Τι σημαίνει το SSL & SSH;

Βλέπετε αυτές τις περίεργες τεχνικές εκφράσεις γύρω από τον Ιστό. Οι τεχνικοί του γραφείου σας λένε ότι "χρησιμοποιούμε πλήρη SSL για τα καροτσάκια μας" ή "οι διαχειριστές του δικτύου μας χρησιμοποιούν πλήρεις τεχνικές διαχείρισης SSH". Αλλά τι ακριβώς σημαίνουν αυτοί οι όροι;

Το SSL σημαίνει "Secure Sockets Layer". Αυτό σημαίνει ότι έχετε στη διάθεσή σας μαθηματική κρυπτογράφηση για να εμποδίσετε τους καταπατητές από την ανάγνωση του κειμένου και του ιδιωτικού σας περιεχομένου στη συγκεκριμένη σελίδα.

Το SSL συνήθως χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται θύρα 443 για να συνδέσει τον υπολογιστή σας σε ένα ασφαλές διακομιστή στον Ιστό. Το SSL χρησιμοποιείται συχνά για την αποστολή πιστωτικών καρτών, φόρων, τραπεζικών, ιδιωτικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή προσωπικών πληροφοριών σε κάποιον επιχειρηματικό διακομιστή κάπου.

Θα γνωρίζετε πότε είστε σε μια σύνδεση SSL επειδή το πρόγραμμα περιήγησης ιστού θα έχει το πρόθεμα διεύθυνσης https: // μπροστά από τη διεύθυνση URL. Έχουμε κάτι παραπάνω από αυτό στο άρθρο μας http vs https .

Παραδείγματα SSL:

Το SSH είναι ένα παρόμοιο ακρωνύμιο, αλλά αναφέρεται συγκεκριμένα στην κρυπτογράφηση για προγραμματιστές και διαχειριστές δικτύου. Το SSH σημαίνει "Secure Shell". Το SSH χρησιμοποιεί τη θύρα 22 για να συνδέσει τον υπολογιστή σας σε άλλο υπολογιστή στο διαδίκτυο. Οι διαχειριστές δικτύου θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνική για να μπορούν να συνδέουν / τηλεχειρισμό από απόσταση ένα επιχειρηματικό διακομιστή σε κάποιο άλλο μέρος της πόλης.

Παραδείγματα χρήσης SSH:


Τόσο το SSL όσο και το SSH έχουν σχεδιαστεί για τη δημιουργία εμπιστευτικών συνδέσεων σε ολόκληρο το δίκτυο. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν είναι δυνατό για έναν τακτικό χάκερ να διασπάσει μια σύνδεση SSL ή SSH ... η τεχνολογία κρυπτογράφησης είναι εξίσου αξιόπιστη με τον προγραμματισμό του 21ου αιώνα.

Όταν προσπαθείτε να μεταφέρετε οικονομικές πληροφορίες ή εσωτερικές επιχειρηματικές τεκμηρίωσης, είναι πολύ ενδεδειγμένο να το κάνετε μόνο με σύνδεση τύπου SSL ή SSH.

Τόσο SSL όσο και SSH είναι ειδικές τεχνολογίες κρυπτογράφησης και πρωτοκόλλου που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση δύο υπολογιστών. Το SSL και το SSH κλειδώνουν τους κρυπτογράφους με την κρυπτογράφηση (κρυπτογράφηση) της σύνδεσης και την κρυπτογράφηση των διαβιβαζόμενων δεδομένων, ώστε να μην έχουν νόημα σε κανέναν εκτός των δύο υπολογιστών.