Τι είναι μια κάρτα Ethernet;

Κάρτες Ethernet: Ναι, εξακολουθούν να υπάρχουν!

Μια κάρτα Ethernet είναι ένα είδος προσαρμογέα δικτύου . Αυτοί οι προσαρμογείς υποστηρίζουν το πρότυπο Ethernet για συνδέσεις δικτύου υψηλής ταχύτητας χρησιμοποιώντας καλωδιακές συνδέσεις.

Παρόλο που υπήρχαν πανταχού παρόντες, οι ενσύρματες θύρες Ethernet αντικαθίστανται σταδιακά σε υπολογιστές μέσω της δυνατότητας δικτύωσης Wi-Fi, η οποία προσφέρει επαρκή ταχύτητα σε σχέση με το Ethernet, αλλά χωρίς το κόστος μιας μεγάλης θύρας ή την ταλαιπωρία της λειτουργίας ενός καλωδίου από μια υποδοχή Ethernet έναν υπολογιστή.

Οι κάρτες Ethernet αποτελούν μέρος μιας κατηγορίας υπολογιστικού υλικού που ονομάζεται κάρτα διασύνδεσης δικτύου.

Παράγοντες μορφής

Οι κάρτες Ethernet είναι διαθέσιμες σε διάφορα πρότυπα πακέτα που ονομάζονται συντελεστές μορφής που έχουν εξελιχθεί στις τελευταίες γενιές του υλικού PC:

Ταχύτητα δικτύωσης

Οι κάρτες Ethernet λειτουργούν με διαφορετικές ταχύτητες δικτύου ανάλογα με το πρωτόκολλο που υποστηρίζουν. Οι παλαιές κάρτες Ethernet ήταν ικανές μόνο για τη μέγιστη ταχύτητα 10 Mbps που προσφέρεται αρχικά από το πρότυπο Ethernet. Οι σύγχρονοι προσαρμογείς Ethernet υποστηρίζουν το πρότυπο Ethernet 100 Mbps και ένας αυξανόμενος αριθμός προσφέρει τώρα και υποστήριξη Gigabit Ethernet με ταχύτητα 1 Gbps (1000 Mbps).

Μια κάρτα Ethernet δεν υποστηρίζει απευθείας την ασύρματη δικτύωση Wi-Fi , αλλά οι ευρυζωνικοί δρομολογητές οικιακού δικτύου περιέχουν την απαραίτητη τεχνολογία για να επιτρέπουν σε συσκευές Ethernet να συνδέονται χρησιμοποιώντας καλώδια και να επικοινωνούν με συσκευές Wi-Fi χρησιμοποιώντας το δρομολογητή.

Το μέλλον των καρτών Ethernet

Οι κάρτες Ethernet καθορίστηκαν όταν τα καλώδια παρέμειναν η κύρια μορφή πρόσβασης στο δίκτυο. Το Ethernet προσφέρει συνεχώς πιο αξιόπιστες συνδέσεις από την ασύρματη δικτύωση και επομένως παραμένει δημοφιλής ως ενσωματωμένη επιλογή για επιτραπέζιους υπολογιστές και άλλους σχετικά ακίνητους υπολογιστές. Οι κινητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των φορητών υπολογιστών και των tablet, έχουν απομακρυνθεί από το Ethernet και κατευθύνονται προς Wi-Fi. Η επέκταση των υπηρεσιών Wi-Fi στους χώρους εργασίας, τα καφενεία και άλλους δημόσιους χώρους και η πτώση των ενσύρματων συνδέσεων Ethernet σε σύγχρονα ξενοδοχεία έχουν μειώσει την πρόσβαση σε ενσύρματα δίκτυα Ethernet για τους πολεμιστές των οδών - και κατά συνέπεια έχει μειώσει την ανάγκη για κάρτες Ethernet.