Τι είναι ένα αρχείο HQX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία HQX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου HQX είναι ένα αρχείο Macintosh BinHex 4 Compressed Archive που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δυαδικών εκδόσεων εικόνων, εγγράφων και αρχείων πολυμέσων. Χρησιμοποίησαν την επέκταση .HEX και .HCX.

Το BinHex αντιπροσωπεύει το "δυαδικό-δεκαεξαδικό". Η μορφή χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δυαδικών δεδομένων 8 bit σε μορφότυπο κειμένου 7 bit. Αν και το μέγεθος του αρχείου τους είναι μεγαλύτερο, η διαφθορά λέγεται ότι είναι λιγότερο πιθανή με τα αρχεία που έχουν αποθηκευτεί με αυτό τον τρόπο, γι 'αυτό και τα αρχεία HQX προτιμούσαν κατά τη μεταφορά δεδομένων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα αρχεία που έχουν κωδικοποιηθεί με το BinHex ενδέχεται να έχουν όνομα αρχείου όπως file.jpg.hqx για να υποδείξουν ότι το αρχείο HQX περιέχει αρχείο JPG .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο HQX

Τα αρχεία HQX εμφανίζονται συνήθως σε συστήματα macOS - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Incredible Bee Archiver ή το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα αρχειοθέτησης της Apple για να ανοίξετε αρχεία HQX.

Εάν εκτελείτε Windows και πρέπει να αποσυμπιέσετε ένα αρχείο HQX, δοκιμάστε το WinZip, το ALZip, το StuffIt Deluxe ή άλλο δημοφιλές εξάρτημα αρχείων συμβατό με τα Windows.

Το Altap Salamander και το online εργαλείο BinHex Encoder / Decoder του Web Util είναι δύο άλλες επιλογές, αν κανένα από τα παραπάνω δεν θα ανοίξει το αρχείο HQX.

Εάν για κάποιο λόγο δεν είστε σίγουροι αν ένα αρχείο είναι πραγματικά κωδικοποιημένο με το BinHex, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή ελεύθερου κειμένου για να ελέγξετε ότι η πρώτη γραμμή διαβάζει " (Αυτό το αρχείο πρέπει να μετατραπεί με BinHex 4.0) ".

Σημείωση: Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο HQX, ενδεχομένως να έχετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου. Μερικά αρχεία μοιράζονται κοινά γράμματα στην επέκταση αρχείων τους, όπως αρχεία QXP (QuarkXPress Project) και QXF (Quicken Essentials for Mac Exchange).

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο HQX αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία HQX, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο HQX

Δεδομένου ότι τα αρχεία HQX είναι ένας τύπος μορφών αρχειοθέτησης, όπως ZIP ή RAR , θα πρέπει πρώτα να ανοίξετε το αρχείο, για να μπορέσετε να μετατρέψετε όλα τα αρχεία μέσα.

Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα αρχείο PNG μέσα σε ένα αρχείο HQX που θέλετε να μετατρέψετε σε αρχείο JPG, αντί να προσπαθήσετε να μετατρέψετε το αρχείο αρχειοθέτησης HQX απευθείας σε αρχείο εικόνας JPG, απλά χρησιμοποιήστε ένα από τα παραπάνω εργαλεία που μπορούν να ανοίξουν αρχεία HQX . Αφού το ανοίξετε, μπορείτε να εξαγάγετε το PNG και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων για να μετατρέψετε το PNG σε JPG ή σε κάποια άλλη μορφή αρχείου.

Η ίδια ιδέα είναι αληθής αν προσπαθείτε να μετατρέψετε το HQX σε ICNS , ZIP, PDF κ.λπ. - πρώτα εξαγάγετε τα περιεχόμενα του αρχείου HQX και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν μετατροπέα αρχείων στα εξαγόμενα αρχεία.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία HQX

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου HQX και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.