Τι είναι η Online Banking;

7 τρόποι τραπεζικής μέσω του Διαδικτύου χτυπά την τραπεζική αυτοπροσώπως

Η ηλεκτρονική τραπεζική (επίσης γνωστή ως διαδικτυακή τραπεζική) είναι μια διαδικτυακή τραπεζική μέθοδος που επιτρέπει στους πελάτες μιας τράπεζας να ολοκληρώσει τις δικές της τραπεζικές συναλλαγές και συναφείς δραστηριότητες στην ιστοσελίδα της αντίστοιχης τράπεζας. Με την εγγραφή σας ως πελάτη στο διαδίκτυο με την τράπεζά σας (ή μια νέα τράπεζα), θα αποκτήσετε online πρόσβαση σε όλες σχεδόν τις πιο κοινές υπηρεσίες που προσφέρει η τράπεζά σας στα τοπικά καταστήματά της.

Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα της σε απευθείας σύνδεση / internet banking, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι αξίζει να κάνουμε τη μετάβαση από την παραδοσιακή τραπεζική σε ένα υποκατάστημα. Για να σας ενημερώσουμε για τα οφέλη, εδώ είναι οι επτά καλύτεροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε τις online τραπεζικές συναλλαγές.

1. Ευκολία

Το πιο προφανές όφελος της online τραπεζικής είναι η ευκολία. Σε αντίθεση με τα τοπικά υποκαταστήματα που είναι ανοιχτά μόνο κατά τις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, η online τραπεζική υπηρεσία είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο όποτε τη χρειάζεστε.

Δεν υπάρχει επίσης λόγος να χάνετε χρόνο για να μετακομίσετε στο τοπικό σας υποκατάστημα ή να παραμείνετε στη γραμμή για να περιμένετε από τη σειρά σας να μιλήσετε σε έναν τραπεζίτη. Όταν τράπεζα σε απευθείας σύνδεση, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο με το δικό σας πρόγραμμα - ακόμη και αν έχετε μόλις πέντε λεπτά για να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα της τράπεζάς σας και να πληρώσετε ένα λογαριασμό.

2. Άμεσος έλεγχος των συναλλαγών σας

Παίρνετε τη δική σας τράπεζα κατά την τραπεζική σας στο διαδίκτυο. Εφ 'όσον καταλαβαίνετε τα βασικά της χρήσης του ιστού για να ολοκληρώσετε απλές εργασίες, θα πρέπει να είστε σε θέση να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της τράπεζάς σας αρκετά διαισθητικά για να κάνετε τις συναλλαγές σας.

Εκτός από τη χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής για βασικές συναλλαγές όπως πληρωμές λογαριασμών και μεταφορές, μπορείτε να επωφεληθείτε από πολλές πρόσθετες υπηρεσίες που μπορεί να υποθέσετε ότι θα μπορούσαν να γίνουν μόνο με την επίσκεψη στο τοπικό σας κατάστημα. Για παράδειγμα, ανοίγοντας έναν νέο λογαριασμό, αλλάζοντας τον τύπο του λογαριασμού σας ή υποβάλλοντας αίτημα αύξησης του ορίου της πιστωτικής σας κάρτας, μπορούν να γίνουν όλα online.

3. Πρόσβαση σε όλα τα πάντα σε μία θέση

Όταν επισκέπτεστε την τράπεζά σας αυτοπροσώπως και πάρετε έναν πάροχο για να κάνετε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές για εσάς, ποτέ δεν μπορείτε να δείτε πολλά από τίποτα εκτός από αυτά που εμφανίζονται στην απόδειξή σας. Με την ηλεκτρονική τραπεζική, ωστόσο, μπορείτε να δείτε ακριβώς πού είναι τα χρήματά σας τώρα, πού πήγε ήδη και πού πρέπει να πάει.

Οι ηλεκτρονικές τράπεζες σας δίνουν συνήθως πρόσβαση στα ακόλουθα:

4. Χαμηλότερα τέλη τραπεζών και υψηλότερα επιτόκια

Οι μειωμένες γενικές δαπάνες που σχετίζονται με την εικονική φύση της ηλεκτρονικής τραπεζικής επιτρέπουν στις τράπεζες να προσφέρουν στους πελάτες τους μεγαλύτερα κίνητρα για τραπεζικές συναλλαγές online μαζί τους. Για παράδειγμα, ορισμένες τράπεζες δεν χρεώνουν τέλη για λογαριασμούς ταμιευτηρίου στο διαδίκτυο που διατηρούν ένα ελάχιστο υπόλοιπο.

Πολλοί λογαριασμοί ταμιευτηρίου μόνο στο διαδίκτυο προσφέρουν επίσης υψηλότερα επιτόκια σε σύγκριση με τις τράπεζες που διατηρούν τοπικά υποκαταστήματα. Ενδεχομένως να θέλετε να ελέγξετε τη λίστα των τραπεζικών επιταγών του Bankrate, εάν ενδιαφέρεστε να επωφεληθείτε από τα υψηλότερα επιτόκια με την ηλεκτρονική τραπεζική σας.

5. Δηλώσεις χωρίς χαρτιά

Δεν χρειάζεται να περιμένετε να φτάσουν τα μηνύματά σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όταν επιλέγετε για ηλεκτρονικές δηλώσεις χωρίς χαρτί. Επίσης, δεν χρειάζεται να κάνετε χώρο στο σπίτι σας για φυσική αποθήκευση με όλες τις συναλλαγές σας διαθέσιμες σε εσάς online.

Πολλές τράπεζες σας επιτρέπουν να βλέπετε ηλεκτρονικές δηλώσεις για περιόδους που χρονολογούνται αρκετά χρόνια πίσω με λίγο κλικ του ποντικιού σας. Και ως πρόσθετο μπόνους που δεν σχετίζεται καθόλου με την τραπεζική, θα κάνετε το περιβάλλον μια μεγάλη χάρη μειώνοντας την κατανάλωση χαρτιού.

6. Αυτόματες ειδοποιήσεις λογαριασμού

Όταν εγγραφείτε για να λαμβάνετε ηλεκτρονικές δηλώσεις αντί για δηλώσεις χαρτιού, η τράπεζά σας πιθανότατα θα δημιουργήσει μια ειδοποίηση για να σας ειδοποιήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν η ηλεκτρονική δήλωση σας είναι έτοιμη για προβολή. Εκτός από τις ειδοποιήσεις ηλεκτρονικής δήλωσης, μπορείτε επίσης να ορίσετε ειδοποιήσεις για διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε μια ειδοποίηση για να σας ενημερώσουμε για το υπόλοιπο του λογαριασμού σας, για να σας ενημερώσουμε αν ένας λογαριασμός έχει υπερβεί ή είναι χαμηλότερος από ένα συγκεκριμένο ποσό, για να σας ενημερώσουμε πότε έχει αδειοδοτηθεί ο λογαριασμός σας και να σας ειδοποιήσει όταν έχετε σχεδόν έφτασε στο πιστωτικό σας όριο. Μπορείτε να προχωρήσετε πέρα ​​από τα βασικά στοιχεία, ρυθμίζοντας τις ειδοποιήσεις για το πότε έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία μια πληρωμή λογαριασμού, την εκκαθάριση μιας επιταγής, την εμφάνιση μελλοντικών συναλλαγών και πολλά άλλα.

7. Προηγμένη ασφάλεια

Οι τράπεζες λαμβάνουν πολύ σοβαρά την ασφάλεια και χρησιμοποιούν μια σειρά εργαλείων ασφαλείας για να διατηρούν τις πληροφορίες σας ασφαλείς. Οι πληροφορίες σας είναι κρυπτογραφημένες για την προστασία τους καθώς ταξιδεύουν στον ιστό, το οποίο μπορείτε να επαληθεύσετε αναζητώντας το https: // και το ασφαλές σύμβολο λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων URL του προγράμματος περιήγησης ιστού σας.

Εάν πέσετε θύμα άμεσης οικονομικής ζημίας εξαιτίας μη εξουσιοδοτημένης δραστηριότητας λογαριασμού, θα σας επιστραφούν πλήρως, αν ειδοποιήσετε την τράπεζά σας για αυτό. Σύμφωνα με το FDIC, έχετε έως και 60 ημέρες για να ειδοποιήσετε την τράπεζά σας για μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα, προτού αναλάβετε τον κίνδυνο απεριόριστης ευθύνης του πελάτη.

Όταν χρειάζεστε βοήθεια με την ηλεκτρονική σας τραπεζική

Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα για τις online τραπεζικές συναλλαγές είναι ότι μπορεί να υπάρξει καμπύλη μάθησης για να το κρεμάσετε και χωρίς κανάλια τραπεζών ή διαχειριστή γύρω σας για να σας βοηθήσουν όταν βρίσκεστε στον υπολογιστή σας στο σπίτι προσπαθώντας να καταλάβετε κάτι που " να κολλήσετε μπορεί να είναι απογοητευτικό. Μπορείτε να ανατρέξετε στο Κέντρο Βοήθειας ή τη σελίδα Συχνές ερωτήσεις της ηλεκτρονικής σας τράπεζας ή, εναλλακτικά, να αναζητήσετε έναν αριθμό εξυπηρέτησης πελατών για να τηλεφωνήσετε εάν το θέμα σας πρέπει να αντιμετωπιστεί μιλώντας απευθείας σε έναν εκπρόσωπο της τράπεζας.