Μάθετε το Λογισμικό Δημοσιεύσεων Desktop Scribus με αυτά τα Tutorials

Μάθετε να χρησιμοποιείτε το δωρεάν λογισμικό έκδοσης desktop Scribus

Το Scribus είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοικτού κώδικα για εκδόσεις desktop που έχει συγκριθεί με το Adobe InDesign, όπως και το GIMP έχει συγκριθεί με το Adobe Photoshop και το OpenOffice σε σύγκριση με το Microsoft Office. Είναι δωρεάν και ισχυρό. Ωστόσο, εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ επαγγελματικές εφαρμογές διάταξης σελίδας , μπορεί να είναι λίγο συντριπτική όταν το ανοίξετε για πρώτη φορά και προσπαθήστε να δημιουργήσετε κάτι. Τα σεμινάρια του Scribus ενδέχεται να μην είναι τόσο άφθονα όσο αυτά για το InDesign, αλλά είναι εκεί έξω. Ακολουθούν μερικά μαθήματα και τεκμηρίωση του Scribus που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα για να ξεκινήσετε γρήγορα με τη Scribus.

Εκδόσεις Scribus

Η Scribus προσφέρει το λογισμικό της σε δύο εκδόσεις: σταθερή και ανάπτυξη. Κατεβάστε τη σταθερή έκδοση αν θέλετε να εργαστείτε με δοκιμασμένο λογισμικό και να αποφύγετε εκπλήξεις. Κατεβάστε την έκδοση ανάπτυξης για να δοκιμάσετε και να βελτιώσετε τη Scribus. Η τρέχουσα σταθερή έκδοση είναι 1.4.6 και η τρέχουσα έκδοση είναι 1.5.3, η οποία έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετό καιρό και είναι σχετικά σταθερή. Μπορείτε να εγκαταστήσετε και τις δύο εκδόσεις στον υπολογιστή σας και να αποφασίσετε ποιο από αυτά σας αρέσει περισσότερο. Κατεβάστε το Scribus για Mac, Linux ή Windows.

Tutorials βίντεο Scribus

ubberdave / Flickr

Το πλήρες σεμινάριο wiki του Scribus προσφέρει χρήσιμα εκπαιδευτικά βίντεο, όπως:

Υπάρχουν επίσης οδηγίες κειμένου για στυλ, λίστες, καπάκια , πλαίσια κειμένου, αριθμούς σελίδων, εφέ κειμένου και άλλες συνήθεις εργασίες που μπορείτε να εκτελέσετε στο Scribus.

Τα βίντεο είναι σε μορφή Theora / Ogg, η οποία υποστηρίζεται σε Chrome, Firefox και Opera. Αν χρησιμοποιείτε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης, ανατρέξτε σε αυτές τις οδηγίες πριν προβείτε στα βίντεό σας. Περισσότερο "

Διαδηλώσεις YouTube που χρησιμοποιούν το Scribus

Το βίντεο του YouTube μέρος 1 Βασική εισαγωγή και προτιμήσεις ρύθμισης είναι μια ολοκληρωμένη επισκόπηση που σας δίνει την αίσθηση του τρόπου χρήσης του Scribus. Πάρτε μερικά λεπτά για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο αν δεν έχετε δει ποτέ τη Scribus σε δράση. Συνέχεια με το Μέρος 2 Δημιουργία απλής αφίσας και Μέρος 3 Κείμενο γύρω από μια εικόνα για την πραγματική δημιουργία εγγράφων.

Περισσότερο "

Εκπαιδευτικό υλικό για το Hexagon Scribus

Το Σεμινάριο Hexagon Scribus Tutorial PDF περιέχει πληροφορίες για αρχάριους, ενδιάμεσους και ειδικούς χρήστες του Scribus. Στις 70 σελίδες του, καλύπτει πολλά θέματα όπως:

Περιέχει πολλές λεπτομέρειες και στιγμιότυπα που είναι χρήσιμα στους νέους χρήστες του Scribus. Περισσότερο "

Μάθημα: Ξεκινήστε με το Scribus

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης με το Scribus , το οποίο είναι ένα φροντιστήριο Scribus με στιγμιότυπα οθόνης , μαθαίνετε τα χαρακτηριστικά του Scribus δημιουργώντας αρκετές σελίδες ενός περιοδικού. Θα μάθετε όχι μόνο πώς να χρησιμοποιείτε το Scribus desktop publishing λογισμικό, αλλά πολλά για την εκτύπωση desktop και την εκτύπωση γενικά.

Αυτό το μάθημα σχεδιάστηκε για μια πρόωρη έκδοση του Scribus. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ αυτής και της τρέχουσας σταθερής έκδοσης. Περισσότερο "

Βασικά εγχειρίδια του Scribus

Για ένα σεμινάριο για αρχάριους για τη χρήση του Scribus για σχεδιασμό δημοσίευσης, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του Sott's World Scribus .

Αυτό το εγχειρίδιο γράφτηκε για μια πρόωρη έκδοση του Scribus. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ αυτής και της τρέχουσας σταθερής έκδοσης. Περισσότερο "