Μαθήματα σε RSS

Τι είναι το RSS;

Το RSS ( Really Simple Syndication ) είναι η κύρια μορφή που χρησιμοποιείται για την κοινοποίηση περιεχομένου ιστού κυρίως από ιστοτόπους ειδήσεων και ιστολόγια. Σκεφτείτε την syndication RSS ως παρόμοια με τις ειδήσεις ή τις μετοχές που μετακινούνται κατά μήκος του κατώτατου ορίζοντα της τηλεόρασης όταν παρακολουθείτε κανάλι ειδήσεων. Διάφορες πληροφορίες συγκεντρώνονται (στην περίπτωση των blogs, συγκεντρώνονται νέες θέσεις) και στη συνέχεια συγκεντρώνονται (ή συνθέτουν) ως τροφή και εμφανίζονται σε μία θέση (αναγνώστη ζωοτροφών).

Γιατί είναι χρήσιμο το RSS;

Το RSS απλοποιεί τη διαδικασία ανάγνωσης ιστολογίων. Πολλοί μπλόγκερ και blog enthusiasts, έχουν μια ντουζίνα ή περισσότερα blog που επισκέπτονται σε καθημερινή βάση. Μπορεί να είναι χρονοβόρο να χρειάζεται να πληκτρολογείτε σε κάθε διεύθυνση URL και να μετακινείτε από το ένα blog στο άλλο. Όταν οι χρήστες εγγράφονται σε ιστολόγια, λαμβάνουν τη ροή για κάθε ιστολόγιο στο οποίο έχουν εγγραφεί και μπορούν να διαβάσουν αυτές τις ροές δεδομένων σε μία μόνο τοποθεσία μέσω ενός προγράμματος ανάγνωσης ροών . Νέες αναρτήσεις για κάθε ιστολόγιο στο οποίο έχει εγγραφεί ένας χρήστης εμφανίζονται στον αναγνώστη τροφοδοσίας, οπότε είναι γρήγορο και εύκολο να βρείτε ποιος έχει δημοσιεύσει κάτι νέο και ενδιαφέρον παρά να ψάξει σε κάθε μεμονωμένο ιστολόγιο για να βρει αυτό το νέο περιεχόμενο .

Τι είναι ένας Αναγνώστης Feed;

Ένας αναγνώστης τροφοδοσίας είναι το λογισμικό που χρησιμοποιείται για να διαβάσει τις τροφοδοσίες στους οποίους συνδρομώνται οι άνθρωποι. Πολλοί ιστότοποι προσφέρουν λογισμικό ανάγνωσης ροών δωρεάν και απλά έχετε πρόσβαση στο συγκεντρωτικό περιεχόμενο ροής μέσω ενός ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης σε αυτόν τον ιστότοπο. Οι δημοφιλείς αναγνώστες τροφοδοσίας περιλαμβάνουν τους Google Reader και Bloglines.

Πώς μπορώ να εγγραφώ στη ροή ενός ιστολογίου;

Για να εγγραφείτε στη ροή ενός blog, καταγράψτε πρώτα έναν λογαριασμό με τον αναγνώστη τροφοδοσίας της επιλογής σας. Στη συνέχεια, απλά επιλέξτε το σύνδεσμο, την καρτέλα ή το εικονίδιο που έχει αναγνωριστεί ως «RSS» ή «Εγγραφή» (ή κάτι παρόμοιο) στο ιστολόγιο στο οποίο θέλετε να εγγραφείτε. Συνήθως, θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα σας ρωτήσει ποιος αναγνώστης τροφοδοσίας θα θέλατε να διαβάσετε την τροφοδοσία του ιστολογίου. Επιλέξτε την προτιμώμενη συσκευή ανάγνωσης τροφοδοσίας και όλοι είστε έτοιμοι. Η ροή του ιστολογίου θα αρχίσει να εμφανίζεται στον αναγνώστη τροφοδοσίας.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια ροή RSS για το Blog μου;

Η δημιουργία μιας ροής για το δικό σας blog γίνεται εύκολα με την επίσκεψη στην ιστοσελίδα Feedburner και την εγγραφή του ιστολογίου σας. Στη συνέχεια, θα προσθέσετε τον κώδικα που παρέχεται από το Feedburner σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στο ιστολόγιό σας και η ροή σας είναι έτοιμη!

Τι είναι η επιλογή ηλεκτρονικής εγγραφής;

Μπορεί να υπάρχει μια κατάσταση όπου θα βρείτε ένα blog που σας αρέσει τόσο πολύ που θέλετε να ενημερώνεστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε φορά που το ιστολόγιο ενημερώνεται με μια νέα θέση. Όταν εγγραφείτε σε ένα ιστολόγιο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , θα λαμβάνετε αυτόματα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Εισερχόμενά σας κάθε φορά που το ιστολόγιο ενημερώνεται. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την ενημέρωση και σας κατευθύνει στο νέο περιεχόμενο.