Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δράση SandStorm Photoshop

01 του 06

Δοκιμάστε αυτήν την ενέργεια Easy Photoshop

Πυροσβεστικός εξοπλισμός από την SandStorm.

Έχετε δει πιθανώς εικόνες και βίντεο στα οποία τα σωματίδια εκραγούν έξω από το θέμα. (Το χαρτοφυλάκιο Behance του Brad Goble δείχνει μερικά καλά παραδείγματα.) Η χρήση σωματιδίων στο Photoshop δεν είναι πολύ εύκολη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του Goble, που είναι γνωστό ως SandStorm. Πρόκειται για μια απλή και εύκολη στη χρήση εφαρμογή Photoshop που διατίθεται για $ 4 στην Αγορά Envato. Πόσο εύκολο είναι να το χρησιμοποιήσετε; Ας ανακαλύψουμε.

02 του 06

Πρώτα πρώτα πράγματα: Δημιουργία και φόρτωση μιας δράσης του Photoshop

Χρησιμοποιήστε το μενού περιβάλλοντος του πλαισίου ενεργειών για να φορτώσετε μια ενέργεια.

Οι ενέργειες του Photoshop δεν είναι καθόλου μυστηριώδεις. Είναι απλά εγγραφές μιας σειράς επαναλαμβανόμενων εργασιών του Photoshop που μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα μόνο αρχείο ή μια παρτίδα αρχείων. Για παράδειγμα, υποθέστε ότι έχετε ένα φάκελο γεμάτο εικόνες που πρέπει να αλλάξετε το μέγεθος κατά 50 τοις εκατό. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος μιας εικόνας σε μια ενέργεια και να εφαρμόσετε αυτήν την απλή ενέργεια σε όλες τις εικόνες του φακέλου. Η διαδικασία δημιουργίας που περιγράφει η Adobe δεν είναι περίπλοκη.

Για να χρησιμοποιήσετε μια ενέργεια του Photoshop, μεταβείτε στο Παράθυρο> Ενέργειες , το οποίο ανοίγει τον πίνακα Ενέργειες. Εάν η ενέργεια σας βρίσκεται στον πίνακα, θα εμφανίζεται. Επιλέξτε τη δράση και κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή στο κάτω μέρος της οθόνης. Εάν χρησιμοποιείτε μια ενέργεια όπως το SandStorm, θα επιλέξετε Φόρτωση Ενέργειες , πλοήγηση στο φάκελο που περιέχει ένα αρχείο με την επέκταση .atn και κάντε κλικ στο Άνοιγμα .

03 του 06

Πώς να προετοιμάσετε μια εικόνα για SandStorm

Δημιουργία χώρου για τα σωματίδια στην εικόνα του Photoshop.

Το αποτέλεσμα απαιτεί πολύ χώρο για τα σωματίδια επειδή μπορεί να τρέξει πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά ή στο μέσον της εικόνας. Για να το δημιουργήσετε:

  1. Άνοιγμα εικόνας> Μέγεθος εικόνας .
  2. Επιλέξτε την τιμή πλάτους και αντιγράψτε την στο πρόχειρο.
  3. Αλλάξτε την τιμή της ανάλυσης από 72 dpi σε 300 dpi. Αυτό αυξάνει τις τιμές πλάτους και ύψους.
  4. Επιλέξτε την τιμή πλάτους και επικολλήστε την αρχική τιμή πλάτους στην επιλογή.
  5. Για να προσθέσετε το δωμάτιο για τα σωματίδια, επιλέξτε Εικόνα> Μέγεθος καμβά .
  6. Αλλάξτε το ύψος στα 5000 εικονοστοιχεία. Επιλέξτε το βέλος Κάτω στην περιοχή αγκύρωσης για να βεβαιωθείτε ότι το επιπλέον δωμάτιο εμφανίζεται στο επάνω μέρος της εικόνας.
  7. Ρυθμίστε το χρώμα επέκτασης του καμβά σε μαύρο.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποδεχθείτε την αλλαγή.

04 του 06

Πώς να επιλέξετε τα χρώματα για τα σωματίδια που έχουν δημιουργηθεί στο SandStorm

Χρησιμοποιήστε το Πινέλο για να προσδιορίσετε τα χρώματα σωματιδίων που θα χρησιμοποιηθούν.

Για να λειτουργήσει η λειτουργία SandStorm, χρειάζεστε δύο επίπεδα. Το κάτω στρώμα πρέπει να ονομάζεται "Ιστορικό" (προεπιλογή του Photoshop για ανοιχτές εικόνες). Το επόμενο επίπεδο που προστέθηκε πρέπει να ονομάζεται "βουρτσίστε" με μικρά γράμματα.

Βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο φόντου είναι κλειδωμένο και, στη συνέχεια, επιλέξτε το στρώμα βούρτσας. Αλλάξτε το χρώμα του προσκηνίου σε κόκκινο ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα επιλέγετε. Επιλέξτε το πινέλο και ζωγραφίστε πάνω από τις φλόγες, τους σπινθήρες, τα κούτσουρα και τον καπνό στην κορυφή της φωτιάς.

05 του 06

Πώς να παίξετε τη δράση SandStorm

Κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή στον πίνακα "Ενέργειες" για να εκτελέσετε τη δράση.

Με τα επιλεγμένα χρώματα, ανοίξτε τον πίνακα Ενέργειες και τη δράση SandStorm. Επιλέξτε Up για να κάνετε τα σωματίδια να κινούνται προς τα πάνω. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή και παρακολουθήστε το ντους σωματιδίων που έχετε δημιουργήσει.

06 του 06

Πώς να επεξεργαστείτε τα σωματίδια που δημιουργούνται από το SandStorm

Τα επίπεδα προσαρμογής μπορούν να αλλάξουν για να επεξεργαστούν την εμφάνιση των σωματιδίων.

Όταν εφαρμοστεί το αποτέλεσμα, θα παρατηρήσετε ότι έχουν προστεθεί αρκετά στρώματα πάνω από το στρώμα φόντου. Σύμπτυξη όλων των επιπέδων και ανοίξτε ξανά το χρώμα.

Μπορούν να τροποποιηθούν τέσσερα στρώματα ρύθμισης για να ρυθμίσετε τον κορεσμό, την απόχρωση και τη φωτεινότητα των σωματιδίων και του στρώματος φόντου. Εάν δεν θέλετε να παίξετε με τα επίπεδα ρύθμισης, κάντε μια στρώση επιλογής χρώματος ορατή ή ενεργοποιήστε συνδυασμούς των επιπέδων επιλογής χρώματος που περιέχουν τα δικά τους επίπεδα ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτής της εικόνας, ενεργοποιήστε την ορατότητα του επιλογές χρωμάτων 1 και 8.

Εάν θέλετε να παίξετε με τα σωματίδια, ένα πλήρες βίντεο φροντιστήριο πηγαίνει πολύ πέρα ​​από τα βασικά που καλύπτονται εδώ.