Έχω Apple Music. Χρειάζομαι το iTunes Match;

Τελευταία ενημέρωση: 6 Αυγούστου 2015

Η Apple Music και το iTunes Match συνδυάζουν τη μουσική σας στο σύννεφο και την καθιστούν διαθέσιμη σε πολλές συσκευές. Δεδομένου ότι είναι τόσο παρόμοιες, οι συνδρομητές του iTunes Match ενδέχεται να αναρωτιούνται εάν εξακολουθούν να χρεώνουν τα $ 25 / έτος για την υπηρεσία, αν έχουν επίσης την Apple Music .

Ο αγώνας iTunes είναι Backup Cloud, η Apple Music είναι υπηρεσία συνεχούς ροής

Για να προσδιορίσετε αν χρειάζεστε και τις δύο υπηρεσίες, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι κάνει ο καθένας. Σε γενικές γραμμές, το iTunes Match είναι μια υπηρεσία backup του cloud που αποθηκεύει όλη τη μουσική σας στο λογαριασμό iCloud και στη συνέχεια το καθιστά διαθέσιμο σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή. Είναι υπέροχο για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές σας έχουν την ίδια μουσική και ότι η μουσική συλλογή που έχετε περάσει χρόνια και εκατοντάδες (πιθανώς χιλιάδες!) Δόμησης δολαρίων είναι ασφαλής.

Η Apple Music είναι μια υπηρεσία μουσικής συνεχούς ροής που σας δίνει πρόσβαση σε σχεδόν όλη τη μουσική που διατίθεται στο iTunes Store για επίπεδη μηνιαία τιμή. Με την Apple Music, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια μουσικής: αν διαγράψετε κάτι στη συσκευή σας, εξακολουθεί να βρίσκεται στο iTunes Store, επομένως μπορείτε να το κατεβάσετε ξανά.

Τεχνικά, δεν χρειάζεστε το iTunes Match

Παρόλο που οι δύο υπηρεσίες μπορούν να συνεργαστούν (όπως θα δούμε παρακάτω), δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιείτε μαζί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Apple Music χωρίς συνδρομή iTunes Match και αντίστροφα.

Το iTunes Match σας δίνει τη δική σας μουσική

Πιθανώς η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι οι χρήστες της Apple Music δεν κατέχουν τη μουσική που λαμβάνουν μέσω της υπηρεσίας. Τα τραγούδια από την Apple Music είναι διαθέσιμα μόνο όταν έχετε συνδρομή. Όταν ακυρώνετε τη συνδρομή σας, η μουσική σβήνει. Με το iTunes Match, ακόμη και αν ακυρώσετε τη συνδρομή σας, διατηρείτε όλη τη μουσική που είχατε πριν εγγραφείτε.

Αν κατέχετε πολλή μουσική και θέλετε να το κρατήσετε, ίσως προτιμάτε να κολλήσετε με το iTunes Match, καθώς σας επιτρέπει να κρατήσετε τις αγορές σας. Προσθέστε την ικανότητά του να συγχρονίζει τη μουσική σε πολλαπλές συσκευές πιο γρήγορα και πιο εύκολα από ό, τι θα μπορούσατε χειροκίνητα και $ 2 / month είναι μια καλή συμφωνία.

Η Apple Music χρησιμοποιεί DRM, το iTunes Match δεν ταιριάζει

Ακολουθεί ένα σχετικό θέμα που είναι σημαντικό να κατανοήσετε: Μπορεί να υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες για τη μουσική σας αν αντικαταστήσετε το iTunes Match με την Apple Music. Ο λόγος έχει να κάνει με τη διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων, γνωστός και ως DRM .

Ο αγώνας iTunes δεν χρησιμοποιεί DRM, αφού η μουσική σε αυτό είναι αντίγραφα των αρχείων σας. Η Apple Music, από την άλλη πλευρά, έχει DRM (πιθανώς να αποκλείσει την πρόσβαση στα τραγούδια της Apple Music όταν τελειώσει η συνδρομή).

Έτσι, αν έχετε ένα τραγούδι χωρίς DRM στο σκληρό σας δίσκο ή στο iTunes Match, ακυρώστε τη συνδρομή σας και, στη συνέχεια, διαγράψτε το τραγούδι, έχει φύγει. Εάν την αντικαταστήσετε από την Apple Music, η νέα έκδοση διαθέτει DRM και λειτουργεί μόνο όταν έχετε συνδρομή. Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή.

Πάντα κάνετε μια δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ο αγώνας iTunes μπορεί να είναι ένας

Δεν μπορεί να ειπωθεί αρκετά συχνά: δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας! Υπάρχουν λίγα συναισθήματα χειρότερα από το να χάσουν σημαντικά δεδομένα και να μην έχουν εφεδρεία. Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, για παράδειγμα, Time Machine , είστε καλυμμένοι. Σας συνιστώ όμως μια στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δύο όψεων: τοπική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και backup cloud (σε περίπτωση που ο τοπικός χώρος αποτύχει ή καταστραφεί, εάν το σπίτι σας καίει τόσο με τον υπολογιστή σας όσο και με το Time Machine σε αυτό, είναι απαραίτητο να έχετε ένα back up σύννεφο).

Το iTunes Match μπορεί να παρέχει αυτό το backup σε νέφος. Η Apple Music δεν μπορεί να το κάνει γιατί, όπως σημειώθηκε παραπάνω, δεν είναι πραγματικά η μουσική σας.

Φυσικά, το iTunes Match υποστηρίζει μόνο τη μουσική, όχι ολόκληρο τον υπολογιστή σας, έτσι μπορείτε να θελήσετε μια πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία backup, αλλά αν έχετε έναν τόνο μουσικής, ένα επιπλέον $ 25 / έτος είναι ένα μικρό τίμημα για να πληρώσετε για την ειρήνη μυαλό.

Με μια Μικρή Μουσική Βιβλιοθήκη, η Apple Music μπορεί να είναι αρκετή

Είμαι ως επί το πλείστον υπέρ της χρήσης τόσο της Apple Music όσο και της iTunes Match, αλλά υπάρχει ένα σενάριο στο οποίο μπορεί να θέλετε μόνο την Apple Music: εάν η μουσική σας βιβλιοθήκη είναι πολύ μικρή. Αν δεν έχετε ξοδέψει τόσο πολύ χρόνο ή χρήματα για την οικοδόμηση της μουσικής σας βιβλιοθήκης και η κατοχή μουσικής δεν έχει σημασία για εσάς, πληρώνοντας επιπλέον $ 25 / έτος για το iTunes Match μπορεί να μην έχει νόημα. Σε αυτή την περίπτωση, απλώς πληρώνετε την ετήσια τιμή για την Apple Music είναι μάλλον πιο έξυπνη.

Η κατώτατη γραμμή: Κάντε τι κάνετε ήδη

Έτσι, με βάση όλες αυτές τις πληροφορίες, τι πρέπει να κάνετε; Ό, τι κι αν κάνετε.

Εάν είστε ήδη συνδρομητής του iTunes Match, θα πρέπει πιθανώς να διατηρήσετε αυτή τη συνδρομή, δεδομένου ότι θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε να διαθέτετε εκδόσεις DRM χωρίς μουσική. Αν δεν διαθέτετε iTunes Match, ίσως να μην το χρειάζεστε (εκτός αν δεν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για τη μουσική σας).

Αν θέλετε να προσθέσετε Apple Music στο iTunes Match, πηγαίνετε για αυτό. Εάν δεν είχατε ποτέ την iTunes Match και θέλετε να εγγραφείτε για την Apple Music, πηγαίνετε για αυτό επίσης.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει τις συνέπειες των επιλογών σας για το πώς λειτουργεί η μουσική βιβλιοθήκη σας τώρα και πώς θέλετε να λειτουργήσει στο μέλλον.