Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το πραγματικό κόστος ενός iPhone

Επιλέγοντας ένα iPhone και το σωστό σχέδιο για εσάς

Απαντώντας στην ερώτηση για το πόσο κοστίζει ένα iPhone δεν είναι τόσο απλό όσο η αναζήτηση στην τιμή που αναφέρεται στην τελευταία έκδοση του iPhone της Apple. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κόστος αγοράς ενός iPhone εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης του συμβολαίου σας και αν αναβαθμίζετε.

Πρέπει επίσης να υπολογίσετε το κόστος της μηνιαίας υπηρεσίας, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με το σχέδιό σας. Έτσι, υπολογίζοντας πόσο ένα κόστος iPhone απαιτεί κάποια μαθηματικά ...

Κόστος της τελευταίας iPhone

Εάν θέλετε να αγοράσετε το iPhone χωρίς να συνδέεστε με το συμβόλαιο δύο ετών - το οποίο θα σας επιτρέψει να πληρώσετε για την υπηρεσία σας μήνα σε μήνα και να μεταβείτε σε άλλους συμβατούς μεταφορείς οποτεδήποτε θέλετε - το τηλέφωνο μπορεί να είναι το δικό σας για οπουδήποτε από $ 649 έως $ 969 , ανάλογα με το μοντέλο που θέλετε.

Για παράδειγμα, η Apple πωλεί ένα μοντέλο iPhone X και δύο μοντέλα iPhone 8. Ωστόσο, και οι τρεις έχουν δύο εκδόσεις που μπορούν να ληφθούν για διαφορετικές ποσότητες αποθήκευσης (64 GB ή 256 GB).

Κατά τη στιγμή της γραφής, η κατανομή των τιμών μοιάζει με αυτό:

Συμβουλή: Μπορείτε να αγοράσετε παλαιότερα μοντέλα iPhone από την Apple, όπως και τα iPhone 7, 6s κ.λπ.

Αναζωπύρωση των επιδοτήσεων φορέα

Τα τελευταία χρόνια, οι κυριότεροι κυτταρικοί μεταφορείς έχουν καταργήσει τις επιδοτήσεις που επιτρέπουν στους πελάτες που υπογράφουν σύμβαση διάρκειας δύο ετών να πληρώσουν σημαντικά λιγότερο για τα iPhones τους.

Ωστόσο, με την κυκλοφορία του iPhone X και του iPhone 8/8 Plus, μερικοί σημαντικοί μεταφορείς, όπως οι AT & T, Sprint, T-Mobile και Verizon, προσφέρουν μειώσεις στο κόστος για το πιο πρόσφατο iPhone, εάν ανταλλάξετε το παλαιότερο σας μοντέλο.

Περιφερειακοί και προπληρωμένοι μεταφορείς

Μπορείτε να πληρώσετε λίγο λιγότερο από την τιμή αυτοκόλλητου για το iPhone (περίπου στις $ 50 στις περισσότερες περιπτώσεις) αν το αγοράσετε μέσω ενός από τους μικρότερους περιφερειακούς μεταφορείς που προσφέρει το τηλέφωνο σε ορισμένα μέρη των ΗΠΑ

Οι προπληρωμένοι μεταφορείς, από την άλλη πλευρά, δεν απαιτούν σύμβαση και χρεώνουν λιγότερο ανά μήνα για την εξυπηρέτησή τους, αλλά χρεώνουν πιο κοντά στην πλήρη τιμή του iPhone (εκατοντάδες περισσότερο από την τιμή της Apple).

Μηνιαία Σχέδια

Μόλις αγοράσετε το τηλέφωνό σας, πρέπει να υπολογίσετε το κόστος τηλεφώνου και δεδομένων / υπηρεσιών διαδικτύου που παρέχονται από τον μεταφορέα στον οποίο έχετε εγγραφεί.

Τα σχέδια iPhone περιλαμβάνουν μηνιαία έξοδα για υπηρεσίες δεδομένων, κλήσεις, γραπτά μηνύματα και άλλες υπηρεσίες. Αναμείνετε να ξοδέψετε περίπου $ 100 / μήνα με σημαντικούς μεταφορείς για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Με τους προπληρωμένους μεταφορείς, τα σχέδια είναι πολύ φθηνότερα, και γενικά πλησιάζουν το ήμισυ της τιμής που προσφέρουν οι μεγαλύτεροι μεταφορείς, αν και οι συνδέσεις δεδομένων είναι συχνά πιο αργές ή έχουν τις πιο γρήγορες ταχύτητες τους, ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιείτε. Με αυτές τις εταιρείες, αναμένετε να ξοδέψετε περισσότερα από $ 50 έως $ 60 για κλήσεις, γραπτά μηνύματα και δεδομένα.