Ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου Sony STR-DN1020 - Προφίλ φωτογραφιών

01 από 11

Ο δέκτης Home Cinema Sony STR-DN1020 - Μπροστινή όψη με τα εξαρτήματα που περιλαμβάνονται

Sony STR-DN1020 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Πρόσοψη με ενσωματωμένα εξαρτήματα. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Στην εικόνα αυτή εμφανίζεται ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου Sony STR-DN1020 και τα αξεσουάρ που είναι συσκευασμένα μαζί του.

Ξεκινώντας κατά μήκος της πλάτης είναι ο οδηγός γρήγορης εγκατάστασης, το τηλεχειριστήριο και το εγχειρίδιο χρήσης. Μετακινώντας στην κορυφή του STR-DN1020, η αριστερή πλευρά, είναι το καλώδιο τροφοδοσίας εναλλασσόμενου ρεύματος, το καλώδιο σύνθετου βίντεο, το σταθμό σύνδεσης iPod και το μικρόφωνο αυτόματης βαθμονόμησης ψηφιακού κινηματογράφου, μαζί με τα δελτία οδηγιών πλοήγησης στο iPod docking and onscreen. Στη δεξιά πλευρά βρίσκονται τα έγγραφα εγγύησης και εγγραφής προϊόντων, οι κεραίες ραδιοφώνου AM και FM και το καλώδιο USB που παρέχεται για τη σύνδεση του σταθμού σύνδεσης iPod στον δέκτη.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του STR-DN1020 περιλαμβάνουν:

1. Δέκτης δορυφορικής λήψης 7,2 καναλιών που παράγει 100 Watt ανά κανάλι (2 καναλιών) από 20Hz έως 20kHz σε 0,09% THD σε 8 ohms.

2. Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου: Dolby Digital Plus και Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, Dolby Digital 5.1 / EX / Pro λογική IIx / IIz, DTS 5.1 / ES, 96/24, DTS Neo: 6 .

3. Επεξεργασία εικόνας: Μετατροπή βίντεο αναλογικού σε HDMI ( 480i / 480p και upscaling έως 1080p / 60. Μεταφορά HDMI από εγγενή σήματα 1080p και 3D.

4. Σύνδεση σύνδεσης iPod / iPhone / ελέγχου διαθέσιμη μέσω USB ή προαιρετικού σταθμού σύνδεσης. Πίσω συνδεδεμένη σύνδεση θύρας σύνδεσης.

5. Θύρα USB για πρόσβαση στα αρχεία πολυμέσων που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash ή iPod.

6. Συνδεσιμότητα μέσω Internet μέσω σύνδεσης Ethernet .

7. Internet Radio (vTuner, Slacker).

8. Ασύρματο τηλεχειριστήριο.

9. Διασύνδεση πλήρους οθόνης πλήρους χρώματος.

10. Προτεινόμενη τιμή: 499,99 $

02 από 11

Sony STR-DN1020 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Μπροστινή όψη

Sony STR-DN1020 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Μπροστινή όψη. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εδώ είναι μια ματιά στον μπροστινό πίνακα του STR-DN1020. Ο πίνακας διαιρείται σε τρία τμήματα, τα οποία χωρίζονται από την οθόνη του μπροστινού πίνακα, η οποία βρίσκεται στο επάνω κέντρο του μπροστινού πίνακα.

03 από 11

Sony STR-DN1020 Δέκτης Home Cinema - Φωτογραφία - Μπροστινά χειριστήρια - Αριστερά

Sony STR-DN1020 Δέκτης δορυφόρων Home Cinema 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Μπροστινά χειριστήρια - Αριστερά. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εδώ μπορείτε να δείτε τα χειριστήρια που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του μπροστινού πίνακα του STR-DN1020.

Στην κορυφή είναι το κουμπί Main Power (Τροφοδοσία κύριου τροφοδοσίας), ένας επιλογέας συνδυασμού τόνων / συντονισμού, Sound Optimizer (βελτιστοποιεί τον ήχο σε χαμηλά επίπεδα έντασης) και κουμπιά on / off Auto Volume (Αυτόματη ένταση ήχου).

Κατά μήκος της μεσαίας σειράς είναι τα Ηχεία ενεργοποιημένα / απενεργοποιημένα, Τόνο Λειτουργία (πρόσβαση σε λειτουργία μπάσων ή πρίμων - η οποία στη συνέχεια ρυθμίζεται με τη χρήση του Tone / Tuning Dial), Λειτουργία συντονισμού (AM / FM / Sirius - / Tune dial) και κουμπιά μνήμης / εισαγωγής (αποθηκεύει προσαρμοσμένους σταθμούς προεπιλογής).

Τέλος, στην κάτω αριστερή γωνία είναι η σύνδεση εξόδου ακουστικών.

04 από 11

Sony STR-DN1020 Δέκτης οικιακού κινηματογράφου - Χειριστήρια φωτογραφικού κέντρου

Sony STR-DN1020 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7,2 καναλιών - Χειριστήρια φωτογραφικού κέντρου. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εδώ είναι ένα βλέμμα που τα χειριστήρια παρέχουν στο STR-DN1020 που βρίσκεται στο κέντρο του μπροστινού πίνακα, ακριβώς κάτω από την οθόνη του μπροστινού πίνακα.

Οι μετακινήσεις από αριστερά προς τα δεξιά είναι:

2-Channel / Analog Direct - 2 κανάλια παρέχουν ακρόαση μόνο από τα εμπρός και τα δεξιά ηχεία. Η αναλογική άμεση επιτρέπει την παράκαμψη κάθε πρόσθετης επεξεργασίας ήχου από αναλογικές πηγές 2 καναλιών).

AFD (Auto-Format Direct) - Επιτρέπει ακρόαση ήχου surround ή στερεοφωνικό όλων των καναλιών από πηγές 2 καναλιών.

Ταινία HD-DCS (Ψηφιακός Ήχος Κινηματογράφου) - Επιπλέον περιβάλλον προστίθεται στα σήματα surround.

Μουσική - Επιτρέπει την επιλογή προρυθμισμένων λειτουργιών surround, ειδικά προσαρμοσμένες για πηγές μουσικής.

Dimmer - Ρυθμίζει τη φωτεινότητα της οθόνης του μπροστινού πίνακα.

Οθόνη - Αλλάζει ποιες πληροφορίες εμφανίζονται στα κουμπιά του μπροστινού πίνακα.

05 από 11

Sony STR-DN1020 Δέκτης Home Cinema - Φωτογραφία - Μπροστινά χειριστήρια / Είσοδοι - Δεξιά

Sony STR-DN1020 Δέκτης Home Cinema - Φωτογραφία - Μπροστινά χειριστήρια και είσοδοι - Δεξιά πλευρά. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια ματιά στα υπόλοιπα χειριστήρια και τις συνδέσεις που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του μπροστινού πίνακα του STR-DN1020.

Ξεκινώντας από την κορυφή είναι ο επιλογέας εισόδου και ο κύριος έλεγχος έντασης ήχου. Επίσης, ακριβώς κάτω από τον επιλογέα εισόδου είναι το κουμπί λειτουργίας εισόδου, το οποίο επιλέγει την προτιμώμενη λειτουργία εισόδου ήχου (Auto, Digital Coax , Digital Optical , Analog) που συνδέεται με κάθε πηγή εισόδου βίντεο.

Μετακινώντας προς τα κάτω είναι η είσοδος μικροφώνου ψηφιακής αυτόματης βαθμονόμησης ψηφιακού κινηματογράφου, θύρα USB, είσοδος σύνθετου βίντεο και αναλογικές στερεοφωνικές εισόδους.

06 από 11

Sony STR-DN1020 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Πίσω όψη

Sony STR-DN1020 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Πίσω όψη. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εδώ υπάρχει μια φωτογραφία ολόκληρου του πίσω πλαισίου σύνδεσης του STR-DN1020. Όπως μπορείτε να δείτε, οι συνδέσεις εισόδου και εξόδου ήχου και εικόνας βρίσκονται στην αριστερή πλευρά και βρίσκονται ακριβώς δεξιά στο κέντρο του πίσω πίνακα.

07 από 11

Sony STR-DN1020 Δέκτης Home Cinema - Φωτογραφία - Πίσω συνδέσεις ήχου / βίντεο

Sony STR-DN1020 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Συνδέσεις οπίσθιου ήχου / βίντεο. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια φωτογραφία των συνδέσεων AV στην πίσω πλευρά του STR-DN1020 που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.

Το τρέξιμο σε όλη την κορυφή είναι μία έξοδος HDMI και τέσσερις είσοδοι HDMI. Όλες οι είσοδοι και οι έξοδοι HDMI είναι ver1.4a και διαθέτουν λειτουργία 3D-pass. Ακριβώς στα δεξιά των συνδέσεων HDMI είναι το Ethernet / LAN (για πρόσβαση στο Internet Radio).

Προχωρώντας προς την επόμενη ενότητα, υπάρχουν δύο ομάδες εισόδων Component Video (κόκκινο, πράσινο, μπλε) , ακολουθούμενες από ένα σύνολο εξόδων βίντεο συνιστωσών.

Η μετακίνηση προς τα δεξιά είναι η είσοδος για τον προαιρετικό δέκτη Sirius Satellite Radio, ο οποίος μετακινείται προς τα εμπρός είναι ένας ψηφιακός ομοαξονικός και δύο ψηφιακοί οπτικοί πόροι.

Μετακίνηση προς τα κάτω στο τμήμα είναι μια σειρά Composite (κίτρινων) εισόδων και εξόδων βίντεο και ακριβώς προς τα δεξιά δύο συνδέσεις καλωδίων αισθητήρων (είσοδος / έξοδος - για ενσύρματο τηλεχειριστήριο με συμβατές συσκευές).

Προχωρώντας προς την τελική ενότητα είναι μια σειρά αναλογικών εισόδων και εξόδων στερεοφωνικών, μια σειρά προεπιλογών εξόδου ζώνης 2 και έξοδο προενίσχυσης διπλού υπογούφερ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν είσοδοι ή έξοδοι αναλογικού ήχου 5.1 / 7.1 και δεν υπάρχει επίσης πρόβλεψη για άμεση σύνδεση ενός Πινιπτικού Πίνακα για την αναπαραγωγή δίσκων Vinyl. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αναλογικές είσοδοι ήχου για να συνδέσετε ένα περιστρεφόμενο δίσκο λόγω του γεγονότος ότι η αντίσταση και η τάση εξόδου της κασέτας περιστρεφόμενης πλακέτας είναι διαφορετική από ότι για άλλους τύπους ηχητικών στοιχείων.

Εάν επιθυμείτε να συνδέσετε ένα περιστρεφόμενο πιάτο στο STR-DN1020, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο προενισχυτή Phono είτε να αγοράσετε μια από τις φυλές των περιστρεφόμενων πινάκων έχουν ενσωματωμένους προενισχυτές phono που θα λειτουργούν με τις συνδέσεις ήχου που παρέχονται στο STR-DN1020.

Ως τελική σημείωση, ο πίσω πίνακας περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από συνδέσεις κεραίας ραδιοφώνου AM / FM, αλλά δεν εμφανίζονται σε αυτό το προφίλ φωτογραφιών.

08 από 11

Sony STR-DN1020 Δέκτης Home Cinema - Συνδέσεις Φωτογραφιών - Ηχείων

Sony STR-DN1020 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7,2 καναλιών - Συνδέσεις φωτογραφιών και ηχείων. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια ματιά στις συνδέσεις ηχείων που παρέχονται στο STR-DN1020, που βρίσκεται στην κάτω αριστερή πλευρά του πίσω πίνακα.

Εδώ είναι μερικές από τις ρυθμίσεις ομιλητών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

1. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια πλήρη παραδοσιακή ρύθμιση καναλιών 7.1 / 7.2, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συνδέσεις Μπροστινό, Κέντρο, Surround και Surround Back.

2. Εάν θέλετε να έχετε το STR-DN1020 σε ρύθμιση Bi-Amp για το μπροστινό σας αριστερό και δεξί ηχείο, ανακαθορίζετε τις συνδέσεις πίσω ηχείων surround για λειτουργία Bi-Amp.

3. Εάν θέλετε να έχετε ένα επιπλέον σύνολο μπροστινών αριστερών και δεξιών ηχείων "B", ανακαθορίζετε τις συνδέσεις των πίσω ηχείων surround στα προβλεπόμενα ηχεία "Β".

4. Εάν θέλετε να έχετε τα κανάλια κατακόρυφου ύψους STR-DN1020, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συνδέσεις Front, Center και Surround για να τροφοδοτήσετε 5 κανάλια και να αντιστοιχίσετε ξανά τις υποδοχές surround πίσω ηχείων για να συνδέσετε τα δύο προβλεπόμενα ηχεία καναλιών κάθετου ύψους.

Για κάθε επιλογή φυσικού ηχείου, θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές μενού του ηχείου του δέκτη για να στείλετε τις σωστές πληροφορίες σήματος στους ακροδέκτες των ηχείων, με βάση την επιλογή διαμόρφωσης ηχείων που χρησιμοποιείτε. Πρέπει επίσης να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές ταυτόχρονα.

09 από 11

Sony STR-DN1020 Δέκτης Home Cinema - Φωτογραφία - Μέσα από το μπροστινό μέρος

Sony STR-DN1020 Δίκτυο 7.2 καναλιών Δέκτης Home Cinema - Φωτογραφία - Μέσα από μπροστά. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εδώ είναι μια ματιά στο εσωτερικό του STR-DN1020, όπως φαίνεται από πάνω και μπροστά. Χωρίς λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε την τροφοδοσία ρεύματος, με το μετασχηματιστή της, στα αριστερά, και όλα τα κυκλώματα επεξεργασίας ενισχυτή, ήχου και βίντεο που συσκευάζονται στο διάστημα στα δεξιά. Η μεγάλη δομή αργύρου κατά μήκος του μπροστινού μέρους είναι οι νεροχύτες θερμότητας. Οι ψύκτες θερμότητας είναι πολύ αποτελεσματικοί, καθώς το STR-DN1020 λειτουργεί αρκετά δροσερό για εκτεταμένους χρόνους λειτουργίας.

10 από 11

Sony STR-DN1020 Δέκτης Home Cinema - Φωτογραφία - Εσωτερικό από πίσω

Sony STR-DN1020 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Εσωτερικό από πίσω. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια ματιά στο εσωτερικό του STR-DN1020, σε αντίθετη όψη από πάνω και πίσω του δέκτη. Στη φωτογραφία αυτή, η τροφοδοσία ρεύματος, μαζί με το μετασχηματιστή της, βρίσκεται στα δεξιά και όλα τα κυκλώματα επεξεργασίας ενισχυτή, ήχου και επεξεργασίας βίντεο είναι συσκευασμένα στα αριστερά. Τα μαύρα τετράγωνα που εκτίθενται είναι μερικά από τα τσιπ επεξεργασίας και ελέγχου ήχου / εικόνας. Επίσης, σε αυτή την οπτική γωνία, έχετε μια σαφή εικόνα του χώρου που αφιερώνεται στους ψύκτες θερμότητας.

11 από 11

Sony STR-DN1020 Δέκτης Home Cinema - Φωτογραφία - Τηλεχειριστήριο

Sony STR-DN1020 Δέκτης δορυφόρων Home Cinema 7.2 καναλιών - Φωτογραφία - Τηλεχειριστήριο. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια ματιά στο τηλεχειριστήριο που παρέχεται με τον δέκτη Home Cinema Sony STR-DN1020.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό είναι ένα μακρινό και λεπτό τηλεχειριστήριο. Ταιριάζει καλά στο χέρι μας, αλλά είναι μεγάλο.

Στην επάνω σειρά βρίσκονται τα Κύρια Πλήκτρα Ενεργοποίησης / Απενεργοποίησης και τα Κουμπιά Απομακρυσμένης Ρύθμισης (επιτρέπουν την απομακρυσμένη χρήση άλλων συμβατών συσκευών).

Η επόμενη ενότητα είναι τα πλήκτρα επιλογής εισόδου / αριθμητικού πληκτρολογίου.

Ακριβώς κάτω από τα κουμπιά εισόδου / αριθμητικού πληκτρολογίου υπάρχουν δύο σειρές κουμπιών για εμφάνιση, βελτιστοποίηση ήχου και πεδίο ήχου (επιλογή μορφής περιβάλλοντος ήχου). Η επόμενη σειρά είναι τα κουμπιά Κίτρινο, Μπλε, Κόκκινο και Πράσινο. Αυτά τα κουμπιά αλλάζουν λειτουργία ανάλογα με τα άλλα στοιχεία και το χρησιμοποιούμενο περιεχόμενο.

Προχωρώντας στο κεντρικό τμήμα του τηλεχειριστηρίου είναι τα πλήκτρα πρόσβασης και πλοήγησης.

Η επόμενη ενότητα ακριβώς κάτω από τα πλήκτρα πρόσβασης και πλοήγησης είναι τα κουμπιά μεταφοράς. Αυτά τα κουμπιά διπλώνουν και κουμπιά πλοήγησης για αναπαραγωγή iPod και ψηφιακών μέσων. Επίσης, το κουμπί Αναπαραγωγής ενεργοποιεί επίσης τη Λειτουργία ροής συμβολοσειρών της Sony με συμβατά προϊόντα Sony Homeshare.

Στο κάτω μέρος του τηλεχειριστηρίου βρίσκονται τα κουμπιά Σίγαση, Κύρια ένταση ήχου και Κουμπιά τηλεόρασης / Προεπιλογές, καθώς και πρόσθετα κουμπιά για πρόσβαση σε μενού BD / DVD και επιλογή πηγής εισόδου τηλεόρασης.

Για να ανακαλύψετε λίγο πιο βαθιά τις δυνατότητες και τις επιδόσεις ήχου και εικόνας του Sony STR-DN1020, διαβάστε επίσης την αναθεώρηση μου και ελέγξτε μια δειγματοληψία των Δοκιμών απόδοσης βίντεο .