Πώς λειτουργούν οι κορυφαίοι ψηφιακοί εγγραφείς βίντεο;

Χρησιμοποιήστε ένα DRV για να παρακολουθήσετε παραστάσεις στην ευκολία σας

Οι περισσότερες ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο είναι συνδεδεμένες είτε σε ένα σήμα καλωδιακής τηλεόρασης είτε σε ένα δορυφορικό σήμα, αλλά όλο και περισσότερο είναι συμβατές με τα μέσα ροής και τον προγραμματισμό μέσω του αέρα. Τα DVR είναι σαν ειδικοί υπολογιστές, των οποίων αποκλειστική ευθύνη είναι η καταγραφή, η αποθήκευση και η αναπαραγωγή ψηφιακών μέσων που διατίθενται από τους παρόχους υπηρεσιών τους. Τα DVR καταγράφουν τηλεοπτικά προγράμματα σε εσωτερικό σκληρό δίσκο. Αυτοί οι σκληροί δίσκοι ποικίλλουν σε μέγεθος - όσο μεγαλύτερη είναι η μονάδα δίσκου, τόσο περισσότερες ώρες προγραμματισμού μπορείτε να καταγράψετε.

Οι περισσότεροι αποκωδικοποιητές καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης περιλαμβάνουν δυνατότητα DVR - συνήθως με επιπλέον χρέωση. Αυτά τα ενσωματωμένα DVRs λειτουργούν ακριβώς όπως αποκλειστικά DVR, αν και μπορεί να περιορίζονται στην εγγραφή μόνο του προγραμματισμού που εξυπηρετεί ο παροχέας. Τα σύγχρονα αυτόνομα συστήματα DVR προσφέρουν ένα ευρύτερο φάσμα δυνατοτήτων εγγραφής.

Πώς λειτουργεί το Set-Top DVRs;

Το DVR ή καλωδιακό κιβώτιο ή δορυφορικός δέκτης με δυνατότητες DVR-αποδίδεται σε μια τηλεόραση μέσω καλωδίων, συνήθως καλωδίων HDMI, αν και υπάρχουν και άλλες επιλογές. Ο προγραμματισμός έχει επιλεγεί για εγγραφή χρησιμοποιώντας έναν οδηγό προγραμματισμού επί της οθόνης που δημοσιεύεται από τον παροχέα υπηρεσιών. Ο καθορισμός μιας εκπομπής για εγγραφή είναι απλώς θέμα λίγων ωθημάτων. Στη συνέχεια, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την τηλεόραση και να φύγετε μακριά, γνωρίζοντας ότι η εκπομπή θα καταγραφεί την ημέρα και τη στιγμή που αναγράφεται στον οδηγό προγραμματισμού.

Το DVR καταγράφει τις εκπομπές που προγραμματίζετε απευθείας στον εσωτερικό σκληρό δίσκο του. Εάν χρειάζεται πρόσθετος χώρος, τα περισσότερα DVR προσφέρουν επιλογές σύνδεσης για να προσθέσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Με την έλευση των μέσων ροής και των έξυπνων τηλεοράσεων, μερικά DVRs έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν εκπομπές συνεχούς ροής και να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές συνεχούς ροής όπως Netflix και Amazon Video.

Οφέλη από τα DVR

Οι συσκευές DVR εισήγαγαν τη δυνατότητα προσωρινής διακοπής, επανάταξης και ταχείας προώθησης της τηλεόρασης, η οποία παραμένει ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά της και επιτρέπει στους χρήστες DVR να ελέγχουν την παρακολούθηση της τηλεόρασης τους με τρόπους που δεν είχαν προηγηθεί στο παρελθόν. Όταν το τηλέφωνο κουδουνίζει κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού μέρους της αγαπημένης σας εκπομπής, απλά πατήστε παύση και επιστρέψτε αργότερα όταν είστε έτοιμοι.

Αν έχετε πολλά μέλη της οικογένειας με διαφορετικές προτιμήσεις προβολής, μπορείτε να καταγράψετε συγχρόνως τις αγαπημένες σας εκπομπές για να τις παρακολουθήσετε αργότερα. Τα DVR έρχονται με την ικανότητα εγγραφής μέχρι και 16 καναλιών ταυτόχρονα. Κανείς δεν πρέπει να απογοητεύεται πια.

Η ευκολία της υπηρεσίας DVR είναι αναμφισβήτητη. Αντί να προγραμματίζετε τη βραδιά σας γύρω από μια εκπομπή σε μια συγκεκριμένη χρονική θέση, μπορείτε να δείτε τα αγαπημένα σας όταν είναι πιο βολικό για σας.

Μειονεκτήματα της υπηρεσίας DVR

Υπάρχουν δαπάνες που σχετίζονται με τη χρήση ενός DVR. Οι περισσότερες επιχειρήσεις καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης που παρέχουν υπηρεσίες DVR το κάνουν με επιπλέον χρέωση.

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι το σκληρό δίσκο που διαθέτει το DVR σας και το 2TB έως το 3TB είναι συνηθισμένο τώρα, η χωρητικότητα αποθήκευσης είναι πεπερασμένη. Εάν είστε ο τύπος θεατή που θέλει να καταγράψει και να αποθηκεύσει τις ηχογραφήσεις επ 'αόριστον, θα πρέπει να προσθέσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για επιπλέον χωρητικότητα αποθήκευσης.

Μπορεί ένα DVR να αντικαταστήσει ένα κιβώτιο καλωδίων;

Τα DVR μπορούν να αντικαταστήσουν ένα τυποποιημένο καλωδιακό κιβώτιο ή δορυφορικό δέκτη Ωστόσο, απαιτούν κάρτα καλωδιακής τηλεόρασης από πάροχο για πρόσβαση σε ψηφιακό σήμα. Οι πάροχοι δεν είναι πρόθυμοι για τη διαθεσιμότητα καλωδιακών καρτών, αλλά υποχρεούνται από το νόμο να προσφέρουν την υπηρεσία. Ο πάροχος έχει τη δυνατότητα να χρεώσει μια χρέωση για τον οδηγό προγραμματισμού του, ο οποίος είναι απαραίτητος για τον προγραμματισμό εγγραφών, ωρών, ημερών ή εβδομάδων εκ των προτέρων.