Πώς να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή Ping ή έναν ιστότοπο

Ping μια διεύθυνση IP για να διαπιστώσετε την κατάσταση ενός ιστοτόπου

Το Ping είναι μια τυπική εφαρμογή που βρίσκεται στους περισσότερους φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές. Οι εφαρμογές που υποστηρίζουν το ping μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε smartphones και άλλες κινητές συσκευές. Επιπλέον, οι ιστότοποι που υποστηρίζουν τις υπηρεσίες ελέγχου ταχύτητας στο Διαδίκτυο συχνά περιλαμβάνουν ping ως ένα από τα χαρακτηριστικά τους.

Ένα βοηθητικό πρόγραμμα ping στέλνει δοκιμαστικά μηνύματα από τον τοπικό πελάτη σε έναν απομακρυσμένο στόχο μέσω της σύνδεσης δικτύου TCP / IP . Ο στόχος μπορεί να είναι μια τοποθεσία Web, ένας υπολογιστής ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή με διεύθυνση IP . Εκτός από τον προσδιορισμό του κατά πόσο ο απομακρυσμένος υπολογιστής βρίσκεται στο διαδίκτυο, το ping παρέχει επίσης δείκτες της γενικής ταχύτητας ή αξιοπιστίας των συνδέσεων δικτύου.

Ping μια διεύθυνση IP που ανταποκρίνεται

Μπράντλεϊ Μίτσελ

Αυτά τα παραδείγματα απεικονίζουν τη χρήση του ping στα Microsoft Windows. τα ίδια βήματα μπορούν να εφαρμοστούν όταν χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές ping.

Τρέξιμο Ping

Τα Microsoft Windows, Mac OS X και Linux παρέχουν προγράμματα ping γραμμής εντολών που μπορούν να εκτελεστούν από το κέλυφος του λειτουργικού συστήματος. Οι υπολογιστές μπορούν να είναι pinged είτε από τη διεύθυνση IP είτε από το όνομα.

Για να κάνετε ping έναν υπολογιστή με διεύθυνση IP:

Ερμηνεία των αποτελεσμάτων του Ping

Το παραπάνω γράφημα απεικονίζει μια τυπική περίοδο σύνδεσης ping όταν μια συσκευή στη διεύθυνση IP στόχου αποκρίνεται χωρίς σφάλματα δικτύου:

Τρέξιμο Ping Συνεχώς

Σε ορισμένους υπολογιστές (ειδικά σε αυτούς που χρησιμοποιούν το Linux), το πρότυπο πρόγραμμα ping δεν σταματάει να εκτελείται μετά από τέσσερις προσπάθειες αίτησης αλλά αντίθετα τρέχει μέχρι ο χρήστης να το τερματίσει. Αυτό είναι χρήσιμο για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την κατάσταση μιας σύνδεσης δικτύου σε μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

Στα Microsoft Windows, πληκτρολογήστε ping -t αντί για ping στη γραμμή εντολών για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα σε αυτήν τη συνεχή λειτουργία (και χρησιμοποιήστε την ακολουθία πλήκτρων Control-C για να το σταματήσετε).

Ping μια διεύθυνση IP που δεν ανταποκρίνεται

Μπράντλεϊ Μίτσελ

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αιτήσεις ping αποτυγχάνουν. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους:

Το παραπάνω γράφημα απεικονίζει μια τυπική περίοδο λειτουργίας ping όταν το πρόγραμμα δεν λαμβάνει καμία απάντηση από τη διεύθυνση IP στόχου. Κάθε απάντηση από τη γραμμή διαρκεί αρκετά δευτερόλεπτα για να εμφανιστεί στην οθόνη, καθώς το πρόγραμμα περιμένει και τελικά εξαντλεί. Η διεύθυνση IP που αναφέρεται σε κάθε γραμμή απάντησης της εξόδου είναι η διεύθυνση του υπολογιστή pinging (host).

Διακεκομμένες απαντήσεις Ping

Παρόλο που είναι ασυνήθιστο, είναι πιθανό το ping να αναφέρει ένα ποσοστό απόκρισης διαφορετικό από 0% (δεν ανταποκρίνεται πλήρως) ή 100% (πλήρως ανταποκρίνεται). Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν κλείνει το σύστημα στόχου (όπως φαίνεται στο παράδειγμα) ή εκκίνηση:

C: \> ping bwmitche-home1 Pinging bwmitche-home1 [192.168.0.8] με 32 bytes δεδομένων: Απάντηση από 192.168.0.8: bytes = 32 time =

Πιέστε μια τοποθεσία Web ή έναν υπολογιστή με όνομα

Μπράντλεϊ Μίτσελ

Τα προγράμματα Ping επιτρέπουν να ορίσετε ένα όνομα υπολογιστή αντί για διεύθυνση IP. Οι χρήστες συνήθως προτιμούν να κάνουν pinging κατά όνομα όταν στοχεύουν σε μια τοποθεσία Web.

Pinging μια υπεύθυνη τοποθεσία Web

Το παραπάνω γραφικό απεικονίζει τα αποτελέσματα του ping στην τοποθεσία Web της Google (www.google.com) από μια γραμμή εντολών των Windows. Το Ping αναφέρει τη διεύθυνση IP στόχου και το χρόνο απόκρισης σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Σημειώστε ότι οι μεγάλες ιστοσελίδες όπως η Google χρησιμοποιούν πολλούς υπολογιστές διακομιστή Web παγκοσμίως. Πολλές διαφορετικές πιθανές διευθύνσεις IP (όλες αυτές είναι έγκυρες) μπορούν να αναφερθούν ξανά όταν γίνεται αντιγραφή αυτών των ιστότοπων.

Pinging μια ιστοσελίδα που δεν ανταποκρίνεται

Πολλοί ιστότοποι (συμπεριλαμβανομένων των) μπλοκάρουν τα αιτήματα ping ως προφύλαξη ασφαλείας δικτύου. Το αποτέλεσμα του pinging αυτών των ιστότοπων ποικίλλει αλλά, γενικά, περιλαμβάνει ένα μήνυμα για σφάλματα Destination net reachable και καμία χρήσιμη πληροφορία. Οι διευθύνσεις IP που αναφέρονται από pinging ιστότοπους που εμποδίζουν το ping τείνουν να είναι αυτές των διακομιστών DNS και όχι οι ίδιοι οι ιστότοποι.

C: \> ping www. Pinging www.about.akadns.net [208.185.127.40] με 32 bytes δεδομένων: Απάντηση από 74.201.95.50: Το δίκτυο προορισμού δεν είναι προσβάσιμο. Η αίτηση λήγει. Η αίτηση λήγει. Η αίτηση λήγει. Στατιστικά Ping για 208.185.127.40: Πακέτα: Απεσταλμένα = 4, Λήψη = 1, Απώλεια = 3 (75% απώλεια),