Πώς λειτουργούν οι διευθύνσεις διευθύνσεων URL του Internet

Οι διευθύνσεις URL είναι διευθύνσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Διαδίκτυο. Η πρόθεση πίσω από τις διευθύνσεις URL είναι να διευκολύνεται η πληκτρολόγηση της τοποθεσίας μιας συγκεκριμένης ιστοσελίδας ή μιας υπολογιστικής συσκευής. Επειδή υπάρχουν τόσα εκατομμύρια σελίδων και συσκευών στο Διαδίκτυο, οι διευθύνσεις URL μπορούν να γίνουν αρκετά και συνήθως είναι καλύτερο να πληκτρολογούνται μέσω αντιγραφής.

Σήμερα, περίπου 150 δισεκατομμύρια δημόσιες ιστοσελίδες αντιμετωπίζονται χρησιμοποιώντας ονόματα URL.

Ακολουθούν παραδείγματα των πιο συνηθισμένων εμφανίσεων URL:

Παράδειγμα: http://www.whitehouse.gov
Παράδειγμα: https://www.nbnz.co.nz/login.asp
Παράδειγμα: http://forums.about.com/ab-guitar/messages/?msg=6198.1
Παράδειγμα: ftp://ftp.download.com/public
Παράδειγμα: telnet: //freenet.ecn.ca
Παράδειγμα: gopher: //204.17.0.108
Παράδειγμα: http://english.pravda.ru/
Παράδειγμα: https://citizensbank.ca/login
Παράδειγμα: ftp://211.14.19.101
Παράδειγμα: telnet: //hollis.harvard.edu

Από πού προέρχεται το URL; Και γιατί να μην λέτε απλώς τις διευθύνσεις ιστού & # 39 ;;

Το 1995, ο Tim Berners-Lee, ο πατέρας του Παγκόσμιου Ιστού, εφάρμοσε ένα πρότυπο "URIs" (Uniform Resource Identifiers), που αποκαλούνται ενίοτε Universal Identifiers Resource. Το όνομα μετατράπηκε αργότερα σε "Διεύθυνση URL" για τους Ενιαίους Εντοπιστές Πόρων. Η πρόθεση ήταν να πάρουμε την ιδέα των τηλεφωνικών αριθμών και να τις εφαρμόσουμε για την αντιμετώπιση εκατομμυρίων ιστοσελίδων και μηχανών. Το όνομα είναι αποκλειστικά ζήτημα τεχνικής ειδίκευσης.

Αυτό μπορεί να ακούγεται κρυφά και σύνθετο στην αρχή, αλλά μόλις περάσετε τα παράξενα ακρωνύμια, τα URL είναι πραγματικά όχι πιο πολύπλοκα από έναν διεθνή τηλεφωνικό αριθμό μεγάλων αποστάσεων με έναν κωδικό χώρας, τον κωδικό περιοχής και τον ίδιο τον αριθμό τηλεφώνου.

Θα διαπιστώσετε ότι οι διευθύνσεις URL έχουν πολύ νόημα. Ακολουθούν διάφορα παραδείγματα διευθύνσεων URL, όπου θα αποσυναρμολογήσουμε τις διευθύνσεις URL στα συστατικά μέρη τους ...

Ένα μάθημα ορθογραφίας διεύθυνσης URL: Πώς γράφουμε διευθύνσεις ιστού URL

Ακολουθούν ορισμένοι απλουστευμένοι κανόνες που εξηγούν τον τρόπο γραφής των διευθύνσεων URL.

  1. Η διεύθυνση URL είναι συνώνυμη με τη "διεύθυνση διαδικτύου" ή τη "διεύθυνση ιστού". Μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις λέξεις σε συνομιλία.
  2. Οι διευθύνσεις URL δεν έχουν ποτέ διαστήματα στην τελική ορθογραφία τους. Σε περιπτώσεις όπου οι χρήστες κάνουν ιστοσελίδες με κενά στα ονόματα, αυτοί οι χώροι αντικαθίστανται αυτόματα με τεχνικούς χαρακτήρες όπως ή το σύμβολο % .
  3. Η διεύθυνση URL, ως επί το πλείστον, είναι μικρή. Η ανάμιξη κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων δεν κάνει τη διαφορά σε κάθε άτομο.
  4. Η διεύθυνση URL ΔΕΝ είναι η ίδια με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  5. Οι διευθύνσεις URL αρχίζουν πάντα με πρόθεμα πρωτοκόλλου όπως "http: //", αλλά τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης θα πληκτρολογήσουν αυτούς τους χαρακτήρες για εσάς. Σημείωμα Nerdy: ορισμένα άλλα κοινά πρωτόκολλα Διαδικτύου είναι ftp: //, gopher: //, telnet: // και irc: //. Οι επεξηγήσεις αυτών των πρωτοκόλλων ακολουθούν αργότερα σε άλλο σεμινάριο.
  6. Η χρήση της διεύθυνσης URL προς τα εμπρός (/) και των κουκίδων για να διαχωρίσει τα μέρη της.
  7. Οι διευθύνσεις URL είναι συνήθως σε κάποιο είδος αγγλικής ή άλλης γραπτής γλώσσας, αλλά επιτρέπονται και αριθμοί.