Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο εξ αποστάσεως από οπουδήποτε

Η αλληλογραφία σας στο Mozilla Thunderbird , στο Outlook, στο Windows Mail, στο Outlook Express, στο Eudora ή σε οποιοδήποτε από τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προτιμάτε είναι αναμφισβήτητα εξαιρετική - εκτός αν, φυσικά, δεν βρίσκεστε στον υπολογιστή που κρατάει το ταχυδρομείο σας, αλλά εξακολουθεί να θέλετε ή να έχετε πρόσβαση σε αυτό. Ποιες επιλογές έχετε για την ανάκτηση των μηνυμάτων σας σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες και υπολογιστές;

Έχετε έναν λογαριασμό IMAP

Αν έχετε πρόσβαση στα μηνύματά σας χρησιμοποιώντας το IMAP , όλα τα έχετε ρυθμίσει και ολοκληρώσει. Όλα τα μηνύματά σας αποθηκεύονται στο διακομιστή.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην αλληλογραφία σας από άλλον υπολογιστή χρησιμοποιώντας IMAP:

Μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν λογαριασμό IMAP με πολλές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση το διαδίκτυο (συμπεριλαμβανομένου του Gmail). Πολλές υπηρεσίες μπορούν να ανακτήσουν μηνύματα από λογαριασμούς POP - και έτσι να παρέχουν πανταχού παρούσα πρόσβαση στο IMAP στο λογαριασμό του λογαριασμού - επίσης.

Χρησιμοποιείτε το POP για να ανακτήσετε την αλληλογραφία σας - πρόσβαση στη νέα αλληλογραφία

Εάν χρησιμοποιείτε το POP για να κατεβάσετε τα μηνύματά σας (η πιο πιθανή περίπτωση), η εύκολη πρόσβαση στα νέα μηνύματα που δεν έχετε κατεβάσει ακόμα στον ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας. Μπορείτε να διαβάσετε και να απαντήσετε σε νέα μηνύματα, αλλά να τα κατεβάζετε με ασφάλεια όταν επιστρέφετε στο σπίτι ή την εργασία σας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μηνύματα που έφτασαν από την τελευταία επαλήθευση αλληλογραφίας στον κύριο υπολογιστή σας από οποιαδήποτε τοποθεσία:

Χρησιμοποιείτε POP για να ανακτήσετε την αλληλογραφία σας - πρόσβαση σε όλα τα μηνύματα

Δυστυχώς, η λήψη μηνυμάτων που έχετε ήδη κατεβάσει είναι λίγο δύσκολη και δυσκίνητη εάν χρησιμοποιείτε POP. Δεν είναι όμως αδύνατο.

Εάν χρησιμοποιείτε το Outlook, μπορείτε να το μετατρέψετε σε διακομιστή IMAP και να αποκτήσετε πρόσβαση στα μηνύματά σας από απόσταση όπως παραπάνω

Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφορετικό από το Outlook, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια βασική στρατηγική μετατρέποντας τον υπολογιστή σας σε διακομιστή IMAP:

Ως φορητή εναλλακτική λύση, θεωρήστε το Mozilla Thunderbird - Portable Edition. Όλες οι ρυθμίσεις και τα μηνύματά σας διατηρούνται μαζί με το ίδιο το Mozilla Thunderbird σε ένα μέσο USB , το οποίο απλά συνδέεστε σε οποιονδήποτε υπολογιστή για να φτάσετε στο ταχυδρομείο σας. Είναι εύκολο να αντιγράψετε τα υπάρχοντα δεδομένα Mozilla Thunderbird στο Mozilla Thunderbird - Portable Edition, επίσης.

Χρησιμοποιείτε POP ή IMAP και θέλετε ολοκληρωμένο έλεγχο

Αν οι επιλογές που αναφέρθηκαν μέχρι τώρα δεν είναι για σας και σας αρέσει η σκέψη να αποκτήσετε πρόσβαση όχι μόνο στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο αλλά και σε άλλα δεδομένα και εφαρμογές στον υπολογιστή σας στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σας από οπουδήποτε με σύνδεση στο διαδίκτυο,

Γνωρίστε τη διεύθυνση IP σας

Για να έχετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας (με διακομιστή IMAP ή διακομιστή απομακρυσμένης πρόσβασης), πρέπει να γνωρίζετε τη διεύθυνσή του στο διαδίκτυο. Όταν συνδέεστε με τον παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου, λαμβάνετε μια τέτοια διεύθυνση - είτε μια στατική είτε μια δυναμική διεύθυνση IP.

Εάν η διεύθυνσή σας είναι δυναμική, την οποία μπορείτε να υποθέσετε αν δεν γνωρίζετε ότι είναι στατική, σας δίνεται μια ελαφρώς διαφορετική διεύθυνση κάθε φορά που συνδέεστε. Δεν μπορείτε να γνωρίζετε τη διεύθυνση που θα λάβετε εκ των προτέρων, αλλά μπορείτε

Χρησιμοποιώντας αυτό το όνομα τομέα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας από οπουδήποτε στο διαδίκτυο.