Πώς να απορρίψει σωστά ένα παλιό PDA

Απαλλαγείτε από το παλιό σας PDA τον ασφαλή τρόπο

Αν έχετε πάρει πρόσφατα ένα νέο PDA, ίσως να αναρωτιέστε τι να κάνετε με το παλιό. Η ανακύκλωση είναι πάντα μια καλή ιδέα. Εάν το PDA σας είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας, ίσως ένας φίλος ή συνάδελφος να απολαύσει τη χρήση της συσκευής; Ρωτήστε γύρω και ίσως να εκπλαγείτε.

Για PDA που δεν λειτουργούν πλέον, είναι καλύτερο να καταργήσετε σωστά την παλιά συσκευή και όχι απλά να την πετάξετε στα σκουπίδια. Συσκευές όπως τα PDA και τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να διαρρεύσουν βαρέα μέταλλα και τοξικές χημικές ουσίες σε χώρους υγειονομικής ταφής. Μπορούν επίσης να μολύνουν τον αέρα με τοξίνες όταν καίγονται. Μια καλύτερη εναλλακτική λύση είναι να εγκαταλείψετε το παλιό σας PDA σε ένα μέρος που θα διαθέτει σωστά τη συσκευή.

Ευτυχώς, είναι σχετικά εύκολο να πετάξετε σωστά ένα παλιό PDA ή κινητό τηλέφωνο. Στην πραγματικότητα, η EPA παρέχει μια λίστα με τα μέρη όπου μπορείτε να αφήσετε το παλιό σας κινητό τηλέφωνο, PDA, μπαταρίες κινητού τηλεφώνου, φορτιστές και άλλα εξαρτήματα για σωστή διάθεση. Θα παρατηρήσετε πολλούς ασύρματους μεταφορείς και ορισμένα καταστήματα εφοδιασμού γραφείων στη λίστα.

Πριν να απαλλαγείτε από το PDA σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε εκκαθαρίσει σωστά όλα τα προσωπικά σας δεδομένα. Μια σκληρή επαναφορά είναι γενικά η καλύτερη μέθοδος. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την επαναφορά του PDA σας, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό.