Οι επιλογές σας για Internet υψηλής ταχύτητας

Το καλώδιο και το ADSL δεν είναι οι μόνες επιλογές για τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Το ευρυζωνικό (υψηλής ταχύτητας) διαδίκτυο μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους. Ακολουθούν τέσσερις σημαντικές ευρυζωνικές επιλογές παρακάτω. Αν μπορείτε να υπολογίσετε με ταχύτητα 10 έως 25 megabit ανά δευτερόλεπτο ταχύτητες με τη σύνδεσή σας, θα πρέπει να έχετε μια ομαλή καθημερινή εμπειρία στο διαδίκτυο, ανεξάρτητα από τη μέθοδο σύνδεσης που επιλέγετε.

01 από 04

Καλωδιακό Διαδίκτυο

Mark Coffey / Getty Images

Ταχύτητα

Κόστος

Καλός

Κακό

Σχόλιο: Το καλώδιο πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή για το 99% των αστικών χρηστών.

Το internet μέσω καλωδιακής τηλεόρασης είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή για τους κατοίκους των πόλεων. Ανάλογα με την τοποθεσία σας, μπορείτε να πάρετε απίστευτες γρήγορες ταχύτητες λήψης από 30 έως 100 megabits ανά δευτερόλεπτο (Mbps).

Το καλωδιακό Ίντερνετ είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται από τον παροχέα καλωδιακής τηλεόρασης και ο τύπος του υλικού καλωδίου που χρησιμοποιούν υποστηρίζει αυτές τις εκπληκτικές ταχύτητες σύνδεσης. Το ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι το καλωδιακό διαδίκτυο συχνά μοιράζεται τις ταχύτητες λήψης με τους γείτονές σας, με τον ίδιο τρόπο, η δεξαμενή ζεστού νερού σας μοιράζεται σε ολόκληρο το σπίτι σας. Αν τυχαίνει να ζείτε κοντά σε 2 ή 3 λήπτες αρχείων σκληρού δίσκου στη γειτονιά σας, θα δείτε να πέφτουν οι ταχύτητες λήψης σας τόσο αργές όσο 5 Mbps κατά την ταυτόχρονη βαριά χρήση.

Το καλωδιακό διαδίκτυο απαιτεί ειδικά μόντεμ και μια σκληρή γραμμή θα πρέπει να είναι είτε ενσύρματα στο σπίτι σας, είτε το υπάρχον καλώδιο τηλεόρασης σας θα συνδεθεί για να φέρει το Διαδίκτυο στο σπίτι σας.

02 από 04

DSL: Ψηφιακή συνδρομητική γραμμή

Φωτοσέχεια / Getty Images

Το DSL έχει μερικές παραλλαγές: ADSL, ADSL2 + και VDSL2, με αυξανόμενη ταχύτητα.

Ταχύτητα

Κόστος

Καλός

Κακό

Παράδειγμα: Εδώ είναι το internet ADSL του TELUS.

Σχόλιο: Το ADSL θα πρέπει να είναι η δεύτερη επιλογή για τους περισσότερους χρήστες, μετά από καλωδιακό διαδίκτυο.

Το ADSL, ή συχνά απλά ονομάζεται "DSL" για συντομία, είναι ένας τύπος τηλεφωνικής σύνδεσης που γίνεται για σήματα Διαδικτύου. Αν έχετε ήδη μια σκληρή τηλεφωνική γραμμή στο σπίτι σας, μπορεί να είναι αρκετά γρήγορος ο χειρισμός του DSL του Internet για τον υπολογιστή σας.

Το ADSL επιτυγχάνει ταχύτητες που δεν είναι τόσο γρήγορες όσο το καλώδιο, αλλά μπορεί να είναι αρκετά γρήγορη για τους περισσότερους χρήστες: 8 με 15 megabits ανά δευτερόλεπτο. Εκτός αν είστε κατεβάσει hardcore, αυτό είναι πολύ γρήγορο για τις καθημερινές ανάγκες του Διαδικτύου και τυχερών παιχνιδιών.

Το ADSL απαιτεί ειδικά μόντεμ και μικρές συσκευές που ονομάζονται μικροφίλτρα.

03 του 04

3G / 4G ασύρματο Internet κινητό τηλέφωνο

Ιβάν Μπάιτς / Getty Images

Ταχύτητα

Κόστος

Καλός

Κακό

Παράδειγμα: Εδώ είναι το Rogers 'Rocket Stick' 3G / 4G internet.

Σχόλιο: Ενώ αυτή είναι η τρίτη επιλογή για τους χρήστες του μετρό (μετά το καλώδιο και το DSL), η 4G είναι η πρώτη επιλογή για τους ταξιδιώτες και τους κατοίκους της υπαίθρου. 4G και η τεχνολογία HSPA + βελτιώνονται και μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τα 100 Mbps ασύρματες ταχύτητες ως πρότυπο σε μερικά χρόνια. Εάν οι παροχείς 4G διαχειρίζονται καλά την αγορά-στόχο, το ασύρματο 4G θα γίνει το παγκόσμιο πρότυπο σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσα σε λίγα χρόνια.

Τα 3G και 4G ονομάζονται για δικτύωση «ασύρματης τρίτης γενιάς» και «ασύρματης δικτύωσης 4ης γενιάς». Πρόκειται ουσιαστικά για συνδέσεις στο Internet μέσω κινητού τηλεφώνου. Τόσο ασύρματοι πύργοι κινητής τηλεφωνίας 3G και 4G όσο και κινητά τηλέφωνα για να παρέχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Οι ταχύτητες λήψης 3G είναι σημαντικά πιο αργές από το ενσύρματο καλώδιο και το DSL . Αναμείνετε μια σύνδεση 3G με μέση ταχύτητα κάτω από 1 έως 4 megabits ανά δευτερόλεπτο, και ακόμη λιγότερο μέχρι την ταχύτητα. Οι συνδέσεις 4G, ωστόσο, είναι πολύ πιο γρήγορες σε ταχύτητα κάτω των 14 έως 42 Mbps, ενώ εύκολα ανταγωνίζονται τις ταχύτητες σύνδεσης καλωδίων και DSL.

Ως χρήστης 3G ή 4G, το ασύρματο μόντεμ σας θα είναι πιθανώς ένα dongle: μια μικρή συσκευή που θα συνδεθεί στη θύρα USB του φορητού σας υπολογιστή. Όσο είστε σε μια περιοχή κάλυψης κινητού τηλεφώνου, θα πρέπει να έχετε ασύρματο Internet με την ίδια αξιοπιστία που λαμβάνετε υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας. Θα πάρετε μόνο έναν υπολογιστή στο διαδίκτυο σε μια στιγμή με dongle σας, οπότε αυτό δεν είναι μια καλή επιλογή για οικογένειες με διάφορα μηχανήματα. Αλλά ως άτομο που ταξιδεύει μεμονωμένα, το 4G είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

04 του 04

Δορυφορικό Internet

tttuna / Getty Images

Ταχύτητα

Κόστος

Καλός

Κακό

Σχόλιο: Μην ασχοληθείτε ακόμη και με αυτή την επιλογή δορυφόρου εάν μπορείτε να πάρετε καλώδιο, DSL ή 4G.

Ο δορυφόρος είναι απαγορευτικά ακριβός και πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή για οποιονδήποτε ιδιωτικό χρήστη. Αλλά αν ζείτε σε μια απομακρυσμένη περιοχή χωρίς κάλυψη κινητού τηλεφώνου, ένας δορυφόρος μπορεί να είναι η μόνη σας επιλογή. Το δορυφορικό internet είναι διαθέσιμο ως σύνδεση μόνο προς τα κάτω (δεν μπορείτε να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κοινόχρηστα αρχεία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τηλεφωνικό μόντεμ για να το κάνετε αυτό) ή ως μια πλήρη αμφίδρομη σύνδεση που είναι πολύ πιο ακριβή.

Η εγκατάσταση του δορυφορικού πιάτου στο σπίτι σας θα σας κοστίσει πάνω από $ 1000, συν το χρόνο και την προσπάθεια να κάνετε την εγκατάσταση. Και το μηνιαίο κόστος συνδρομής είναι συχνά $ 100 έως $ 250, ανάλογα με τον παροχέα σας.

Οι ταχύτητες κάτω από το δορυφορικό internet είναι 0,5 έως 1 megabit ανά δευτερόλεπτο, και οι ταχύτητες είναι πολύ πιο αργές. Η καθυστέρηση είναι πολύ χαμηλή, συχνά 800 ms και χειρότερη.