Ποια είναι η φωτογραφική μηχανή Samsung 360;

Αυτή δεν είναι η φωτογραφική μηχανή του πατέρα σας. Και δεν είναι ούτε το Gear 360!

Η φωτογραφική μηχανή Samsung 360 Round είναι μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή 360 βαθμών που σχεδιάστηκε για να αποτυπώνει 3D εμπειρίες για χρήση στην εικονική πραγματικότητα.

Samsung στρογγυλή 360 κάμερα

Κάμερα: 17 κάμερες με αισθητήρες εικόνας 1 / 2.8 ", 2M
Ήχος: Έξι εσωτερικά μικρόφωνα και δύο εξωτερικές θύρες μικροφώνου
Βίντεο: Μορφή MP4, (3D: 4k x 2k ανά μάτι, 2D: 4k x 2k)
Τρισδιάστατη προβολή : 4096x2048 σε 30fps ανά μάτι
2D Ζωντανό : 4096x2048 σε 30fps
Καταγραφή 3D: 4096x2048 σε 30fps ανά μάτι
Εγγραφή 2D: 4096x2048 στα 30fps
Εσωτερική μνήμη: LPDDR3 10GB, eMMC 40GB
Εξωτερική μνήμη: Κάρτα SD UHS-II έως 256 GB, SSD έως 2 TB

Η φωτογραφική μηχανή Professional Grade 360
Η φωτογραφική μηχανή Samsung 360 Round δεν είναι η ίδια με την κάμερα Gear 360 που μπορεί να είναι πιο εξοικειωμένη με τους καταναλωτές. Το Round 360 είναι μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή που περιλαμβάνει 17 συνολικά κάμερες που επιτρέπουν 4k βίντεο και 6 ενσωματωμένα μικρόφωνα για εγγραφή surround ήχου. Οι 17 κάμερες τοποθετούνται σε οκτώ ζεύγη γύρω από την εξωτερική άκρη της συσκευής σχήματος δίσκου, με μια επιπλέον κάμερα σε κάθετο άξονα για να επιτρέψει την ταινία από πάνω. Τα μικρόφωνα είναι παρόμοια διατεταγμένα στη συσκευή για να επιτρέπουν τη χωρική εγγραφή ήχου και υπάρχουν δύο πρόσθετες θύρες ήχου για να επιτρέπεται η προσθήκη εξωτερικών μικροφώνων εάν χρειάζεται.

Η φωτογραφική μηχανή Round 360 είναι ένας άλλος συμμετέχων στην επαγγελματική αγορά 3D φωτογραφικών μηχανών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν επαγγελματίες και λάτρεις του σκληρού πυρήνα για να τραβήξουν βίντεο υψηλής ποιότητας για τη δημιουργία εμπειριών εικονικής πραγματικότητας. Η φωτογραφική μηχανή 360 ανταγωνίζεται τα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών GoPro και Yi Technology, αλλά η λειτουργικότητα και το μέγεθος του 360 καθιστούν έναν σκληρό υποψήφιο. Σε περίπου το μέγεθος ενός κενού Roomba, αυτός ο 360 γύρος είναι μία από τις μικρότερες 3D κάμερες στην αγορά. Μια αξιοσημείωτη διαφορά είναι ότι η κάμερα Samsung Round είναι ένας αρκετά μικρός παράγοντας που δεν απαιτεί εσωτερικούς ανεμιστήρες που συμβάλλουν στο μικρότερο μέγεθος και μειώνουν τον θόρυβο του περιβάλλοντος και τη χρήση ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να πυροβολούν περισσότερο και δεν υπάρχει υπερβολικός θόρυβος που μπορεί να υποβαθμίσει την ποιότητα της εμπειρίας VR.

Η Samsung λέει επίσης ότι η φωτογραφική μηχανή είναι ανθεκτική και ανθεκτική στη σκόνη και το νερό, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τραβήξουν βίντεο στο πεδίο, ακόμα και σε λιγότερο από τέλειες συνθήκες. Ένα εσωτερικό γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο βοηθούν επίσης να εξασφαλίσουν βίντεο υψηλής ποιότητας όταν οι περιβαλλοντικές συνθήκες δεν είναι τέλειες. Κατά τη δημοσίευση του χρόνου, η κάμερα πωλείται για πάνω από 10.000 δολάρια.

Ζωντανές εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας

Για να δημιουργήσετε 3D εικόνες με βάθος, η φωτογραφική μηχανή 360 Round σάς αιχμαλωτίζει βίντεο στα 30fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) τα οποία στη συνέχεια μπορούν να συρραφθούν μαζί για μια απρόσκοπτη εμπειρία χρησιμοποιώντας το λογισμικό PC που συνοδεύει την κάμερα. Ορισμένοι VR purist θεωρούν ότι η μέτρηση του βασικού πλαισίου είναι 60fps, αλλά στα 30fps, οι χρήστες δεν μπορούν μόνο να καταγράψουν 3D βίντεο και να δημιουργήσουν εμπειρίες VR, αλλά η κάμερα διαθέτει επίσης δυνατότητες ζωντανής ροής χωρίς καθυστέρηση, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να συλλάβουν και να δημιουργούν στιγμιαία 4k, τρισδιάστατο βίντεο και χωρικό ήχο. Οι δυνατότητες επεκτάσιμης μνήμης αυξάνουν το μέγεθος του βίντεο που μπορεί να τραβήξει και καθώς η εξωτερική μνήμη χρησιμοποιεί κάρτες SD, είναι εύκολο να σβήνουν όταν γεμίσει κανείς.