Τρόπος χρήσης των εφαρμογών IFTTT

01 από 04

Ξεκινήστε με το κουμπιί Do, κάντε την κάμερα και κάντε κλικ στις εφαρμογές σημείωσης

Φωτογραφία από το IFTTT

Το IFTTT είναι μια υπηρεσία που χρησιμοποιεί τη δύναμη του Internet για να συνδέει και να αυτοματοποιεί κάθε είδους εφαρμογές, ιστότοπους και προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Σύντομα για το "If This Then That", η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν συνταγές επιλέγοντας ένα κανάλι (όπως το Facebook, το Gmail, τον θερμοστάτη που έχετε συνδέσει στο Internet κ.λπ.) για να ενεργοποιήσετε ένα άλλο κανάλι, ώστε να μπορεί να γίνει κάποια ενέργεια.

Μπορείτε να δείτε ένα πλήρες σεμινάριο εδώ για το πώς να χρησιμοποιήσετε το IFTTT μαζί με μια λίστα με 10 από τις καλύτερες υπάρχουσες συνταγές IFTTT που μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αμέσως. Εάν δεν έχετε ακόμη ένα λογαριασμό IFTTT, μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν στο διαδίκτυο ή να το κάνετε μέσω των εφαρμογών iPhone και Android.

Το IFTTT πρόσφατα άλλαξε την εφαρμογή ως απλά "IF" και επίσης κυκλοφόρησε μια σειρά νέων εφαρμογών για να δώσει στους χρήστες ακόμα περισσότερες επιλογές για γρήγορη αυτοματοποίηση των εργασιών. Οι τρεις νέες εφαρμογές που είναι τώρα διαθέσιμες ονομάζονται Κουμπί "Do", "Κάμε" και "Σημείωση".

Για ορισμένους χρήστες, η προσκόλληση στην κύρια εφαρμογή μπορεί να είναι μια χαρά. Αλλά για τους άλλους που θέλουν την αυτοματοποίηση εργασιών με γρήγορη και εύκολη επί παραγγελία, αυτές οι νέες εφαρμογές Do είναι μια μεγάλη προσθήκη στο IFTTT.

Για να μάθετε πώς λειτουργούν οι τρεις εφαρμογές παράλληλα με τις συνταγές IFTTT, περιηγηθείτε στις παρακάτω διαφάνειες για γρήγορη ματιά στο Κουμπί Do, Do Camera και Do Note με περισσότερες λεπτομέρειες.

02 από 04

Κάντε λήψη του App Button του IFTTT

Στιγμιότυπο οθόνης του κουμπιού Do για iOS

Μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Do Button της IFTTT για συσκευές iPhone και Android.

Τι κάνει

Η εφαρμογή "Κουμπί" σάς επιτρέπει να επιλέξετε μέχρι τρεις συνταγές και να δημιουργήσετε κουμπιά για αυτά. Όταν θέλετε να χτυπήσετε τη σκανδάλη σε μια συνταγή, απλώς πατήστε το κουμπί για IFTTT για να ολοκληρώσετε άμεσα την εργασία.

Μπορείτε να σπρώξετε προς τα αριστερά και προς τα δεξιά μεταξύ των κουμπιών συνταγών για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση. Είναι σαν ένα τηλεχειριστήριο για τις συνταγές σας.

Παράδειγμα

Όταν ανοίγετε την εφαρμογή "Κουμπί", μπορεί να σας προτείνει μια συνταγή για να ξεκινήσετε. Στην περίπτωσή μου, η εφαρμογή πρότεινε μια συνταγή που θα μου έστειλε μια τυχαία κινούμενη εικόνα GIF .

Μόλις η συνταγή εγκατασταθεί στην εφαρμογή "Κουμπί", θα μπορούσα να πατήσω το κουμπί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο θα έδινε στιγμιαία ένα GIF στα εισερχόμενά μου. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το είχα λάβει.

Μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο μίκτης συνταγών στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης για να επιστρέψετε στην οθόνη συνταγών σας και πατήστε το σύμβολο συν (+) σε τυχόν κενές συνταγές για να προσθέσετε νέες. Θα μπορείτε να περιηγείστε σε συλλογές και συνιστώμενες συνταγές για κάθε είδους διαφορετικές εργασίες.

03 του 04

Κάντε λήψη της εφαρμογής φωτογραφικής μηχανής της IFTTT

Στιγμιότυπο οθόνης φωτογραφικής μηχανής Do for iOS

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Κάμερας IFTTT για συσκευές iPhone και Android.

Τι κάνει

Η εφαρμογή Do Camera σας δίνει έναν τρόπο να δημιουργήσετε έως και τρεις εξατομικευμένες κάμερες μέσω συνταγών. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες απευθείας από την εφαρμογή ή να την επιτρέψετε να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες σας, ώστε να μπορείτε να τις στείλετε αυτόματα, να τις τοποθετήσετε ή να τις οργανώσετε μέσω όλων των διαφορετικών υπηρεσιών.

Όπως και η εφαρμογή "Κουμπί", μπορείτε να σπρώξετε από αριστερά προς τα δεξιά για να μετακινηθείτε μέσα από κάθε εξατομικευμένη κάμερα.

Παράδειγμα

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε με την εφαρμογή Κάμερες Do είναι μια συνταγή που στέλνει μέσω email μια φωτογραφία που τραβάτε μέσω της εφαρμογής. Κρατώντας εδώ το θέμα «Do», η κάμερα λειτουργεί πολύ όπως η εφαρμογή Do Button - αλλά έγινε ειδικά για φωτογραφίες.

Όταν χρησιμοποιείτε τη συνταγή που σας στέλνει μια φωτογραφία, η οθόνη ενεργοποιεί τη φωτογραφική μηχανή της συσκευής σας. Και μόλις τραβήξετε μια φωτογραφία, σας αποστέλλονται άμεσα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μην ξεχάσετε να επιστρέψετε στην καρτέλα κύριας συνταγής για να δείτε μερικές από τις συλλογές και τις συστάσεις. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα από την προσθήκη φωτογραφιών στην εφαρμογή Buffer , για να δημιουργήσετε αναρτήσεις φωτογραφιών στο WordPress.

04 του 04

Κάντε λήψη της Εφαρμογής Do Note της IFTTT

Στιγμιότυπο οθόνης του Do Note για iOS

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Do Note της IFTTT για συσκευές iPhone και Android.

Τι κάνει

Η εφαρμογή Do Note σάς επιτρέπει να δημιουργείτε έως και τρία σημειωματάρια που μπορούν να συνδεθούν σε διαφορετικές υπηρεσίες. Όταν πληκτρολογείτε τη σημείωσή σας στο Do Note, μπορεί να αποσταλεί, να μοιραστεί ή να κατατεθεί άμεσα σε σχεδόν οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που χρησιμοποιείτε.

Σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά ανάμεσα στα σημειωματάρια για γρήγορη πρόσβαση σε αυτά.

Παράδειγμα

Συνταγές που λειτουργούν με το Do Note εμφανίζουν μια περιοχή σημειωματάριων που μπορείτε να πληκτρολογήσετε. Για αυτό το παράδειγμα, ας πούμε ότι θέλω να στείλω email με ένα γρήγορο σημείωμα κειμένου.

Μπορώ να πληκτρολογήσω τη σημείωση στην εφαρμογή και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί email στο κάτω μέρος όταν τελειώσω. Η σημείωση θα εμφανιστεί αμέσως ως μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενά μου.

Επειδή το IFTTT λειτουργεί με τόσες εφαρμογές, μπορείτε να το κάνετε τόσο πολύ πέρα ​​από την απλή λήψη σημειώσεων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε συμβάντα στο Ημερολόγιο Google, να στείλετε ένα tweet στο Twitter , να εκτυπώσετε κάτι μέσω εκτυπωτή HP και να καταγράψετε το βάρος σας στο Fitbit.

Επόμενη συνιστώμενη ανάγνωση: 10 Fabulous Web Tools για να επιταχύνετε την παραγωγικότητα