Τι είναι ένα έξυπνο φούρνο μικροκυμάτων;

Κάνετε κάτι περισσότερο από απλά αναθέρμανση των υπολειμμάτων

Ένα έξυπνο φούρνο μικροκυμάτων είναι ένας φούρνος μικροκυμάτων που συνδέεται με το έξυπνο οικιακό σας δίκτυο , συνήθως μέσω Wi-Fi και περιλαμβάνει εκτεταμένες λειτουργίες και δυνατότητες που συνήθως συνδέονται με έξυπνες συσκευές. Τα έξυπνα μικροκύματα διαθέτουν δυνατότητες σάρωσης γραμμωτού κώδικα, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη λήψη οδηγιών μαγειρέματος. Χρησιμοποιούν επίσης αισθητήρες υγρασίας για να αποφύγουν το στέγνωμα των τροφίμων και μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω του smartphone σας. Μπορεί ακόμη να είστε σε θέση να ελέγξετε το φούρνο μικροκυμάτων σας μέσω του εικονικού βοηθού του έξυπνου σπιτιού σας .

Τι μπορεί να κάνει ένα έξυπνο φούρνο μικροκυμάτων;

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ένα φούρνο μικροκυμάτων ως συσκευή για να αναθέρμανε τα τρόφιμα ή να σκάσει μια τσάντα με ποπ κορν για νύχτα οικογενειακής ταινίας. Τα έξυπνα μικροκύματα είναι πιο ευέλικτα και περιλαμβάνουν περισσότερες επιλογές μαγειρέματος για να αυξήσετε τον αριθμό των τρόπων με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή. Περιλαμβάνουν επίσης συνδεσιμότητα Wi-Fi, φωνητικό έλεγχο και άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τεχνολογίας που θα περιμένατε από μια έξυπνη συσκευή.

Ας δούμε μερικά βασικά χαρακτηριστικά των έξυπνων μικροκυμάτων:

Σημείωση: Τα χαρακτηριστικά ποικίλλουν ανάλογα με το εμπορικό σήμα και το μοντέλο. Η επισκόπηση περιλαμβάνει χαρακτηριστικά γνωρίσματα από όλο το φάσμα των έξυπνων μικροκυμάτων που διατίθενται από πολλούς κατασκευαστές.

Κοινές ανησυχίες για τα έξυπνα μικροκύματα

Με όλα τα νέα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στα έξυπνα μικροκύματα, οι καταναλωτές είναι υποχρεωμένοι να ανησυχούν. Εδώ είναι μερικές από τις κοινές ανησυχίες πολλών ανθρώπων για τα έξυπνα μικροκύματα.

Με τη σύνδεση Wi-Fi, μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ένα έξυπνο φούρνο μικροκυμάτων για να εισέλθει στο έξυπνο οικιακό μου σύστημα και να προκαλέσει προβλήματα;

Ένα έξυπνο φούρνο μικροκυμάτων και κάθε έξυπνη συσκευή χρησιμοποιεί την ίδια σύνδεση Wi-Fi που κάνουν οι άλλες συνδεδεμένες συσκευές σας, όπως οι υπολογιστές σας, η υπηρεσία τηλεοπτικής ροής και τα tablet. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το έξυπνο σπίτι σας και όλες τις συνδεδεμένες συσκευές είναι να ασκήσετε καλές πρακτικές ασφαλείας και ασφάλειας στη ρύθμιση Wi-Fi, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των ασφαλών συνδέσεων μόνο και χρησιμοποιώντας μοναδικούς πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης.

Είναι τα έξυπνα μικροκύματα πιο ακριβό από τα παραδοσιακά μικροκύματα;

Αυτοί είναι. Ωστόσο, μέρος του κόστους είναι για τα χαρακτηριστικά που αυξάνουν τη χρησιμότητα του μικροκυμάτων για περισσότερους τύπους επιλογών μαγειρέματος, όπως το φρυγανίσματος, το ψήσιμο και το τηγάνισμα. Αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί με βελτιωμένες δυνατότητες τεχνολογίας κινούν το τυπικό φούρνο μικροκυμάτων περισσότερο προς μια συσκευή ψησίματος all-in-one. Ένας καλός τρόπος για να διαπιστώσετε αν το κόστος είναι εφικτό για σας είναι να αξιολογήσετε εάν ένα έξυπνο φούρνο μικροκυμάτων θα εξαλείψει την ανάγκη για άλλες συσκευές, όπως φούρνο τοστιέρα ή φριτέζα, αλλά και να σας εξοικονομήσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Μόνο για σύγκριση, ανάλογα με τη μάρκα και την ποιότητα, μπορείτε να πάρετε ένα πρότυπο (όχι έξυπνο) φούρνο μικροκυμάτων για $ 50 έως $ 350. Ένα έξυπνο φούρνο μικροκυμάτων κοστίζει γενικά από $ 400 έως $ 1.500, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά, το εμπορικό σήμα και το μοντέλο που επιλέγετε.

Είναι τα έξυπνα μικροκύματα πιο ακριβά για την επισκευή;

Με τα παραδοσιακά μικροκύματα, ιδιαίτερα εκείνα με το λιγότερο δαπανηρό τέλος της κλίμακας τιμών, πολλοί άνθρωποι τα πετάνε και τα αντικαθιστούν όταν διαλύουν, αντί να τα επισκευάζουν. Τα έξυπνα μικροκύματα είναι πιθανότερο να επισκευαστούν λόγω του υψηλότερου κόστους αντικατάστασής τους, ωστόσο, οι πληροφορίες που συγκρίνουν τα έξοδα επισκευής δεν είναι διαθέσιμες λόγω της κοινής πρακτικής της διάθεσης των παραδοσιακών μικροκυμάτων. Στην περίπτωση αυτή, τα έξυπνα μικροκύματα είναι σίγουρα καλύτερα για το περιβάλλον, επειδή είναι πιο πιθανό να επισκευαστούν από ό, τι πέταξαν σε χώρο υγειονομικής ταφής.