Πώς να συνδέσετε ένα DVR Set-Top σε μια τηλεόραση SD

Ξεκινήστε την εγγραφή βίντεο σε λεπτά

Ίσως πήρατε το TiVO σας στο ταχυδρομείο ή έχετε πάρει ένα νέο ψηφιακό βίντεο (DVR) από την εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης. Εάν εξακολουθείτε να διαθέτετε αναλογική τηλεόραση με τυπική ευκρίνεια (SD), η διαδικασία σύνδεσης του DVR σας είναι λίγο διαφορετική από ότι αν είχατε ψηφιακή τηλεόραση. Εδώ είναι πώς να τα βάλουμε όλα καλωδιωμένα σωστά:

  1. Προσδιορίστε ποια καλώδια χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε τις συνδέσεις. Για να συνδέσετε τον ήχο και το βίντεο από το DVR στην τηλεόραση, θα χρειαστείτε ένα σύνθετο καλώδιο (RCA) για να συνδέσετε το βίντεο και τον ήχο, ένα καλώδιο S-Video και ένα καλώδιο ήχου RCA ή ένα καλώδιο συνιστωσών βίντεο και καλώδιο ήχου RCA . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την είσοδο RF στην τηλεόραση εάν είναι παλαιότερο μοντέλο που δεν έχει άλλες συνδέσεις.
  2. Αν είστε συνδρομητής καλωδιακής τηλεόρασης, συνδέστε το ομοαξονικό καλώδιο που εισέρχεται από τον τοίχο ή το πάτωμα στην είσοδο RF του DVR. Συνδρομητές δορυφορικής τηλεόρασης πρέπει να συνδέσουν το καλώδιο που προέρχεται από το δορυφορικό πιάτο στην είσοδο πιάτων στο DVR. Εάν έχετε μια κεραία, συνδέστε τη γραμμή που προέρχεται από την κεραία στην είσοδο RF του DVR. Μόλις εισαχθεί το σήμα στο DVR, είστε έτοιμοι να βγείτε στην τηλεόραση.
  3. Συνδέστε τα καλώδια βίντεο RCA (κίτρινο) και RCA (λευκό και κόκκινο) στις αντίστοιχες εξόδους του DVR. Στη συνέχεια, συνδέστε τα καλώδια ήχου και βίντεο RCA στις εισόδους της τηλεόρασης. Εάν η τηλεόραση δέχεται είσοδο S-video ή component video, χρησιμοποιήστε τις για το σήμα βίντεο αντί για το βίντεο RCA. Εάν η τηλεόρασή σας είναι παλαιότερο μοντέλο, μπορεί να έχει μόνο είσοδο RF . Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να συνδέσετε την έξοδο DVR RF στην είσοδο RF της τηλεόρασης.
  1. Συνδέστε το DVR (και την τηλεόραση, εάν χρειάζεται) σε μια ηλεκτρική πρίζα και ενεργοποιήστε και τα δύο.
  2. Συντονιστείτε στο κανάλι 3 ή 4 της τηλεόρασης για να προσδιορίσετε ποιο κανάλι αναλαμβάνει το καλώδιο, το δορυφόρο ή την κεραία.

Αυτό είναι! Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να παρακολουθείτε και να εγγράφετε τηλεοπτικές εκπομπές με το DVR σας.

Συμβουλές

  1. Εάν έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τα καλώδια S-video ή component video, χρησιμοποιήστε τα τελευταία. Το καλώδιο συνιστωσών επιτρέπει ένα σήμα βίντεο υψηλότερης ποιότητας.
  2. Ακόμη και αν έχετε μόνο τηλεόραση παλαιότερου μοντέλου, μπορείτε να συνδέσετε ένα DVR χρησιμοποιώντας ένα ομοαξονικό καλώδιο και να συνδέσετε την είσοδο RF της τηλεόρασης από την έξοδο RF του DVR.

Ο, τι χρειάζεσαι