompt έλαβαν κάποια τροποποιήσεις από τα Windows 7 στα Windows 8:

Μορφή

Η εντολή μορφοποίησης είχε μια επιλογή p / p από τα Windows Vista, που λειτουργεί ως βασικό εργαλείο εξυγίανσης δεδομένων , εκτελώντας ένα μηδενικό γράμμα σε κάθε τομέα της μονάδας όσο συχνά καθορίζετε (π.χ. format / p: 8 για οκτώ πλήρεις περάσματα μηδέν εγγραφής ). Στην πραγματικότητα, η επιλογή / p θεωρείται αν δεν εκτελέσετε μια "γρήγορη μορφή" χρησιμοποιώντας την επιλογή / q .

Στα Windows 8, ωστόσο, η λειτουργικότητα του διακόπτη / p έχει αλλάξει σημαντικά. Στα Windows 8, οποιοσδήποτε καθορισμένος αριθμός είναι εκτός από ένα δεδομένο μηδενικό πέρασμα εγγραφής. Επιπλέον, κάθε επιπρόσθετο περάσει αντικαθιστά με τυχαίο αριθμό. Έτσι, ενώ η μορφή / p: 2 στα Windows 7 θα αντικαταστήσει ολόκληρη τη μονάδα δίσκου με μηδενικά δύο φορές, η ίδια εντολή που εκτελείται στα Windows 8 θα αντικαταστήσει ολόκληρη τη μονάδα δίσκου με μηδέν μία φορά, και πάλι με τυχαίο αριθμό, και πάλι με διαφορετικό τυχαίο αριθμό, για συνολικά τρία περάσματα.

Χωρίς αμφιβολία, αυτή η αλλαγή στη λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει λίγο περισσότερη ασφάλεια όταν χρησιμοποιείτε την εντολή μορφοποίησης για την απολύμανση μιας μονάδας δίσκου. Δείτε το πώς να σκουπίσετε έναν σκληρό δίσκο , το δωρεάν λογισμικό καταστροφής δεδομένων και το δωρεάν λογισμικό τεμαχισμού αρχείων για περισσότερες συζητήσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

Netstat

Η εντολή netstat απέκτησε δύο νέους διακόπτες μέσω της ίδιας εντολής στα Windows 7: -x και -y .

Η επιλογή -x χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των συνδέσεων NetworkDirect, των ακροατών και των κοινόχρηστων τελικών σημείων ενώ θα εμφανίζεται το πρότυπο σύνδεσης TCP μαζί με την τοπική διεύθυνση, την εξωτερική διεύθυνση και την κατάσταση.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η εντολή τερματισμού διαθέτει δύο νέους διακόπτες κατά το κλείσιμο των Windows 7.

Το πρώτο, / o , μπορεί να χρησιμοποιηθεί με / r (τερματισμός λειτουργίας και επανεκκίνηση) για να τερματίσει την τρέχουσα περίοδο των Windows και να εμφανίσει το μενού Advanced Options Options . Αυτή η αλλαγή έχει νόημα λόγω του γεγονότος ότι, αντίθετα από τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows, οι διαγνωστικές λειτουργίες στα Windows 8 είναι προσβάσιμες χωρίς να γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Ο δεύτερος νέος διακόπτης, / hybrid , εκτελεί ένα κλείσιμο και έπειτα προετοιμάζει τον υπολογιστή για γρήγορη εκκίνηση, μια λειτουργία που εισάγεται στα Windows 8.