Το ηλεκτροστατικό σύστημα ηχείων Bluetooth του TreVolo της BENQ εξέτασε

01 από 07

Εισαγωγή στο ηλεκτροστατικό σύστημα ηχείων BENQ TreVolo TreVolo

BENQ TreVolo Ηλεκτροστατικό ηχείο Bluetooth - Ανοικτά ηχεία. Εικόνα που παρέχεται από την Amazon

Μια εταιρεία βιντεοπροβολέα κάνει ήχο;

Η παρακολούθηση του ετήσιου CES μου δίνει μια μεγάλη ευκαιρία να ενημερωθώ, να δω και να ακούσω τα demos των επερχόμενων προϊόντων οικιακού κινηματογράφου, όπως οι τηλεοράσεις, οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου, τα streamers των μέσων ενημέρωσης και πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεγαφώνων. Ωστόσο, εκτός από τα προϊόντα που σχετίζονται άμεσα με το home cinema, μερικές φορές τα πρόσθετα προϊόντα αρπάζουν την προσοχή μου. Στο C15 του 2015 ένα τέτοιο προϊόν ήταν το συμπαγές σύστημα ήχου BENQ TreVolo Bluetooth.

Το πρώτο πράγμα που άρπαξε την προσοχή μου είναι ότι το TreVolo δεν κατασκευάζεται από μια παραδοσιακή εταιρία ήχου, αλλά από τον BENQ, έναν κατασκευαστή βίντεο προβολέων. Αφού ξεπεραστεί αυτή η αρχική περιέργεια, υπάρχουν περισσότερα - Αποδεικνύεται ότι το BENQ TreVolo δεν είναι το συνηθισμένο σας συμπαγές ηχοσύστημα, ενσωματώνει ηλεκτροστατική τεχνολογία ηχείων που χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά σε πολύ υψηλού επιπέδου συστήματα επιλογής ηχείων. Η πιο εξέχουσα εταιρεία που χρησιμοποιεί αυτό το είδος τεχνολογίας ομιλητών είναι ο Martin Logan (Ανατρέξτε στη σελίδα τους σχετικά με το πώς λειτουργούν τα ηλεκτροστατικά ηχεία).

Εν συντομία, αντί των παραδοσιακών κώνων και μαγνητών (που απαιτούν κατασκευή κιβωτίου ή κυλινδρικού κυλίνδρου), τα ηλεκτροστατικά ηχεία παράγουν ήχο δονώντας ένα διάφραγμα αναρτημένο ανάμεσα σε δύο μεταλλικά πλέγματα. Τα μεταλλικά πλέγματα παράγουν ένα ηλεκτροστατικό πεδίο που δονείται το διάφραγμα, το οποίο παράγει ήχο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ λεπτό σχέδιο.

Ωστόσο, το μειονέκτημα των ηλεκτροστατικών ηχείων είναι ότι παρόλο που παράγουν καλά μεσαία και υψηλή συχνότητα, δεν κάνουν καλά με χαμηλότερες συχνότητες μπάσων. Ως αποτέλεσμα, απαιτείται τυπικό γούφερ ή υπογούφερ για μια ακουστική εμπειρία πλήρους ευρείας ζώνης, την οποία λαμβάνει υπόψη η BENQ στο σχεδιασμό του TreVolo.

Εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία η συσκευασία λιανικής που έρχεται το BENQ TreVolo.

Χαρακτηριστικά και προδιαγραφές BENQ TreVolo

02 του 07

Περιεχόμενα συσκευασίας BENQ TreVolo

Περιεχόμενα συσκευασίας BENQ TreVolo. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εδώ είναι μια ματιά σε αυτό που παίρνετε στο πακέτο BENQ TreVolo.

Από αριστερά προς τα δεξιά είναι ο προσαρμογέας εναλλασσόμενου ρεύματος και ο οδηγός χρήσης, ακολουθώντας τη μονάδα TreVolo και φυλλάδιο πληροφοριών ασφαλείας.

03 του 07

Προβολές BENQ TreVolo μπροστά και πίσω - Ηχεία κλειστά

Προβολές BENQ TreVolo μπροστά και πίσω - Ηχεία κλειστά. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εμφανίζεται σε αυτή τη σελίδα μια μπροστινή και πίσω όψη του BENQ TreVolo με κλειστά τα ηλεκτροστατικά ηχεία.

Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται το μπροστινό μέρος του TreVolo, το οποίο δείχνει τα δύο woofer πίσω και την ασυνήθιστα σχεδιασμένη σχάρα ηχείων.

Στη δεξιά πλευρά βρίσκεται το πίσω μέρος του TreVolo, το οποίο δείχνει το κουμπί επιλογής πηγής Bluetooth (κοντά στην κορυφή) και τις επιλογές φυσικής σύνδεσης της μονάδας, οι οποίες περιλαμβάνουν (από αριστερά προς τα δεξιά) υποδοχή εναλλασσόμενου ρεύματος, επιτρέπει τη σύνδεση του TreVolo σε εξωτερικό ηχοσύστημα), Line In (επιτρέπει σύνδεση εξωτερικών πηγών, όπως CD / DVD / Blu-ray Disc players, πολλές ταινίες πολυμέσων και πολλά άλλα ...), είσοδος USB περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε συσκευές USB, όπως μονάδες flash (απαιτείται προσαρμογέας USB-micro USB).

04 του 07

Τα ανοιχτά ηχεία BENQ TreVolo Front View

Τα ανοιχτά ηχεία BENQ TreVolo Front View. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εμφανίζεται παραπάνω είναι μια πρόσοψη του BENQ TreVolo με ανοικτά τα ηλεκτροστατικά ηχεία.

Τα πτυσσόμενα ηλεκτροστατικά πάνελ ακτινοβολούν τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες χωρίς την ανάγκη για ξεχωριστά ηχεία μεσαίου εύρους και tweeter τύπου cone. Ωστόσο, τα ηλεκτροστατικά ηχεία δεν αναπαράγουν καλά τις χαμηλές συχνότητες, οπότε η BENQ έχει τοποθετήσει δύο παραδοσιακά (αν και συμπαγή) κωνικά βύσματα 2,5 ιντσών στο κεντρικό σώμα του TreVolo, τα οποία μπορείτε να δείτε μέσα από τη μοναδικά σχεδιασμένη σχάρα ηχείων.

Επιπλέον, για την περαιτέρω ενίσχυση του ήχου χαμηλής συχνότητας, υπάρχουν και δύο παθητικά θερμαντικά σώματα που βρίσκονται σε κάθε πλευρά του κεντρικού σώματος και δεν είναι ορατά σε αυτή τη φωτογραφία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το TreVolo μπορεί να λειτουργήσει με τα ηλεκτροστατικά ηχεία που έχουν διπλωθεί, αλλά ο ήχος θα είναι σβησμένος σε χαμηλότερες συχνότητες λόγω της απόφραξης των παθητικών καλοριφέρ.

05 του 07

BENQ TreVolo πλάγια όψη ομιλητές ανοιχτές - παθητικές καλοριφέρ

BENQ TreVolo πλάγια όψη ομιλητές ανοιχτές - παθητικές καλοριφέρ. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εδώ είναι δύο πλευρικές όψεις του TreVolo, με τα ηλεκτροστατικά πάνελ ηχείων ανοιχτά, τα οποία αποκαλύπτουν επίσης τα δύο παθητικά καλοριφέρ που αναφέρονται στην προηγούμενη σελίδα.

Τα παθητικά θερμαντικά σώματα έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την έξοδο χαμηλής συχνότητας που παράγεται από τα δύο γούφερ.

06 του 07

BENQ TreVolo Top View - Έλεγχοι επί του σκάφους

BENQ TreVolo Top View - Παρουσίαση στοιχείων ελέγχου επί του σκάφους. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Αυτή η φωτογραφία παρουσιάζει την κάτοψη του BENQ TreVolo, η οποία δείχνει τις λειτουργίες ελέγχου επί του σκάφους.

Ξεκινώντας από το πίσω μέρος της κορυφής του TreVolo είναι το κουμπί Power / Standby.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, υπάρχει κουμπί αναπαραγωγής / παύσης (για φυσικά συνδεδεμένες συσκευές), το οποίο επίσης διπλασιάζεται ως πλήκτρο ανοικτής συνομιλίας (το TreVolo διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο).

Μετακίνηση στο κουμπί αναπαραγωγής / παύσης είναι το πλήκτρο Ambiance Mode, το οποίο παρέχει τις ακόλουθες επιλογές:

Τέλος, κοντά στην κορυφή του TreVolo, είναι τα ενσωματωμένα χειριστήρια έντασης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το BENQ TreVolo δεν είναι συσκευασμένο με ξεχωριστό τηλεχειριστήριο, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τις λειτουργίες του TreVolo χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν download iOS / Android App, το οποίο θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί στο τέλος αυτής της ανασκόπησης.

07 του 07

Εφαρμογή ελέγχου BENQ TreVolo και σύνοψη κριτικής

Εφαρμογή τηλεχειρισμού BENQ TreVolo. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εκτός από τα ενσωματωμένα χειριστήρια που παρέχονται στο TreVolo, έχετε επίσης τη δυνατότητα να ελέγχετε τις λειτουργίες του TreVolo μέσω της εφαρμογής BENQ Audio App για συμβατές iOS και συσκευές Android. Το παράδειγμα της διασύνδεσης App εμφανίζεται στα παραπάνω όπως εμφανίζεται σε ένα Android Phone της HTC One M8 Harman Kardon Edition .

Όπως βλέπετε, μπορείτε να δείτε την κατάσταση της μπαταρίας (εάν βγείτε από τον προσαρμογέα εναλλασσόμενου ρεύματος, η κατάσταση θα εμφανίζεται πάντα 100%), ελέγξτε τις ρυθμίσεις Ambiance / EQ, καθώς και πρόσβαση στο εικονογραφημένο εγχειρίδιο χρήστη.

Περίληψη αναθεώρησης

Τώρα που έχετε πάρει μια πλήρη ματιά στα χαρακτηριστικά του BENQ TreVolo, εδώ είναι οι σκέψεις μου για την απόδοσή του.

Τι μου άρεσε

Αυτό που δεν μου άρεσε

Τελική λήψη

Αν και το BENQ TreVolo δεν είναι το τυπικό προϊόν οικιακού κινηματογράφου που εξετάζω, είναι σίγουρα ένα καινοτόμο προϊόν ήχου που μπορεί να προσφέρει μια συμπληρωματική εμπειρία ακρόασης μουσικής γύρω από το σπίτι - Απλά διπλώστε τα ηχεία και μεταφέρετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο - αν δεν είστε κοντά σε ένα βύσμα AC - οι μπαταρίες (εάν είναι πλήρως φορτισμένες) θα διαρκέσουν έως και 12 ώρες. Επίσης, Αν ψάχνετε για ένα συμπαγές σύστημα ήχου Bluetooth που είναι ένα βήμα προς τα πάνω από το συνηθισμένο εισιτήριο ομιλητή Bluetooth που γεμίζει μέχρι τα ράφια των καταστημάτων αυτές τις μέρες, είναι σίγουρα αξίζει τον έλεγχο.

Αγοράστε από την Amazon.