Πού χρησιμοποιείται η έκδοση του Desktop;

Η εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών ευδοκιμεί σε περιβάλλον σπίτι και γραφείο

Όταν η εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών ξεκίνησε τη δεκαετία του '80, σκοπός της ήταν να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν οι επαγγελματίες σχεδιαστές γραφικών με τη μετάβαση από μηχανικές διατάξεις σε ψηφιακά αρχεία.

Επί του παρόντος, οι χρήστες αναγνωρίζουν την εκτύπωση σε επιτραπέζιους υπολογιστές ως εργασίες που γίνονται στο σπίτι ή στο γραφείο. Το έργο αυτό εκτυπώνεται έπειτα σε μικρούς εκτυπωτές οικιακών ή γραφείων ή αποστέλλεται σε εμπορική εταιρεία εκτύπωσης για παραγωγή.

Desktop Publishing άλλαξε μια βιομηχανία

Επειδή το αρχικό DTP λογισμικό (ξεκινώντας από το Aldus PageMaker) ήταν εύκολο να μάθει και τρέξει σε φθηνούς υπολογιστές γραφείου, άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ σχεδιάσει μια διάταξη σελίδας θα μπορούσαν - για πρώτη φορά - να δημιουργήσουν τα δικά τους ψηφιακά αρχεία για φυλλάδια, σημειώσεις και άλλα έγγραφα που είχαν προηγουμένως απαιτήσει έναν εξειδικευμένο σχεδιαστή γραφικών που τρέχει λογισμικό υψηλού επιπέδου σε ακριβό εξοπλισμό.

Το λογισμικό επιτραπέζιων εκδόσεων σύντομα εξαπλώθηκε στο χώρο εργασίας και οι επιχειρήσεις άρχισαν να περιμένουν από τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν λογισμικό Microsoft Word , Publisher, Pagemaker ή άλλο φιλικό προς το χρήστη λογισμικό για να δημιουργούν πολλά από τα έγγραφα που είχαν προηγουμένως μεταβεί σε διαφημιστικά γραφεία, εμπορικά γραφεία εκτύπωσης και γραφίστες . Όταν ο ιστός έγινε πανταχού παρών, οι εργαζόμενοι αναμένεται επίσης να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ιστότοπους.

Εν τω μεταξύ, σε επαγγελματικές εμπορικές εταιρίες εκτύπωσης και διαφημιστικά γραφεία, εξειδικευμένοι γραφίστες μετακόμισαν επίσης στην ψηφιακή παραγωγή, χρησιμοποιώντας λογισμικό λιανικής πώλησης υψηλής τεχνολογίας όπως το QuarkXPress ή ιδιόκτητο λογισμικό σε ακριβό εξοπλισμό. Υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για αυτούς τους ειδικευμένους σχεδιαστές για έντυπα υψηλής ποιότητας, περίπλοκη έγχρωμη εκτύπωση και μεγάλες εκτυπώσεις.

Desktop Publishing στον χώρο εργασίας

Η ικανότητα εργασίας με τη διάταξη σελίδας ή το λογισμικό επεξεργασίας κειμένου στο χώρο εργασίας είναι μια ικανότητα που πολλοί εργοδότες βρίσκουν ελκυστικές. Ο υπάλληλος ανθρώπινου δυναμικού ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει και να δημιουργήσει φόρμες στους νέους υπαλλήλους, ο διαχειριστής που μπορεί να σχεδιάσει και να εκτυπώσει ένα εγχειρίδιο των εργαζομένων και ο διευθυντής πωλήσεων που μπορεί να μορφοποιήσει και να εκτυπώσει εκθέσεις πωλήσεων ή διαφημιστικά κομμάτια όλα φέρνουν δύναμη στους ρόλους τους κάποιος που δεν έχει δεξιότητες δημοσίευσης στην επιφάνεια εργασίας δεν μπορεί να φέρει.

Οποιοσδήποτε χώρος εργασίας που διαθέτει επιτραπέζιους υπολογιστές έχει τη δυνατότητα να χειριστεί μερικές δικές του εργασίες σχεδίασης και εκτύπωσης. Η συμπερίληψη των δεξιοτήτων σε αυτόν τον τομέα ή η ένδειξη ενός επιπέδου άνεσης με τους υπολογιστές σε ένα βιογραφικό σημείωμα μπορεί να καταστήσει αυτό το βιογραφικό ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Παραδείγματα τυπικών στοιχείων που οι επιχειρήσεις εγκαθιστούν εσωτερικά και εκτυπώνουν ή αποστέλλουν σε έναν εμπορικό εκτυπωτή περιλαμβάνουν:

Οι εργαζόμενοι στο γραφείο μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν λογισμικό για να σχεδιάσουν παρουσιάσεις και ενημερωτικά φυλλάδια ή να δημοσιεύσουν ένα blog ή μια ιστοσελίδα. Πρόκειται για ένα σπάνιο γραφείο που δεν παράγει μερικά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς σχεδιαστές ή εμπορικούς εκτυπωτές.

Δημοσιεύσεις επιτραπέζιων υπολογιστών σε περιβάλλον οικίας

Η εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών στο σπίτι συνήθως περιορίζεται σε έργα μικρής εκτύπωσης για την οικογένεια. Κάθε οικογένεια με επιτραπέζιο υπολογιστή, λογισμικό και εκτυπωτή μπορεί να παράγει πολλά έργα. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Άλλες θέσεις Δημοσίευση Desktop ευδοκιμεί

Εκτός από την επιχείρηση και την οικιακή χρήση, η εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών υπάρχει επίσης σε:

Υπάρχουν λίγες θέσεις στις οποίες η δημοσίευση στον υπολογιστή δεν έχει εμφανιστεί.