Τι να κάνετε όταν το iPhone σας λέει ότι δεν υπάρχει κάρτα SIM

Εάν το iPhone σας δεν μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, δεν μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις ή να χρησιμοποιείτε ασύρματα δεδομένα 4G / LTE. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτά τα δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του ότι το iPhone δεν αναγνωρίζει την κάρτα SIM .

Εάν συμβαίνει αυτό, θα σας ειδοποιηθεί το μήνυμα Εγκατεστημένο χωρίς κάρτα SIM στο iPhone σας. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι το όνομα του φορέα και οι γραμμές / κουκίδες σήματος στο επάνω μέρος της οθόνης λείπουν ή έχουν αντικατασταθεί από Δεν υπάρχει SIM ή Αναζήτηση .

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό το πρόβλημα προκαλείται από την ελαφρά απομάκρυνση της κάρτας σας SIM. Το μόνο που χρειάζεστε για να διορθώσετε αυτό είναι ένα κλιπ χαρτιού. Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι το πρόβλημα, οι περισσότερες διορθώσεις είναι αρκετά απλές. Εδώ τι πρέπει να κάνετε αν το iPhone σας λέει Δεν υπάρχει κάρτα SIM .

Εντοπισμός της κάρτας SIM

Για να διορθώσετε προβλήματα κάρτας SIM, πρέπει να ξέρετε πού να βρείτε την κάρτα (και εάν θέλετε να μάθετε πολλά περισσότερα για το τι είναι η κάρτα SIM και τι κάνει, ανατρέξτε στην ενότητα Τι είναι μια κάρτα SIM iPhone; ). Η τοποθεσία εξαρτάται από το μοντέλο του iPhone σας.

Επανατοποθέτηση της κάρτας SIM

Για να επανατοποθετήσετε την κάρτα SIM στην υποδοχή της, πάρτε ένα συνδετήρα (η Apple περιλαμβάνει ένα "εργαλείο αφαίρεσης κάρτας SIM" με ορισμένα iPhones), ανοίξτε το και σπρώξτε το ένα άκρο στην τρύπα στο δίσκο της κάρτας SIM. Αυτό θα ανοίξει το δίσκο από την υποδοχή του. Σπρώξτε το ξανά και βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερά τοποθετημένο.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα (περιμένετε μέχρι ένα λεπτό), το σφάλμα " Δεν υπάρχει κάρτα SIM" θα πρέπει να εξαφανιστεί και οι κανονικές γραμμές και το όνομά σας θα πρέπει να επανεμφανιστούν στην κορυφή της οθόνης του iPhone.

Σε αντίθετη περίπτωση, αφαιρέστε πλήρως την κάρτα SIM. Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα και η υποδοχή δεν είναι βρώμικα. Εάν είναι, καθαρίστε τα. Η εμφύσηση στην υποδοχή είναι ίσως εντάξει, αλλά μια βολή συμπιεσμένου αέρα είναι πάντα καλύτερο. Στη συνέχεια, επανατοποθετήστε την κάρτα SIM.

Βήμα 1: Ενημερώστε το iOS

Εάν η επαναφορά της κάρτας SIM δεν λειτούργησε, ελέγξτε αν υπάρχει ενημέρωση στο iOS, το λειτουργικό σύστημα που λειτουργεί στο iPhone. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi και να έχετε αξιοπρεπή διάρκεια ζωής της μπαταρίας προτού το κάνετε αυτό. Εγκαταστήστε τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις και δείτε αν αυτό λύνει το πρόβλημα.

Για να ενημερώσετε το iOS :

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Γενικά .
  3. Πατήστε Ενημέρωση λογισμικού .
  4. Εάν είναι διαθέσιμη μια νέα έκδοση, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να την εγκαταστήσετε.

Βήμα 2: Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας του αεροπλάνου

Αν εξακολουθείτε να βλέπετε το σφάλμα της κάρτας SIM, το επόμενο βήμα σας είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου και στη συνέχεια να την απενεργοποιήσετε ξανά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επαναφέρετε τη σύνδεση του iPhone σε κυψελοειδή δίκτυα και να λύσετε το πρόβλημα. Για να γινει αυτο:

  1. Σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης (ή κάτω από το επάνω μέρος στο iPhone X ) για να αποκαλύψετε το Κέντρο Ελέγχου .
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο του αεροπλάνου έτσι ώστε να τονίζεται. Αυτό επιτρέπει τη λειτουργία του αεροπλάνου.
  3. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, πατήστε ξανά, έτσι ώστε να μην επισημανθεί το εικονίδιο.
  4. Σύρετε το Κέντρο ελέγχου προς τα κάτω (ή επάνω) για να το αποκρύψετε.
  5. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να δείτε αν έχει διορθωθεί το σφάλμα.

Βήμα 3: Επανεκκινήστε το iPhone

Εάν το iPhone σας εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την κάρτα SIM, δοκιμάστε την επιδιόρθωση για πολλούς σκοπούς για πολλά προβλήματα iPhone: μια επανεκκίνηση. Θα εκπλαγείτε πόσα θέματα επιλύονται με επανεκκίνηση. Για να επανεκκινήσετε το iPhone:

  1. Πατήστε το κουμπί ύπνου / αφύπνισης (στην επάνω δεξιά πλευρά των πρώτων μοντέλων, στη δεξιά πλευρά των πιο πρόσφατων μοντέλων).
  2. Συνεχίστε να το πιέζετε μέχρι να εμφανιστεί ένα ρυθμιστικό στην οθόνη που απενεργοποιεί το iPhone.
  3. Αφήστε το κουμπί αναμονής και σύρετε το ρυθμιστικό προς τα αριστερά προς τα δεξιά.
  4. Περιμένετε να απενεργοποιηθεί το iPhone (είναι απενεργοποιημένο όταν η οθόνη σβήνει τελείως).
  5. Πατήστε ξανά το κουμπί αναμονής μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.
  6. Αφήστε το κουμπί αναμονής και περιμένετε να γίνει επανεκκίνηση του iPhone.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα iPhone 7, 8 ή X, τα βήματα είναι διαφορετικά. Σε αυτή την περίπτωση, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο για πλήρεις οδηγίες σχετικά με την επανεκκίνηση αυτών των μοντέλων .

Βήμα 4: Ελέγξτε την ενημέρωση ρυθμίσεων φορέα

Ένας άλλος ένοχος πίσω από την κάρτα SIM που δεν αναγνωρίζεται μπορεί να είναι ότι η εταιρεία τηλεφώνου σας έχει αλλάξει τις ρυθμίσεις για το πώς το τηλέφωνό σας συνδέεται στο δίκτυό της και πρέπει να τις εγκαταστήσετε. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ρυθμίσεις φορέα, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ενημέρωσης των ρυθμίσεων του φορέα iPhone . Αυτή η διαδικασία είναι εύκολη:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Γενικά .
  3. Πατήστε Πληροφορίες .
  4. Εάν είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο. Αγγίξτε το και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Βήμα 5: Δοκιμή για μια βλάβη της κάρτας SIM

Εάν το iPhone σας εξακολουθεί να λέει ότι δεν διαθέτει SIM, η κάρτα SIM μπορεί να έχει πρόβλημα υλικού. Ένας τρόπος για να το δοκιμάσετε είναι να τοποθετήσετε μια κάρτα SIM από άλλο κινητό τηλέφωνο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει το σωστό μέγεθος - πρότυπο, microSIM ή nanoSIM - για το τηλέφωνό σας. Αν η προειδοποίηση Κανάλια χωρίς κάρτα SIM εξαφανιστεί μετά την εισαγωγή μιας άλλης κάρτας SIM, τότε η κάρτα SIM του iPhone σας έχει σπάσει.

Βήμα 6: Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας είναι έγκυρος

Είναι επίσης πιθανό ο λογαριασμός εταιρείας τηλεφωνίας σας να μην είναι έγκυρος. Προκειμένου το τηλέφωνό σας να μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυο τηλεφωνικής εταιρείας, χρειάζεστε έναν έγκυρο ενεργό λογαριασμό σε μια εταιρεία τηλεφωνίας . Εάν ο λογαριασμός σας έχει τεθεί σε αναστολή, έχει ακυρωθεί ή έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, ενδέχεται να εμφανιστεί το σφάλμα της κάρτας SIM. Αν δεν έχει λείψει τίποτα μέχρι τώρα, επικοινωνήστε με την εταιρεία τηλεφωνίας σας ότι ο λογαριασμός σας είναι ΟΚ.

Βήμα 7: Αν δεν λειτουργεί τίποτα

Εάν όλα αυτά τα βήματα δεν λύσουν το πρόβλημα, πιθανότατα έχετε ένα πρόβλημα που δεν μπορείτε να διορθώσετε. Ήρθε η ώρα να καλέσετε την τεχνική υποστήριξη ή να κάνετε ένα ταξίδι στο πλησιέστερο κατάστημα της Apple. Λάβετε οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να το κάνετε αυτό στην ενότητα Πώς να κάνετε μια συνάντηση στο Apple Store .