Πώς να κάνω ένα δωρεάν blog στο Tumblr

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να κάνετε ένα blog χρησιμοποιώντας το Tumblr

Το Tumblr αναπτύσσεται γρήγορα καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι είναι εύκολο στη χρήση και τα χαρακτηριστικά δύσκολα αντιστέκονται. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωρεάν blog με το Tumblr μέσα σε λίγα λεπτά, επισκεπτόμενοι την αρχική σελίδα του Tumblr και ακολουθώντας τα βήματα που παρέχονται. Αυτό είναι το κύριο ιστολόγιο Tumblr, οπότε το όνομα, ο σύνδεσμος και το avatar που χρησιμοποιείτε για τη δημιουργία του πρώτου ιστολογίου σας κατά τη διαδικασία ρύθμισης του λογαριασμού είναι πολύ σημαντικό. Σας ακολουθούν παντού καθώς αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες του Tumblr και μοιράζεστε περιεχόμενο. Δεν μπορείτε να διαγράψετε το κύριο ιστολόγιό σας. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να κλείσετε ολόκληρο το λογαριασμό σας Tumblr, οπότε σχεδιάστε ανάλογα από την αρχή.

01 από 07

Ρυθμίσεις απορρήτου

Wikimedia Commons

Όταν κάνετε δωρεάν ένα blog στο Tumblr, είναι αυτόματα κοινό. Δεν μπορείτε να μετατρέψετε τη βασική ρύθμιση ιστολογίου Tumblr από δημόσιο σε ιδιωτικό. Ωστόσο, μπορείτε να ορίσετε τις συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που δημοσιεύονται στο κύριο ιστολόγιό σας στο μέλλον να είναι ιδιωτικές. Απλά ρυθμίστε τη ρύθμιση δημοσίευσης τώρα σε ιδιωτική όταν δημιουργείτε την ιδιωτική σας ανάρτηση. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα εντελώς ιδιωτικό blog Tumblr, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα δεύτερο ιστολόγιο ξεχωριστά από το κύριο ιστολόγιο Tumblr και να επιλέξετε την επιλογή για προστασία από τον κωδικό πρόσβασης. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης τον οποίο θα πρέπει να γνωρίζουν και να εισάγουν οι επισκέπτες για να προβάλλουν το ιδιωτικό σας ιστολόγιο.

02 του 07

Σχεδίαση και εμφάνιση

Υπάρχουν διάφορα σχέδια Tumblr που διατίθενται σε εσάς όταν δημιουργείτε το δωρεάν ιστολόγιο Tumblr, το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση χωρίς να αφήσετε τον λογαριασμό σας στο Tumblr. Απλά κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προσαρμογή ακολουθούμενο από το σύνδεσμο Εμφάνιση στον πίνακα εργαλείων Tumblr για να δείτε τις ρυθμίσεις εμφάνισης του ιστολογίου του Tumblr. Μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα, τις εικόνες, τις γραμματοσειρές και τα γραφικά του blog του Tumblr καθώς και να προσθέσετε σχόλια και κώδικα παρακολούθησης απόδοσης (και τα δύο αναλύονται αργότερα σε αυτό το άρθρο).

03 του 07

Σελίδες

Μπορείτε να προσθέσετε σελίδες στο blog σας Tumblr για να φανεί περισσότερο σαν παραδοσιακός ιστότοπος. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να δημοσιεύσετε μια σελίδα Σχετικά με μένα ή μια σελίδα επαφών. Εάν χρησιμοποιείτε ένα θέμα από τη βιβλιοθήκη θεμάτων Tumblr, αυτό το θέμα θα ρυθμιστεί ώστε να μπορείτε να προσθέσετε αμέσως σελίδες στο ιστολόγιο Tumblr.

04 του 07

Σχόλια

Αν θέλετε να εμφανίζονται τα σχόλια που αφήνουν οι επισκέπτες στις αναρτήσεις ιστολογίου του Tumblr, τότε θα πρέπει να ρυθμίσετε το ιστολόγιό σας ώστε να δέχεται και να τα προβάλλει. Ευτυχώς, είναι εύκολο να το κάνετε. Απλά κάντε κλικ στο σύνδεσμο εμφάνιση στον πίνακα εργαλείων Tumblr για να προσθέσετε την πλατφόρμα σχολίων Disqus στο blog σας Tumblr.

05 του 07

Ζώνη ώρας

Για να διασφαλίσετε ότι οι αναρτήσεις και τα σχόλιά σας στο blog του Tumblr έχουν χρονική σφραγίδα για να ταιριάζουν με τη ζώνη ώρας που βρίσκεστε, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις από την επάνω γραμμή πλοήγησης του πίνακα ελέγχου Tumblr και επιλέξτε τη ζώνη ώρας σας.

06 του 07

Προσαρμοσμένος τομέας

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα για το ιστολόγιο Tumblr, πρέπει πρώτα να αγοράσετε αυτόν τον τομέα από έναν καταχωρητή τομέα . Μόλις ασφαλίσετε τον τομέα σας, πρέπει να αλλάξετε τον τομέα του τομέα σας για να δείξετε στο 72.32.231.8. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με αυτό το βήμα, μπορείτε να λάβετε λεπτομερείς οδηγίες από τον καταχωρητή τομέα. Αφού το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο Ρυθμίσεις από την επάνω γραμμή πλοήγησης του πίνακα ελέγχου Tumblr και να επιλέξετε το πλαίσιο Χρήση προσαρμοσμένου τομέα . Καταχωρίστε τον νέο τομέα και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών . Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 72 ώρες για τον καταχωρητή τομέα σας να ανακατευθύνει την εγγραφή A του τομέα σας σύμφωνα με το αίτημά σας. Προτού αλλάξετε οποιεσδήποτε ρυθμίσεις στον πίνακα εργαλείων Tumblr, βεβαιωθείτε ότι η αλλαγή του αρχείου καταγραφής A-domain έχει τεθεί σε ισχύ.

07 του 07

Παρακολούθηση στατιστικών απόδοσης

Για να προσθέσετε τον κώδικα παρακολούθησης από το Google Analytics στο ιστολόγιο Tumblr, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Εμφάνιση από την κορυφαία γραμμή πλοήγησης του πίνακα ελέγχου του Tumblr. Ωστόσο, εάν το θέμα Tumblr δεν υποστηρίζει το Google Analytics μέσω της ενότητας Εμφάνιση του πίνακα ελέγχου, πρέπει να το προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Google Analytics και προσθέστε ένα προφίλ ιστότοπου για τον τομέα σας Tumblr. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον προσαρμοσμένο κώδικα που παρέχεται στο ιστολόγιο Tumblr κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο Προσαρμογή από την επάνω γραμμή πλοήγησης του πίνακα ελέγχου Tumblr. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Πληροφορίες . Επικολλήστε τον κώδικα που παρέχεται από το Google Analytics στο πεδίο Περιγραφή και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση . Επιστρέψτε στον λογαριασμό σας στο Google Analytics και κάντε κλικ στο Τέλος . Τα στατιστικά στοιχεία σας θα πρέπει να αρχίσουν να εμφανίζονται εντός μιας ή δύο ημερών.