Οδηγός για τις λειτουργίες της βιντεοκάμερας

Μια ματιά στα βασικά χαρακτηριστικά που θα βρείτε σε μια ψηφιακή βιντεοκάμερα

Κατά την αγορά μιας βιντεοκάμερας , αντιμετωπίζετε μια λίστα χαρακτηριστικών πλυντηρίου. Ορισμένοι είναι σχετικά απλοί να καταλάβουν, άλλοι, όχι τόσο. Για να σας βοηθήσουμε να περιηγηθείτε στις πολυπλοκότητες, εδώ είναι ένας οδηγός για τις βασικές λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στις περισσότερες ψηφιακές βιντεοκάμερες με συνδέσμους που σας επιτρέπουν να βουτήξετε βαθύτερα σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Ανάλυση βίντεο: Μπορείτε να βρείτε βιντεοκάμερες που καταγράφουν βίντεο είτε σε τυπική ανάλυση είτε σε ανάλυση υψηλής ευκρίνειας. Κατά γενικό κανόνα, οι βιντεοκάμερες HD θα είναι ακριβότερες, αλλά θα παρέχουν υψηλότερη ποιότητα βίντεο. Ακόμα κι αν δεν έχετε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, αξίζει να εξετάσετε μια βιντεοκάμερα υψηλής ευκρίνειας για να "αποδείξετε μελλοντικά" τα βίντεό σας για το χρονικό διάστημα που θα φτάσετε στο εμπόριο στην τηλεόραση με τυπική ευκρίνεια.

Ανατρέξτε στην ενότητα Οδηγός για βιντεοκάμερες HD για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αισθητήρας εικόνας: Ο αισθητήρας εικόνας είναι η συσκευή μέσα στη βιντεοκάμερά σας, η οποία μετατρέπει το φως που περνάει από τον φακό σε ψηφιακό σήμα που καταγράφεται από τη βιντεοκάμερά σας. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι αισθητήρων - CMOS και CCD. Όταν πρόκειται για αισθητήρες, οι μεγαλύτεροι είναι καλύτεροι. Περισσότερα για τους αισθητήρες εικόνας.

Ο φακός ζουμ: Το είδος του φακού που έχει η βιντεοκάμερά σας είναι ζωτικής σημασίας: οι μεγάλες ζουμς σας επιτρέπουν να μεγεθύνετε αντικείμενα μακριά. Αλλά δεν δημιουργούνται όλα τα ζεύγη ίσα. Πρέπει να αναζητήσετε την "οπτική" βαθμολογία ζουμ της βιντεοκάμεράς σας, όχι το ψηφιακό ζουμ. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός ζουμ (δεδομένος ως συντελεστής "x" - όπως σε 10x, 12x, κλπ.) Τόσο καλύτερη είναι η μεγέθυνση. Περισσότερα για φακούς ψηφιακού και οπτικού ζουμ.

Σταθεροποίηση εικόνας: Εάν η βιντεοκάμερά σας διαθέτει φακό με μακρύ ζουμ (ακόμα και αν δεν συμβαίνει), θα πρέπει επίσης να προσφέρει μια μορφή σταθεροποίησης εικόνας για να διασφαλίσετε σταθερά τα βίντεό σας. Όπως ένας φακός ζουμ, η καλύτερη μορφή σταθεροποίησης εικόνας είναι η οπτική σταθεροποίηση εικόνας, όχι ψηφιακή. Περισσότερα για τη σταθεροποίηση της οπτικής και της ψηφιακής εικόνας.

Μορφή μέσων: Αυτό αναφέρεται στον τύπο του μέσου αποθήκευσης που αποθηκεύει τα ψηφιακά σας βίντεο. Τα δημοφιλή φορμά μέσων περιλαμβάνουν μνήμη flash (εσωτερική ή σε κάρτα μνήμης flash) και μονάδα σκληρού δίσκου. Ο τύπος μέσων που καταγράφει η βιντεοκάμερά σας έχει τεράστιο αντίκτυπο στο σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα της βιντεοκάμερας. Περισσότερα για τις μορφές πολυμέσων βιντεοκάμερας.

Μορφή βίντεο: Η μορφή βίντεο μιας βιντεοκάμερας αναφέρεται στο είδος του ψηφιακού αρχείου που θα δημιουργήσει η βιντεοκάμερά σας. Ο τύπος μορφής αρχείου που χρησιμοποιεί μια βιντεοκάμερα επηρεάζει συνήθως την ποιότητα του βίντεο και πόσο εύκολο είναι να το χρησιμοποιήσετε σε έναν υπολογιστή. Τα κοινά αρχεία βίντεο περιλαμβάνουν τα MPEG-2, H.264 και AVCHD. Περισσότερα για τις μορφές αρχείων βίντεο.

Ανίχνευση προσώπου: Η δυνατότητα εύρεσης και εστίαση σε πρόσωπα μπροστά από μια βιντεοκάμερα ονομάζεται ανίχνευση προσώπου. Είναι όλο και πιο δημοφιλές τώρα και πολλές βιντεοκάμερες έχουν κατασκευάσει την τεχνολογία για να προσφέρουν ακόμη πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά όπως η αναγνώριση προσώπου ή η δυνατότητα να τραβήξει φωτογραφίες ακόμη και όταν ένα πρόσωπο χαμογελάει. Περισσότερα σχετικά με την ανίχνευση προσώπου.

Ρυθμίσεις Bit: Ένας ρυθμός δυαδικών ψηφίων αναφέρεται στην ποσότητα των ψηφιακών δεδομένων που μπορεί να καταγράψει η βιντεοκάμερά σας σε οποιοδήποτε δεδομένο δευτερόλεπτο. Όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός μετάδοσης δεδομένων, τόσο περισσότερα δεδομένα συλλαμβάνει η βιντεοκάμερα, γεγονός που μεταφράζεται σε βίντεο υψηλής ποιότητας. Περισσότερα για τα ποσοστά bit.

Τιμές πλαισίων: Το βίντεο είναι πραγματικά μια σειρά φωτογραφιών που έχουν ληφθεί το ένα μετά το άλλο, στιγμιαία. Η ταχύτητα με την οποία μια βιντεοκάμερα καταγράφει ακίνητα πλαίσια κατά τη διάρκεια της εγγραφής ονομάζεται ρυθμός καρέ. Οι ταχύτεροι ρυθμοί καρέ είναι χρήσιμοι για την εγγραφή σπορ ή για εγγραφή σε αργή κίνηση. Περισσότερα σχετικά με τα ποσοστά καρέ.

Έλεγχος έκθεσης: Μια από τις πιο κοινές λειτουργίες που είναι διαθέσιμες σε μια βιντεοκάμερα, ο έλεγχος της έκθεσης σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τον φωτισμό ή τη σκοτεινή εμφάνιση του βίντεό σας. Περισσότερα για τον έλεγχο της έκθεσης.

Χαρακτηριστικά φωτογραφίας: Σχεδόν κάθε βιντεοκάμερα στην αγορά μπορεί να τραβήξει μια ψηφιακή φωτογραφική φωτογραφία, αλλά η απόδοση εδώ ποικίλλει ευρέως. Γενικά, οι βιντεοκάμερες που προσφέρουν ένα ενσωματωμένο φλας, αφιερωμένο κουμπί λήψης φωτογραφιών και λειτουργίες φωτογραφικής σκηνής θα είναι ανώτερες εκτελέσεις στο τμήμα φωτογραφιών. Περισσότερα για τις διαφορές μεταξύ κάμερας και βιντεοκάμερας.