Πώς να χρησιμοποιήσετε το Κέντρο ελέγχου στο iPhone και το iPod touch

Το Κέντρο Ελέγχου είναι ένα από τα πιο χρήσιμα κρυφά χαρακτηριστικά του iOS. Προσφέρει συντομεύσεις σε έναν τόνο εύχρηστων λειτουργιών στο iPhone ή στο iPod touch (και το iPad), ανεξάρτητα από το τι κάνετε στη συσκευή σας. Θέλετε να ενεργοποιήσετε το Bluetooth ; Ξεχάστε να κάνετε κλικ στα μενού. απλά ανοίξτε το Κέντρο ελέγχου και πατήστε ένα κουμπί. Θέλετε να δείτε στο σκοτάδι; Χρησιμοποιήστε το Κέντρο ελέγχου για να ξεκινήσετε την εφαρμογή φακού. Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Κέντρο Ελέγχου, θα αναρωτηθείτε πώς πήρατε ποτέ χωρίς αυτό.

Επιλογές του κέντρου ελέγχου

Το Κέντρο ελέγχου είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή στις συσκευές iOS, επομένως δεν χρειάζεται να το ενεργοποιήσετε - απλώς το χρησιμοποιήστε.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο ρυθμίσεις του Κέντρου Ελέγχου που ίσως σας ενδιαφέρει. Για να φτάσετε σε αυτά, πατήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, το Κέντρο ελέγχου . Σε αυτήν την οθόνη, μπορείτε να ελέγξετε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Κέντρο ελέγχου ακόμα και όταν η συσκευή σας είναι κλειδωμένη (θα το συνιστούσα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να θέλετε να κάνετε χωρίς να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας, ειδικά εάν διαθέτετε κωδικό πρόσβασης ) και εάν μπορείτε να προσεγγίσετε το Κέντρο Ελέγχου μέσα από εφαρμογές (αντί να χρειάζεται να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη). Μετακινήστε τα ρυθμιστικά σε πράσινο για να ενεργοποιήσετε αυτές τις επιλογές ή για να τα λευκά για να τα απενεργοποιήσετε.

Προσαρμογή του Κέντρου Ελέγχου στο iOS 11

Η Apple παρουσίασε μια μεγάλη ενημέρωση στο Κέντρο Ελέγχου με iOS 11: Τη δυνατότητα προσαρμογής . Τώρα, αντί να πάρετε ένα σύνολο ελέγχων και να κολλήσετε με αυτά, μπορείτε να προσθέσετε αυτά που θεωρείτε χρήσιμα και να απαλλαγείτε από αυτά που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ (μέσα σε ένα συγκεκριμένο σύνολο, δηλαδή). Εδώ πρέπει να κάνετε:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Κέντρο ελέγχου .
  3. Αγγίξτε Προσαρμογή των στοιχείων ελέγχου .
  4. Για να καταργήσετε στοιχεία που βρίσκονται ήδη στο Κέντρο ελέγχου, πατήστε το κόκκινο εικονίδιο δίπλα σε ένα στοιχείο.
  5. Πατήστε Κατάργηση .
  6. Αλλάξτε τη σειρά των στοιχείων πατώντας και κρατώντας πατημένο το εικονίδιο τριών γραμμών προς τα δεξιά. Όταν το στοιχείο ανεβαίνει, μεταφέρετε και τοποθετήστε το σε μια νέα θέση.
  7. Για να προσθέσετε νέα στοιχεία ελέγχου, πατήστε το πράσινο εικονίδιο + και, στη συνέχεια, σύρετε και αποθέστε τα στη θέση που θέλετε.
  8. Όταν έχετε κάνει όλες τις αλλαγές που θέλετε, αφήστε την οθόνη και οι αλλαγές σας αποθηκεύονται.

Χρησιμοποιώντας το Κέντρο ελέγχου

Η χρήση του Κέντρου Ελέγχου είναι πολύ εύκολη. Για να το αποκαλύψετε, σύρετε το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης του iPhone σας. Θα χρειαστεί να πλησιάσετε όσο το δυνατόν πιο κάτω. Το βρήκα πιο αποτελεσματικό για να αρχίσω να σπρώξω λίγο από την οθόνη, δίπλα στο κουμπί του σπιτιού. Πειραματιστείτε με αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Στο iPhone X , το Κέντρο ελέγχου έχει μετακινηθεί. Αντί να ανεβαίνετε από κάτω, σύρετε προς τα κάτω από την πάνω δεξιά γωνία. Αυτή η αλλαγή έγινε για να θέσει τη λειτουργία του κουμπιού Home στο κάτω μέρος της οθόνης στο X.

Μόλις εμφανιστεί το Κέντρο ελέγχου, ακολουθήστε τα εξής:

Στο iOS 10, το Κέντρο Ελέγχου διαθέτει δύο ομάδες επιλογών. Η πρώτη περιέχει τις επιλογές που περιγράφονται παραπάνω. Σύρετε από δεξιά προς τα αριστερά και θα αποκαλύψετε τις επιλογές Music και AirPlay. Εδώ είναι τι κάνουν:

Η έκδοση iOS 11 του Κέντρου Ελέγχου διαθέτει πολλές άλλες επιλογές. Δεν είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή, αλλά μπορούν να προστεθούν χρησιμοποιώντας τις παραπάνω οδηγίες προσαρμογής. Αυτές οι επιλογές είναι:

Το επανασχεδιασμένο Κέντρο Ελέγχου στο iOS 11 βάζει όλο το περιεχόμενο πίσω σε μια ενιαία οθόνη.

Κέντρο ελέγχου και 3D αφής

Αν έχετε iPhone με οθόνη αφής 3D (από αυτή τη γραφή, τη σειρά iPhone 6S, τη σειρά iPhone 7, τη σειρά iPhone 8 και το iPhone X), ορισμένα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου έχουν κρυφές λειτουργίες που είναι προσβάσιμες από σκληρούς δίσκους, πατώντας την οθόνη. Αυτοί είναι:

Απόκρυψη του Κέντρου Ελέγχου

Όταν τελειώσετε χρησιμοποιώντας το Κέντρο ελέγχου, αποκρύψτε το σύροντάς το από το επάνω μέρος της οθόνης. Μπορείτε να ξεκινήσετε την ταλάντευση στο πάνω μέρος του Κέντρου Ελέγχου ή ακόμα και στην περιοχή πάνω από αυτό. Εφόσον πηγαίνετε από πάνω προς τα κάτω, θα εξαφανιστεί. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το κουμπί Home για να αποκρύψετε το Κέντρο ελέγχου.