IPhone 6S κριτική: καλύτερα από το καλύτερο;

Το iPhone 6 έπληξε τη σωστή ισορροπία μεταξύ μεγέθους και βάρους, πρόσθεσε βασικά νέα χαρακτηριστικά όπως το Apple Pay και βελτιωμένα θεμελιώδη πράγματα όπως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η χωρητικότητα αποθήκευσης. Πώς λοιπόν το νέο iPhone 6S μετρά μέχρι τα πολύ υψηλά πρότυπα που ορίζει ο προκάτοχός του;

Καλύτερο από το καλύτερο; Μπορεί

Είναι ένα κλισέ να πω ότι κάθε γενιά του iPhone είναι το καλύτερο ποτέ, αλλά αυτό ισχύει περισσότερο για το iPhone 6 από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο. Θα υποστήριζα ότι το 6 ήταν η τέλεια έκδοση του iPhone. Είναι δύσκολο να κορυφή τελειότητα, και είμαι σχισμένο ως προς το αν το iPhone 6S σειρά έχει κάνει.

Όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα "S", οι βελτιώσεις είναι δύσκολο να το δουν αλλά είναι εύκολο να το δοκιμάσετε και να μεταφράσετε σε μια φανταστική συσκευή. Τα μόνα πράγματα που κρατούν το 6S σαφώς ανώτερο από τη σειρά 6 είναι ελάχιστα: το εισαγωγικό μοντέλο των 16 GB προσφέρει πολύ λίγη αποθήκευση, θα ήταν εξαιρετικό να αποκτήσετε την οπτική σταθεροποίηση εικόνας από τις κάμερες στο 6 Plus και 6S Plus αυτό το μοντέλο και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν έχει βελτιωθεί.

Βελτιώσεις παντού

Όπως θα περίμενε κανείς, υπάρχουν βελτιώσεις παντού, ξεκινώντας από την καρδιά του τηλεφώνου. Το 6S είναι χτισμένο γύρω από τον επεξεργαστή A9 της Apple 64 bit, αυτή τη φορά υποστηρίζεται από 2 GB μνήμης RAM, διπλασιάζοντας το 1GB στην προηγούμενη γενιά. Θα βρείτε επίσης έναν συν-επεξεργαστή κίνησης M9 και βελτιωμένα τσιπ δικτύου δικτύου 4G LTE και Wi-Fi για ταχύτερη απόδοση.

Οι κάμερες - που είναι ήδη μεταξύ των καλύτερων σε οποιοδήποτε smartphone και η πιο δημοφιλής φωτογραφική μηχανή οποιουδήποτε είδους στον κόσμο - βελτιώνονται επίσης σημαντικά. Η πίσω κάμερα μεταπηδά από 8 megapixel σε 12 και προσθέτει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 4K εξαιρετικής ευκρίνειας . Η κάμερα που βλέπει χρήστης λαμβάνει φωτογραφίες μεγέθους 5 megapixel, από 1,2 megapixel στις 6 σειρές. Ακόμη και πιο δροσερή, η οθόνη του 6S λειτουργεί σαν ένα φλας της κάμερας, εκπέμπει παλμό φωτός για να βελτιώσει τον εαυτό του σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αυτές οι βελτιώσεις προστίθενται για να παρέχουν ουσιαστικά καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο. Όπως και με τη σειρά 6, το 6S προσφέρει σταθεροποίηση εικόνας βασισμένη σε λογισμικό, ενώ μόνο η σταθεροποίηση οπτικών οπτικών (δηλαδή υλικού) 6S Plus. Το χαρακτηριστικό αυτό παρέχει εξαιρετικές φωτογραφίες σε μερικά σενάρια.

Οι κάμερες συνδυάζονται με την άλλη σημαντική βελτίωση της σειράς 6S-την οθόνη-για ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου.

3D Touch: Μια σημαντική ανακάλυψη

Ίσως το πιο βασικό χαρακτηριστικό της σειράς 6S να είναι η Live Photos, η οποία μετατρέπει φωτογραφίες ακόμα σε μικρά κινούμενα σχέδια (αυτό το άρθρο έχει όλες τις λεπτομέρειες για το πώς λειτουργούν οι Live Photos ). Οι Live Photos ενεργοποιούνται πιέζοντας σκληρά την οθόνη 3D αφής ενσωματωμένη και στα δύο μοντέλα.

Το 3D Touch επιτρέπει στην οθόνη να καταλάβει πόσο σκληρά την πιέζετε και να απαντάτε σε διαφορετικά επίπεδα δύναμης. Μια βρύση είναι ακόμα μια βρύση. Ένας ελαφρός τύπος ενεργοποιεί μια "ματιά" - μια προεπισκόπηση περιεχομένου όπως έναν ιστότοπο χωρίς να μεταβεί σε αυτόν τον ιστότοπο ή ένα email χωρίς να το ανοίξει. Ένα σκληρό πάτημα ενεργοποιεί ένα pop-shortcut σε ένα εικονίδιο της εφαρμογής ή μετατρέποντας μια ματιά από μια προεπισκόπηση στο κύριο περιεχόμενο που βλέπετε. Είναι ένα επαναστατικό χαρακτηριστικό που ξεκλειδώνει νέες επιλογές διασύνδεσης και κάνει το iPhone σε θέση να υποστηρίξει ένα νέο, πιο λεπτό φάσμα αλληλεπίδρασης.

Λειτουργεί ομαλά και διαισθητικά. Παρόλο που χρειάζονται λίγες προσπάθειες για να κυριαρχήσει και μπορεί να είναι εύκολο να ξεχνάμε από καιρό σε καιρό, αναμένουμε να είναι ενσωματωμένο (και να αντιγραφεί ευρέως, να το παρακολουθήσετε στα τηλέφωνα Samsung Galaxy του επόμενου έτους) σε όλα τα μελλοντικά iPhones.

Το iPhone 6S Plus: Μια μικρο-κριτική

Όπως και με τη σειρά 6, τα iPhone 6S και 6S Plus δεν είναι τρομερά διαφορετικά . Οι κύριοι τομείς στους οποίους διαφέρουν είναι το μέγεθος της οθόνης (5,5 ίντσες στο Plus έναντι 4,7 στο 6S) και το φυσικό μέγεθος και το βάρος, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας (το Plus προσφέρει περισσότερα) και η ήδη αναφερθείσα κάμερα. Δεδομένου ότι οι διαφορές είναι μικρές, δεν πρόκειται να αναθεωρήσω ξεχωριστά το 6S Plus.

Το iPhone 6S Plus είναι εξίσου μεγάλο με το iPhone 6S. Ο κύριος παράγοντας που θα καθορίσει ποιο τηλέφωνο είναι καλύτερο για σας είναι το μέγεθος. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν τη μεγαλύτερη οθόνη και τα ακίνητα που προσφέρει για παραγωγικότητα και βελτιωμένα βίντεο και παιχνίδια. Σε άλλους, το τηλέφωνο είναι απλά πάρα πολύ μεγάλο για τα χέρια ή τις τσέπες / πορτοφόλια. Αν νομίζετε ότι μπορεί να θέλετε ένα 6S Plus, ελέγξτε και τα δύο μοντέλα σε ένα κατάστημα. Θα γνωρίζετε πολύ γρήγορα τι είναι σωστό για εσάς.

Τι πρέπει να είναι καλύτερο στο iPhone 7

Δεν υπάρχουν πολλά να διαμαρτυρηθούν στη σειρά 6S, αλλά η Apple θα πρέπει να βελτιώσει τα ακόλουθα πράγματα στη σειρά iPhone 7 ( ανατρέξτε στην ανασκόπηση του iPhone 7 εδώ ):

Η κατώτατη γραμμή

Η σειρά iPhone 6S δεν είναι το σημαντικό άλμα προς τα εμπρός που ήταν η σειρά 6. Αυτό δεν είναι έκπληξη: τα μοντέλα πλήρους αριθμού είναι πάντα μεγάλα άλματα, ενώ τα μοντέλα "S" είναι βελτιώσεις στους προγόνους τους. Αυτό είναι το πρότυπο της Apple εδώ και χρόνια και δεν είναι πιθανό να αλλάξει σύντομα.

Αυτό σημαίνει ότι το 6S, ενώ ένα υπέροχο τηλέφωνο, δεν είναι τόσο μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τα 6 όσο και τα 6 ήταν πάνω από το 5S. Αν είστε σε θέση να αναβαθμίσετε με μειωμένη τιμή ή χρησιμοποιείτε iPhone μεγαλύτερο από το 5S, το 6S είναι μια αναβαθμισμένη αναβάθμιση. Κάνε το σήμερα. Αν έχετε 6, όμως, είναι πιθανό να ελέγξετε το iPhone 7 .