Αρχική Δικτύωση για τηλεόραση στο Internet (τηλεόραση)

Ενώ τα οικιακά δίκτυα παραδοσιακά έχουν απλώς συνδέσει υπολογιστές, μια σειρά καταναλωτικών συσκευών όπως τα smartphones, οι κονσόλες παιχνιδιών και τα φορητά χειρός είναι επίσης πλέον κοινά συνδεδεμένα μεταξύ τους και στο Διαδίκτυο. Η παρακολούθηση τηλεοπτικού βίντεο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς συνήθειες αυτών των συνδεδεμένων συσκευών καταναλωτών.

Πρόσβαση στο Internet από μια τηλεόραση

Ορισμένες νεότερες τηλεοράσεις έτοιμες για σύνδεση στο Internet ενσωματώνουν ενσωματωμένο Ethernet και / ή Wi-Fi για οικιακή και διαδικτυακή δικτύωση, αλλά οι περισσότερες υπάρχουσες τηλεοράσεις δεν διαθέτουν αυτή την υποστήριξη. Αναζητήστε αυτές τις θύρες δικτύου στο πίσω μέρος της συσκευής ή ελέγξτε την τεκμηρίωση του κατασκευαστή για να προσδιορίσετε τις δυνατότητες δικτύωσης της τηλεόρασης.

Διαμορφώστε μια τηλεόραση έτοιμη για χρήση στο Internet (μερικές φορές αποκαλείται έξυπνη τηλεόραση ) για οικιακή δικτύωση χρησιμοποιώντας τα μενού της τηλεόρασης στην οθόνη. Τα συγκεκριμένα βήματα ποικίλλουν ανάλογα με το μοντέλο της τηλεόρασης, αλλά όπως και κατά τη δικτύωση υπολογιστών , η τηλεόραση πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο δρομολογητή του σπιτιού ή στο μόντεμ ευρυζωνικού Internet . Για τις ασύρματες συνδέσεις , πρέπει να εισαχθεί στην τηλεόραση η σωστή κρυπτογράφηση Wi-Fi .

Χρήση ψηφιακών μέσων αναπαραγωγής για τηλεόραση στο Internet

Οι ψηφιακοί φορείς αναπαραγωγής πολυμέσων συνδέουν τηλεοράσεις που δεν διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα δικτύωσης στο Διαδίκτυο για τηλεοπτική προβολή. Μερικές φορές αποκαλούνται επίσης αποκωδικοποιητές , αυτοί οι παίκτες είναι ξεχωριστές συσκευές υλικού που συνδέουν τηλεοράσεις με ευρυζωνικούς δρομολογητές και μόντεμ. Το περιεχόμενο βίντεο μπορεί να μεταδοθεί από το Internet στη συσκευή αναπαραγωγής και, στη συνέχεια, να μεταδοθεί στην τηλεόραση μέσω τυπικών καλωδίων ήχου-βίντεο (AV). Οι δημοφιλείς μάρκες ψηφιακών μέσων περιλαμβάνουν Apple TV, Boxee και Roku.

Μια ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων εμφανίζεται στο οικιακό δίκτυο ως μια μοναδική συσκευή με τη δική της διεύθυνση IP . Για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της συσκευής αναπαραγωγής, συνδέστε την πρώτα στο δέκτη τηλεόρασης μέσω καλωδίων AV και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα μενού της οθόνης για να διαμορφώσετε τη συσκευή αναπαραγωγής για σύνδεση στο οικιακό δίκτυο μέσω Wi-Fi ή Ethernet.

Παρακολουθώντας τηλεοπτικές εκπομπές μέσω του Διαδικτύου

Οι υπηρεσίες τηλεόρασης μέσω Internet μεταδίδουν ψηφιακά τηλεοπτικά προγράμματα σε σπίτια. Οι δημοφιλείς υπηρεσίες online TV στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν τα παραδοσιακά δίκτυα σταθμών (NBC, ABC, CBS) και επίσης ανεξάρτητους παρόχους (Netflix, Hulu). Αυτές οι υπηρεσίες λειτουργούν με Η / Υ, ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων και διάφορα καταναλωτικά gadgets. δεν απαιτείται μια δικτυακή συσκευή τηλεόρασης. Πολλά προγράμματα διαδικτυακής τηλεόρασης είναι δωρεάν, ενώ άλλα απαιτούν συνδρομή με πληρωμή για προβολή.

Οι πάροχοι χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό διαφορετικών τεχνολογιών πρωτοκόλλου δικτύου, συλλογικά γνωστών ως Internet Protocol TeleVision (IPTV) , για την παροχή περιεχομένου βίντεο και ήχου στο Internet στους καταναλωτές.

Η συγκεκριμένη μέθοδος για τη ρύθμιση της τηλεόρασης Διαδικτύου ποικίλλει ανάλογα με τον παροχέα περιεχομένου, αλλά ισχύουν τα εξής βασικά βήματα:

1. Συνδέστε τις συσκευές . Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν οι απαιτούμενες ενσύρματες και / ή ασύρματες τοπικές συνδέσεις και σύνδεση στο Internet.

2. Εγγραφείτε στον πάροχο . Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την παροχή έγκυρης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικού πρόσβασης και, στην περίπτωση πληρωμένων υπηρεσιών, αριθμού πιστωτικής κάρτας ή άλλων πληροφοριών πληρωμής. Οι συνδρομές μπορούν να εισαχθούν μέσω μιας διαδικτυακής τηλεόρασης Internet, της ψηφιακής συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων ή του οικιακού υπολογιστή.

3. Ρυθμίστε το πρόγραμμα προβολής περιεχομένου . Ενώ μερικές υπηρεσίες μπορούν απλά να λειτουργούν με τυπικά προγράμματα περιήγησης στο Web, άλλοι απαιτούν τη λήψη μιας εφαρμογής ή άλλου πρόσθετου λογισμικού για την υποστήριξη εύρεσης και προβολής περιεχομένου βίντεο σε υπολογιστές. Οι τηλεοράσεις Διαδικτύου και τα ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων ενσωματώνουν και προεπιλογώνουν την απαραίτητη υποστήριξη προβολής, αλλά παρέχουν επίσης διάφορες επιλογές για να ορίσετε διάφορες προτιμήσεις για την προβολή βίντεο ανάλογα με το μοντέλο υλικού και τον παροχέα περιεχομένου.

Streaming τηλεοπτικά προγράμματα μέσα και έξω από το σπίτι

Το οικιακό δίκτυο επιτρέπει την κατανομή της τηλεόρασης σε διάφορες συσκευές αντί να περιορίζεται σε μία κύρια οθόνη τηλεόρασης. Μερικοί στον κλάδο αποκαλούν αυτή τη δυνατότητα μετατόπισης θέσης . Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί περιορισμοί ανάλογα με τις διαθέσιμες συσκευές και τη διαμόρφωσή τους. Ορισμένες ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο (DVR), όπως αυτές της DirecTV, για παράδειγμα, επιτρέπουν τη ροή Wi-Fi σε οικιακούς υπολογιστές, τηλέφωνα και tablet που χρησιμοποιούν εφαρμογές λογισμικού Mobile DirecTV. Άλλοι τύποι αποκωδικοποιητών όπως το Slingbox σχεδιάζονται επίσης για να υποστηρίξουν την αλλαγή θέσης. Συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση του προϊόντος για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις συγκεκριμένες δυνατότητες που διαθέτει κάθε συσκευή.

Απαιτήσεις εύρους ζώνης δικτύου για τηλεόραση

Επειδή το ψηφιακό βίντεο καταναλώνει μεγάλο εύρος ζώνης δικτύου , πρέπει να χρησιμοποιηθούν συνδέσεις Internet υψηλής ταχύτητας για να παρακολουθήσετε προγράμματα που εκπέμπουν σε ροή μέσω διαδικτύου. Οι υπηρεσίες Internet TV γενικά λειτουργούν ικανοποιητικά με 3 Mbps και υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης . Ορισμένες υπηρεσίες υποστηρίζουν τουλάχιστον 0,5 ή 1 Mbps με αυτόματη ροή βίντεο χαμηλότερης ποιότητας (μικρότερης ανάλυσης) κατά την ανίχνευση της χαμηλότερης ταχύτητας σύνδεσης.

Η συμφόρηση της κυκλοφορίας δικτύου , είτε στο Διαδίκτυο είτε στο εσωτερικό δίκτυο, επηρεάζει επίσης σημαντικά την ποιότητα της ροής βίντεο . Όλα τα συστήματα ροής βίντεο αποθηκεύουν εισερχόμενα δεδομένα για να βοηθήσουν στη διαχείριση των προσωρινών διακυμάνσεων στο διαθέσιμο εύρος ζώνης δικτύου. Όταν ένα δίκτυο γίνεται κορεσμένο με κυκλοφορία, οι ροές παρακολουθούνται παύσης (παγώνουν) κάθε φορά που τα buffer του συστήματος είναι κενά και επαναλαμβάνονται μόνο όταν τα buffer συμπληρώσουν ξανά. Η ελαχιστοποίηση της βαριάς λήψης ή άλλης δραστηριότητας ροής σε απευθείας σύνδεση κατά την παρακολούθηση της τηλεόρασης στο Διαδίκτυο βοηθά στην αποφυγή αυτών των διακοπών βίντεο.