Εγγραφή βίντεο Βίντεο

Οι ψηφιακές βιντεοκάμερες μετατρέπουν κινούμενες εικόνες σε ψηφιακά δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα βίντεο, που ονομάζονται bits , αποθηκεύονται σε ένα μέσο αποθήκευσης όπως μια κάρτα μνήμης flash, DVD ή μονάδα σκληρού δίσκου .

Η ποσότητα δεδομένων που καταγράφονται σε οποιοδήποτε δεδομένο δευτερόλεπτο ονομάζεται ρυθμός δυαδικών ψηφίων ή bitrate , ενώ για βιντεοκάμερες μετράται σε megabits (1 εκατομμύριο bits) ανά δευτερόλεπτο (Mbps).

Γιατί πρέπει να φροντίζετε;

Ο έλεγχος του ρυθμού μετάδοσης όχι μόνο καθορίζει την ποιότητα του βίντεο που εγγράφετε, αλλά και πόσο χρόνο θα μπορέσετε να καταγράψετε πριν από την εξάντληση της μνήμης. Ωστόσο, υπάρχει ένα συμβιβασμό: το βίντεο υψηλής ποιότητας / υψηλής ταχύτητας bit σημαίνει μικρότερο χρόνο εγγραφής.

Μπορείτε να επιλέξετε ποιο είναι ο σημαντικότερος χρόνος εγγραφής ή η ποιότητα του βίντεο - ελέγχοντας το ρυθμό μετάδοσης bit της βιντεοκάμερας. Αυτό γίνεται μέσω των τρόπων εγγραφής της βιντεοκάμερας. Αυτές οι λειτουργίες ονομάζονται τυπικά υψηλής ποιότητας, τυπικές και μακροχρόνιες εγγραφές .

Η λειτουργία υψηλής ποιότητας έχει το υψηλότερο ρυθμό bit, καταγράφοντας το μέγιστο ποσό δεδομένων. Οι λειτουργίες μακροχρόνιας εγγραφής θα έχουν χαμηλότερα ποσοστά δυαδικών ψηφίων, περιορίζοντας την ποσότητα των δεδομένων για να τεντώσουν τους χρόνους εγγραφής.

Όταν οι τιμές των Bit Do Matter;

Κατά γενικό κανόνα, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε το ρυθμό μετάδοσης bit ενώ χρησιμοποιείτε μια βιντεοκάμερα. Απλά βρείτε τη λειτουργία εγγραφής που ταιριάζει στις ανάγκες σας και όλοι είστε έτοιμοι. Κατά την αγορά μιας βιντεοκάμερας, ωστόσο, η κατανόηση των ρυθμών bit μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη, ιδιαίτερα όταν αξιολογείτε βιντεοκάμερες υψηλής ευκρίνειας .

Πολλές βιντεοκάμερες HD εμφανίζονται ως "Full HD" και προσφέρουν ανάλυση εγγραφής 1920x1080. Ωστόσο, όλες οι βιντεοκάμερες πλήρους HD δεν καταγράφουν το ίδιο μέγιστο bitrate.

Εξετάστε τη βιντεοκάμερα A και τη βιντεοκάμερα Β. Η βιντεοκάμερα A καταγράφει βίντεο 1920x1080 στα 15 Mbps. Η βιντεοκάμερα B καταγράφει βίντεο 1920x1080 στα 24 Mbps. Και οι δύο έχουν την ίδια ανάλυση βίντεο, αλλά η βιντεοκάμερα Β έχει το υψηλότερο ρυθμό bit. Όλα τα πράγματα ίσα, η βιντεοκάμερα Β θα παράγει βίντεο υψηλής ποιότητας.

Ταίριασμα μνήμης

Ο ρυθμός δυαδικών ψηφίων έχει σημασία και αν έχετε στην κατοχή σας μια βιντεοκάμερα με κάρτα μνήμης flash. Οι κάρτες μνήμης έχουν τη δική τους ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, η οποία μετράται σε megabyte ανά δευτερόλεπτο ή MBps (1 megabyte = 8 megabits).

Ορισμένες κάρτες μνήμης είναι πολύ αργές για βιντεοκάμερες υψηλής ταχύτητας και άλλες είναι πολύ γρήγορες. Θα εξακολουθούν να καταγράφουν, αλλά θα πληρώσετε επιπλέον για την ταχύτητα που δεν χρειάζεστε.

Θα δείτε μια διαφορά;

Ναι, θα δείτε μια διαφορά, ειδικά στα άκρα του φάσματος, μεταξύ του υψηλότερου ρυθμού μετάδοσης και του χαμηλότερου. Στη χαμηλότερη ρύθμιση ποιότητας, είναι πιθανότερο να παρατηρήσετε ψηφιακά αντικείμενα ή στρεβλώσεις στο βίντεο. Καθώς περνάτε από το ένα ρυθμό στο επόμενο, οι αλλαγές είναι πιο λεπτές.

Ποιο ποσοστό πρέπει να καταγράφετε;

Προσέχετε τον υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης bit και την ποιότητα που μπορείτε, εφόσον έχετε αρκετή μνήμη. Μπορείτε πάντα να πάρετε ένα αρχείο βίντεο υψηλής ποιότητας (δηλαδή ένα μεγάλο αρχείο δεδομένων) και να το συρρικνώσετε με το λογισμικό επεξεργασίας. Ωστόσο, είναι αδύνατη η λήψη ενός αρχείου χαμηλής ποιότητας και η ενίσχυση της ποιότητάς του με την προσθήκη περισσότερων δεδομένων.