Ενισχύστε το έξυπνο σπίτι σας με το IFTTT

Πιθανώς δεν παίρνετε τα μέγιστα από τον αυτοματισμό του σπιτιού σας

Έτσι εγκαταστήσατε μερικές συσκευές αυτοματισμού γύρω από το σπίτι σας και αισθάνεστε μπροστά από την καμπύλη. Μετά από όλα, τώρα μπορείτε να ελέγχετε το θερμοστάτη, τα φώτα και το σύστημα ψυχαγωγίας από την ευκολία του smartphone σας. Ωστόσο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι ακόμη και αν έχετε εξοικειωθεί με το σπίτι σας, εξακολουθείτε να μην αξιοποιείτε στο έπακρο τον εξοπλισμό σας. Ελέγξτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές και μοναδικές αμυχές για να σας βοηθήσουν να γίνετε μια αρχή στον αυτοματισμό.

Κατανόηση αν αυτό

Αν το This Then, ή το IFTTT, είναι μια δωρεάν ηλεκτρονική υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν συνθήκες μεταξύ εφαρμογών και άλλων συσκευών. Με απλά λόγια, οι χρήστες δημιουργούν ενεργοποιητές για συγκεκριμένα περιστατικά (ας πούμε, σας αρέσει μια εικόνα στο Facebook) και αντίστοιχες ενέργειες για κάθε χρήστη (όπως αυτόματη αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτής της εικόνας σε φίλο). Αυτές οι ενεργοποιήσεις και ενέργειες μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν σε μια επιλογή συσκευών αυτοματισμού οικιακών συσκευών που προσφέρουν λειτουργικότητα IFTTT.

Η ενσωμάτωση του IFTTT στην αυτοματοποίηση του σπιτιού σας βοηθά να προσαρμόσετε και να αποκτήσετε σοβαρή ιδιοκτησία στις συνδεδεμένες συσκευές σας. Ειδικά αν ζείτε τη ζωή σας με ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ο καθορισμός επαναλαμβανόμενων κανόνων μπορεί να συμπληρώσει τα πράγματα που θέλετε οι συσκευές σας να κάνουν. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε έναν κανόνα για να ενεργοποιήσετε τα φώτα της μπροστινής πόρτας σας κάθε φορά που η έξυπνη πόρτα του δακτυλίου σας εντοπίζει την κίνηση.

Η έξυπνη σειρά οικιακών συσκευών της Samsung, SmartThings, προσφέρει αρκετά από την άποψη του IFTTT, ενώ σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τις συσκευές άλλων εταιρειών. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Προσθέστε επιπλέον αισθητήρες στο σπίτι σας

Δύο συσκευές που συνδυάζονται ιδιαίτερα καλά με το IFTTT είναι αισθητήρες παραθύρων και αισθητήρες κίνησης.

Οι αισθητήρες παραθύρων λειτουργούν συνήθως ως δύο συνδεδεμένοι μαγνήτες σε μια οπή (ή πόρτα) που σπρώχνει όταν ανοίγει το παράθυρο. Αυτές οι συσκευές συγχρονίζονται με ένα σύστημα ασφαλείας, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να συνδεθεί με το IFTTT, ανοίγοντας έναν κόσμο δυνατοτήτων. Μπορείτε να συνδέσετε εύκολα έναν αισθητήρα παραθύρων στο γραμματοκιβώτιό σας (εφ 'όσον βρίσκεται εντός της εμβέλειας WiFi) που σας επιτρέπει να γνωρίζετε πότε λαμβάνετε μηνύματα μέσω μηνύματος κειμένου. Εάν μετράτε θερμίδες, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν αισθητήρα στην πόρτα του ψυγείου και να ρυθμίσετε ένα IFTTT που ακούει ένα συναγερμό κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο μετά από προκαθορισμένο χρόνο. Αυτή η ίδια βασική αρχή μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε συρτάρι ή ντουλάπι στο σπίτι σας που θέλετε να παρακολουθείτε ή να παρακολουθείτε.

Οι αισθητήρες κίνησης παρουσιάζουν παρόμοιες δημιουργικές περιπτώσεις χρήσης. Οι αισθητήρες κίνησης συνδέονται συχνά με τον φωτισμό ως αντικλεπτικό αποτρεπτικό, αλλά μπορείτε να το μετατρέψετε εύκολα προς όφελός σας. Για παράδειγμα; μπορείτε συχνά να σηκωθείτε στη μέση της νύχτας για να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, αλλά είτε να περάσετε στο σκοτάδι ή να αντιμετωπίσετε τυφλότητα όταν ανάψουν τα φώτα. Με το IFTTT, μπορείτε να ρυθμίσετε τον κανόνα ότι εάν ένας αισθητήρας εσωτερικής κίνησης ενεργοποιηθεί στις μικρές ώρες της νύχτας, τα φώτα θα ανάψουν μόνο σε μια αχνή ρύθμιση.

Ενισχύστε αισθητήρες με προσαρμοσμένα χρώματα φωτός

Πράγματι, τα φώτα είναι ίσως μια από τις πιο cool συσκευές που μπορείτε να επωφεληθείτε. Ο πιο έξυπνος φωτισμός εκδηλώνεται είτε ως πρίζα είτε ως (συνήθως) ως λαμπτήρας. Ένα τέτοιο προϊόν, η λυχνία φωτισμού Philips Hue, προσφέρει λίγες λειτουργίες. Η απόχρωση μπορεί να αλλάξει χρώμα, κάνοντας ατελείωτες δυνατότητες για τους κανόνες IFTTT:

Οι αισθητήρες μπορούν να κάνουν το σπίτι σας πιο άνετο

Μαζί με το φωτισμό, οι θερμοστάτες είναι μία από τις πιο κοινές έξυπνες αναβαθμίσεις στο σπίτι. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας στο μέγιστο δυναμικό της. Όλοι γνωρίζουν ότι ο έξυπνος θερμοστάτης τους βοηθάει να εξοικονομήσουν χρήματα κάνοντας συχνότερες και σκόπιμες προσαρμογές στη θερμοκρασία όλη την ημέρα. Αλλά όπως και με τις περισσότερες έξυπνες συσκευές, αυτό μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω. Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IFTTT για να χαράξετε τον θερμοστάτη σας:

Ενώ οι περισσότερες από αυτές τις αμυχές θα πάρουν κάποιο χρόνο και υπομονή για να εργαστούν, είναι σχετικά εύκολο να δημιουργηθούν, ειδικά αν έχετε ήδη συνδεδεμένες συσκευές εγκατεστημένες στο σπίτι σας. Ανατρέξτε στον ιστότοπο If This Then That That, ο οποίος σας επιτρέπει να αναζητήσετε συγκεκριμένα προϊόντα και συσκευές, μαζί με μια τεράστια ποικιλία προτύπων "Applets" ή κανόνων που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Happy χάκερ!