Οδηγός για Βιντεοκάμερες Bluetooth

Μια ματιά στο πώς λειτουργεί το Bluetooth σε μια βιντεοκάμερα

Bluetooth είναι σίγουρα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ασύρματα πρότυπα εκεί έξω (με ένα πιασάρικο όνομα βοηθά). Είναι η τεχνολογία με την οποία συνδέουμε ασύρματα τα κινητά τηλέφωνα μας με ασύρματα ακουστικά και ακουστικά. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι βιντεοκάμερες το υιοθέτησαν για να προσθέσουν λειτουργικότητα και ευκολία χωρίς καλώδια.

Bluetooth σε βιντεοκάμερα

Το Bluetooth είναι μια ασύρματη τεχνολογία που είναι πολύ συνηθισμένη στα κινητά τηλέφωνα και τις ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, συνήθως ως μέσο ασύρματης αποστολής μουσικής ή φωνητικών κλήσεων από τη συσκευή σε ακουστικά ή ακουστικά. Στην πραγματικότητα, πολλά τρέχοντα κινητά τηλέφωνα δεν προσφέρουν πλέον τις βοηθητικές θύρες που χρειάζονται για ενσύρματες συνδέσεις, βασιζόμενοι πλήρως στο Bluetooth για σύνδεση με εξωτερικές συσκευές.

Το Bluetooth λειτουργεί πολύ καλά σε σύντομο εύρος μεταξύ 10 και 30 ποδών περίπου. Είναι ιδανικό για την αποστολή μικρών δεσμών δεδομένων μεταξύ των συσκευών, αλλά δεν έχει σχεδιαστεί για εφαρμογές βαρέως τύπου, όπως η ροή βίντεο.

Τι κάνει αυτό το Bluetooth σε μια βιντεοκάμερα;

Με τη χρήση Bluetooth, μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες σε ένα smartphone . Στη συνέχεια, μπορείτε να στείλετε τις εικόνες αυτές στους φίλους και την οικογένειά σας ή να τις ανεβάσετε στο σύννεφο για αποθήκευση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Bluetooth για να ελέγξετε μια βιντεοκάμερα: Στις βιντεοκάμερες Bluetooth της JVC, μια δωρεάν εφαρμογή smartphone σάς επιτρέπει να μετατρέπετε το smartphone σας σε ένα τηλεχειριστήριο της βιντεοκάμερας. Μπορείτε να ξεκινήσετε και να σταματήσετε την εγγραφή, ακόμη και να κάνετε ζουμ από απόσταση χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας.

Το Bluetooth επιτρέπει επίσης στις βιντεοκάμερες να λειτουργούν με ασύρματα αξεσουάρ με δυνατότητα Bluetooth, όπως εξωτερικά μικρόφωνα και μονάδες GPS . Χρησιμοποιώντας μια μονάδα GPS Bluetooth, μπορείτε να προσθέσετε δεδομένα θέσης σε (geotag) τα βίντεό σας σε αυτά. Εάν θέλετε να τοποθετήσετε ένα μικρόφωνο κοντά σε ένα θέμα κατά την εγγραφή, ένα μικρόφωνο Bluetooth είναι μια ωραία επιλογή.

Bluetooth Downsides

Ενώ τα οφέλη από τη χρήση της ασύρματης τεχνολογίας Bluetooth σε μια βιντεοκάμερα είναι αρκετά προφανή (χωρίς καλώδια!) Τα μειονεκτήματα είναι λιγότερο. Η μεγαλύτερη είναι η διαρροή στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Κάθε φορά που ένα ασύρματο ραδιόφωνο είναι ενεργοποιημένο μέσα σε μια βιντεοκάμερα, τραβάει την μπαταρία. Εάν εξετάζετε μια βιντεοκάμερα με τεχνολογία Bluetooth, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις προδιαγραφές της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και εάν η καθορισμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει υπολογιστεί με την ασύρματη τεχνολογία ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη. Σκεφτείτε επίσης να αγοράσετε μια μπαταρία μακρύτερης διάρκειας για τη μονάδα, αν υπάρχει διαθέσιμη.

Το κόστος είναι ένας άλλος παράγοντας. Όλα τα πράγματα είναι ίσα, μια βιντεοκάμερα με κάποια μορφή ενσωματωμένης ασύρματης δυνατότητας είναι συνήθως πιο ακριβή από ένα παρόμοια εξοπλισμένο μοντέλο χωρίς τέτοιες προδιαγραφές.

Τέλος, και το πιο σημαντικό, η τεχνολογία Bluetooth δεν υποστηρίζει ασύρματες μεταδόσεις βίντεο σε άλλες συσκευές Bluetooth, όπως τηλέφωνα και υπολογιστές. Το βίντεο HD (υψηλής ευκρίνειας) παράγει πολύ μεγάλα αρχεία που είναι πολύ μεγάλα για την υποστήριξη της τρέχουσας έκδοσης Bluetooth.