Σύνδεση του DVR στο δέκτη A / V

Πώς να αποκτήσετε τον καλύτερο δυνατό ήχο

Εάν θέλετε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τα ψηφιακά καλωδιακά και δορυφορικά σήματα, χρειάζεστε κάτι παραπάνω από ένα DVR για να το κάνετε. Ενώ οι συσκευές από τον παροχέα σας, το TiVo ή το HTPC μπορούν να παρέχουν περιεχόμενο βίντεο υψηλής ποιότητας, οι περισσότερες τηλεοράσεις HDTV δεν μπορούν να βοηθήσουν όταν πρόκειται για αναπαραγωγή ήχου surround 5.1 καναλιών. Για αυτό, θα χρειαστείτε ένα δέκτη A / V. Εδώ θα καλύψουμε τους διαφορετικούς τρόπους για να συνδέσετε το DVR με τον άλλο εξοπλισμό οικιακού κινηματογράφου σας, ώστε να έχετε όχι μόνο την καλύτερη εικόνα, αλλά και την καλύτερη ποιότητα ήχου.

HDMI

HDMI ή υψηλής ευκρίνειας διασύνδεσης πολυμέσων, είναι μια μέθοδος χρήσης ενός καλωδίου για την ψηφιακή μετάδοση πληροφοριών ήχου και βίντεο. Αυτό το μοναδικό καλώδιο σάς επιτρέπει να συνδέσετε το DVR στον δέκτη A / V σας και στη συνέχεια στην τηλεόρασή σας. Ο ήχος χειρίζεται ο δέκτης, ο οποίος στη συνέχεια μεταδίδει το βίντεο στην τηλεόρασή σας.

Επειδή χρειάζεστε μόνο ένα μόνο καλώδιο μεταξύ των συσκευών, το HDMI είναι μία από τις πιο απλές μεθόδους για τη λήψη του υψηλότερης ποιότητας ήχου και βίντεο στον εξοπλισμό σας. Ενώ είναι σίγουρα η πιο εύκολη, μπορεί επίσης να παρουσιάσει ζητήματα. Εάν δεν έχει όλος ο εξοπλισμός σας διαθέσιμο HDMI, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές συνδέσεις μεταξύ του συνόλου του εξοπλισμού σας. Η μεγάλη πλειοψηφία των δεκτών A / V δεν μπορεί να μετατρέψει το ψηφιακό σε αναλογικό. Αν έχετε μια παλαιότερη τηλεόραση που έχει μόνο εισόδους συνιστωσών, θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσετε καλώδια συνιστωσών μεταξύ του DVR και του δέκτη A / V.

Συστατικό με οπτικό (S / PDIF)

Μια δεύτερη μέθοδος σύνδεσης του DVR με το δέκτη A / V είναι να χρησιμοποιήσετε καλώδια συνιστωσών για βίντεο και ένα οπτικό καλώδιο ( S / PDIF ) για ήχο. Ενώ χρησιμοποιείτε καλώδια συνιστωσών σημαίνει πολύ περισσότερη καλωδίωση, προτιμάται από καιρό σε καιρό, ειδικά με παλαιότερο εξοπλισμό που μπορεί να υποστηρίζει HD αλλά δεν έχει συνδέσεις HDMI.

Το οπτικό καλώδιο θα σας παρέχει ψηφιακό ήχο 5.1 εάν παρέχεται από την πηγή που παρακολουθείτε εκείνη τη στιγμή. Ευτυχώς, θα χρειαστείτε μόνο ένα οπτικό καλώδιο, καθώς μπορείτε να το εκτελέσετε απευθείας στον δέκτη A / V σας. Δεν χρειάζεται να συνδέσετε τον ήχο στην τηλεόρασή σας, καθώς θα χρησιμοποιείτε τα ηχεία που είναι συνδεδεμένα στο δέκτη σας για αναπαραγωγή.

Στοιχείο με ομοαξονικό (S / PDIF)

Αν και δύο πολύ διαφορετικοί σύνδεσμοι, ομοαξονικοί και οπτικοί, κάνουν την ίδια δουλειά. Κάθε συσκευή θα μεταδίδει τον ήχο surround 5.1 καναλιών που παρέχεται από έναν καλωδιακό ή δορυφορικό πάροχο στον δέκτη A / V. Εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε καλώδια συνιστωσών για τη μετάδοση του βίντεο από το DVR στον δέκτη σας και στη συνέχεια στην τηλεόραση.

Αλλες επιλογές

Όταν πρόκειται για βίντεο υψηλής ευκρίνειας, έχετε πολλές άλλες επιλογές, ανάλογα με τον εξοπλισμό του home cinema. Ορισμένοι δέκτες HD και δέκτες A / V παρέχουν μια σύνδεση DVI, που τυπικά βρίσκεται σε έναν υπολογιστή. Η VGA μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή ανάλογα με τον εξοπλισμό σας.

Για ήχο, HDMI, οπτικό και ομοαξονικό είναι πραγματικά οι μόνες διαθέσιμες επιλογές όταν πρόκειται για ήχο surround 5.1. Είναι δυνατό να συνδέσετε τον δέκτη A / V με άλλο εξοπλισμό χρησιμοποιώντας μεμονωμένες συνδέσεις για κάθε κανάλι, αλλά αυτές σπάνια είναι διαθέσιμες στα συστήματα DVR των καταναλωτών.