Πώς να ασφαλίσετε το δίκτυο HomePlug Powerline

Μόνο εσείς έχετε τη δύναμη να εξασφαλίσετε το δίκτυό σας

Υπήρχαν δύο βασικές επιλογές για τη δημιουργία ενός δικτύου στο σπίτι σας. Θα μπορούσατε είτε να στοιχίσετε καλώδια Ethernet σε ολόκληρο τον τόπο είτε θα μπορούσατε να επενδύσετε σε ασύρματο σημείο πρόσβασης ή ασύρματο δρομολογητή και να πάτε ασύρματα. Κατά τα τελευταία χρόνια, εμφανίστηκε μια τρίτη επιλογή και άρχισε να προχωράει.

Πληκτρολογήστε: το δίκτυο HomePlug Powerline . Τα δίκτυα Powerline χρησιμοποιούν την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού σας για να μεταφέρουν την κυκλοφορία δικτύου σε ταχύτητες που ανταγωνίζονται παραδοσιακές τεχνολογίες ενσύρματου δικτύου. Τα δίκτυα Powerline είναι εξαιρετικά απλά να υλοποιηθούν χάρη στην Alliance της HomePlug Powerline Alliance, η οποία έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστήσει τα προϊόντα του δικτύου Powerline διαλειτουργικά και εύκολο για τους χρήστες να το εγκαταστήσουν.

Το βασικό δίκτυο Powerline αποτελείται από τουλάχιστον δύο συσκευές δικτύου Powerline που μοιάζουν με μικρά τούβλα που συνδέονται με τις πρίζες του σπιτιού σας. Κάθε προσαρμογέας δικτύου Powerline διαθέτει θύρα Ethernet για τη σύνδεση συσκευών δικτύου.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα υπολογιστή στο υπόγειο και ο δρομολογητής σας στο Internet βρίσκεται στον τρίτο όροφο του σπιτιού σας, αντί να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο δικτύου μέχρι τον τρίτο όροφο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα δικτύου Powerline, συνδέστε τον κοντά τον υπολογιστή σας στο υπόγειο, συνδέστε το καλώδιο στον υπολογιστή και στον προσαρμογέα τροφοδοσίας και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με έναν άλλο προσαρμογέα Powerline, συνδέοντάς τον στο δρομολογητή σας και μια πρίζα κοντά στον δρομολογητή σας. Κεραία. Τελείωσες!

Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες συσκευές σε άλλους χώρους στο δίκτυο, απλά πρέπει να αγοράσετε περισσότερους προσαρμογείς δικτύου Powerline. Ορισμένες εκδόσεις της τυπικής υποστήριξης του homeplug σε 64 προσαρμογείς. Δεν νομίζω ότι έχω ακόμη και τα μισά από τα πολλά καταστήματα ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι μου.

Ποιο είναι λοιπόν το αλίευμα; Λοιπόν, τα δίκτυα Powerline παίρνουν λίγο πιο δύσκολο όταν μετακομίζετε από τη σφαίρα του σπιτιού μιας οικογένειας. Εκεί ξεκινούν τα ζητήματα ασφαλείας.

Το πρότυπο HomePlug διαθέτει χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως ενσωματωμένη κρυπτογράφηση, αλλά επειδή οι κύριοι στόχοι τους φαίνονται να είναι η ευχρηστία και η διαλειτουργικότητα, οι περισσότερες συσκευές HomePlug έχουν το ίδιο όνομα δικτύου "HomePlugAV" ή κάτι παρόμοιο. Αυτό διευκολύνει τους ανθρώπους να «συνδέουν και να παίζουν» συσκευές από διαφορετικές εταιρείες που είναι μέρος του ίδιου προτύπου HomePlug. Δεδομένου ότι έχουν το ίδιο όνομα δικτύου, όλοι θα μιλούν μεταξύ τους χωρίς παρέμβαση του χρήστη.

Το κύριο ζήτημα με όλες τις συσκευές δικτύου Powerline που έχουν το ίδιο όνομα δικτύου εκτός δικτύου, είναι όταν ζείτε σε διαμέρισμα, κοιτώνα ή σε άλλη κατάσταση όπου μοιράζονται οι ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Εάν δύο ή περισσότερα διαφορετικά διαμερίσματα αρχίσουν να χρησιμοποιούν προϊόντα δικτύωσης Powerline με το ίδιο όνομα δικτύου, τότε ουσιαστικά μοιράζονται το δίκτυό τους μεταξύ τους, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε όλα τα ζητήματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας.

Αλλάξτε το όνομα δικτύου δικτύου σας

Οι περισσότερες συσκευές δικτύου HomePlug Powerline διαθέτουν ένα κουμπί "ομάδας" ή "ασφάλειας" που θα σας επιτρέψει να αλλάξετε το όνομα του δικτύου σας. Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι κρατάτε το κουμπί ασφαλείας προς τα κάτω για καθορισμένο χρονικό διάστημα, για να καταργήσετε το προεπιλεγμένο όνομα και να δημιουργήσετε ένα νέο τυχαίο όνομα δικτύου.

Μόλις δημιουργηθεί το νέο όνομα δικτύου, όλες οι άλλες συσκευές δικτύου δικτύου πρέπει να έχουν το νέο όνομα, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Και πάλι, αυτό γίνεται με το πάτημα του κουμπιού ασφαλείας σε μία από τις συσκευές δικτύου Powerline για ένα συγκεκριμένο αριθμό δευτερολέπτων και στη συνέχεια μετάβαση στις άλλες συσκευές δικτύου Powerline και πατώντας το κουμπί ασφαλείας τους, ενώ η μονάδα με το νέο όνομα δικτύου βρίσκεται στο ' όνομα δικτύου ".

Παρόλο που το πρότυπο HomePlug χρησιμοποιείται από διάφορους κατασκευαστές όπως DLink, Netgear, Cisco και άλλοι, ο χρόνος που κρατάτε πατημένο το κουμπί ασφαλείας για να πραγματοποιήσετε τη δημιουργία και την ένταξη σε ένα δίκτυο ενδέχεται να διαφέρει ελαφρά ανάλογα με τον κατασκευαστή των συσκευών δικτύου HomePlug χρησιμοποιούν. Ελέγξτε τον συγκεκριμένο ιστότοπο του κατασκευαστή συσκευών δικτύου Powerline για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και συμμετοχής σε ένα δίκτυο.

Χρησιμοποιήστε το Λογισμικό σάρωσης / διαμόρφωσης Powerline HomePlug για την ανίχνευση συσκευών Rogue

Ορισμένοι κατασκευαστές συσκευών δικτύου HomePlug Powerline διαθέτουν ένα πρόγραμμα λογισμικού που μπορεί να ανιχνεύσει ποιες συσκευές υπάρχουν στο δίκτυό σας και μπορείτε να τις διαμορφώσετε επίσης (με την προϋπόθεση ότι έχετε τους κωδικούς πρόσβασης της συσκευής που εκτυπώνονται σε κάθε συσκευή).

Εάν διαθέτετε μόνο δύο συσκευές δικτύου powerline στο σπίτι σας και το λογισμικό εντοπίζει περισσότερα από δύο, τότε γνωρίζετε ότι το δίκτυό σας αναμιγνύεται με γείτονες και ότι πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας ιδιωτικό δίκτυο ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες.