Πώς να χρησιμοποιήσετε το SSL με έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Mac OS X Mail

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι γνωστό ανασφαλές. Εάν δεν χρησιμοποιείτε κρυπτογράφηση, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο σε απλό κείμενο, έτσι ώστε οποιοσδήποτε το παρακολουθεί να το διαβάσει.

Υπάρχει ένας τρόπος για να εξασφαλίσετε τουλάχιστον εν μέρει τη σύνδεση από εσάς στο διακομιστή αλληλογραφίας σας. Είναι η ίδια τεχνολογία που εξασφαλίζει επίσης ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου: SSL ή Secure Sockets Layer. Εάν ο παροχέας αλληλογραφίας σας το υποστηρίζει, μπορείτε να διαμορφώσετε το Mac OS X Mail για να συνδεθείτε με το διακομιστή χρησιμοποιώντας SSL, έτσι ώστε όλη η επικοινωνία να είναι κρυπτογραφημένη και ασφαλής.

Χρησιμοποιήστε το SSL με ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Mac OS X Mail

Για να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση SSL για λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Mac OS X Mail:

  1. Επιλέξτε Mail | Προτιμήσεις από το μενού στο Mac OS X Mail.
  2. Μεταβείτε στην κατηγορία Λογαριασμοί .
  3. Επισημάνετε τον επιθυμητό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  4. Μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους .
  5. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το πλαίσιο ελέγχου Χρήση SSL . Κάνοντας κλικ σε αυτό θα αλλάξει αυτόματα η θύρα που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση με το διακομιστή αλληλογραφίας. Εκτός εάν ο ISP σας έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τη θύρα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, αυτή η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι καλή.
  6. Κλείστε το παράθυρο Λογαριασμοί .
  7. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .

Το SSL μπορεί να μειώσει ελαφρώς τις επιδόσεις, επειδή όλη η επικοινωνία με το διακομιστή θα κρυπτογραφηθεί. ενδέχεται να παρατηρήσετε ή να μην παρατηρήσετε αυτήν την αλλαγή ταχύτητας ανάλογα με το πόσο σύγχρονο είναι το Mac σας και το είδος του εύρους ζώνης που έχετε στον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

SSL έναντι κρυπτογραφημένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το SSL κρυπτογραφεί τη σύνδεση μεταξύ του Mac και του διακομιστή του παροχέα email. Αυτή η προσέγγιση προσφέρει κάποιο βαθμό προστασίας από τους ανθρώπους στο τοπικό σας δίκτυο ή από τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου σας, από το snooping στη μετάδοση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, το SSL δεν κρυπτογραφεί το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. κρυπτογραφεί μόνο το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ του Mac OS X Mail και του διακομιστή του παροχέα email. Ως εκ τούτου, το μήνυμα εξακολουθεί να μην κρυπτογραφείται όταν μετακινείται από το διακομιστή του παροχέα σας στον τελικό του προορισμό.

Για να προστατεύσετε πλήρως τα περιεχόμενα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την προέλευση στον προορισμό, θα πρέπει να κρυπτογραφήσετε το ίδιο το μήνυμα χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία ανοιχτού κώδικα, όπως το GPG ή μέσω πιστοποιητικού κρυπτογράφησης τρίτου μέρους. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε δωρεάν ή πληρωμένη ασφαλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , η οποία όχι μόνο κρυπτογραφεί τα μηνύματά σας αλλά και προστατεύει το απόρρητό σας.