Είναι σωστό το Σχέδιο Πληρωμής ως σας;

Συγκρίνοντας τους τύπους των σχεδίων κινητής τηλεφωνίας

Ενώ τα σχέδια που βασίζονται σε συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας είναι ο κανόνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα σχέδια που σας επιτρέπουν να «πληρώσετε καθώς πηγαίνετε» και τα προπληρωμένα προγράμματα παροχής υπηρεσιών ήταν δημοφιλή σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, αυτά τα είδη σχεδίων έχουν αυξηθεί στη δημοτικότητα στις ΗΠΑ.

Ελευθερία από συμβάσεις και πολυπλοκότητα

Η γοητεία της απελευθέρωσης από μια μακροπρόθεσμη σύμβαση και η αποτυχία να μην ανησυχείτε για τις πρόωρες ποινές τερματισμού είναι αρκετά ελκυστική για μερικούς ανθρώπους. Η ευελιξία και η ελευθερία να αλλάζετε συσκευές και συνήθειες χρήσης ενώ πληρώνετε μόνο για το ποσό της υπηρεσίας που χρησιμοποιείτε πραγματικά είναι πολύ ελκυστική.

Ενώ πολλά σχέδια που βασίζονται σε συμβόλαια λαμβάνουν υπόψη τις μεταβαλλόμενες συνήθειες, όπως τα "ευέλικτα" σχέδια και τα χαρακτηριστικά "ανατροπής", η δυνατότητα να χρησιμοποιείτε 100 λεπτά σε ένα μήνα και 1.000 το επόμενο, για παράδειγμα, είναι το pay-as- εστίαση του ατόμου.

Επιπλέον, αυτά τα επιπλέον χαρακτηριστικά στα συμβόλαια σχεδιάζουν αναπόφευκτα μια σειρά από προσόντα, περιορισμούς και γενική πολυπλοκότητα εκτύπωσης που ο ελεύθερος χρήστης δεν έχει το χρόνο ή την υπομονή να διαπεράσει να υπολογίσετε εάν το σχέδιο σύμβασης είναι πραγματικά μια καλή συμφωνία.

Τύποι κινητών τηλεφώνων

Υπήρξε μια εποχή που το κινητό σας ήταν τεχνολογικά συνδεδεμένο με τον μεταφορέα σας. Για παράδειγμα, όταν το iPhone κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, ήταν διαθέσιμο μόνο στην υπηρεσία της AT & T. δεν θα μπορούσατε να πάρετε ένα τηλέφωνο από την AT & T και να το αλλάξετε σε Verizon, για παράδειγμα - τουλάχιστον χωρίς κάποια δυσκολία. Αυτό οδήγησε σε "jailbreaking" των τηλεφώνων. Τελικά οι εταιρείες έριξαν το "κλείδωμα" των κινητών τηλεφώνων , δίνοντας στους χρήστες περισσότερη ελευθερία. Αυτό κάνει ευκολότερη την εξέταση εναλλακτικών επιλογών.

Υπάρχουν βασικά τέσσερις διαφορετικοί τύποι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας:

Σχέδια αμοιβής

Εάν γνωρίζετε ακριβώς πόσο θα χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας και με ποιον τρόπο, η πληρωμή ως εκτελεί μπορεί να είναι μια ελκυστική επιλογή. Μπορεί επίσης να είναι κάπως περίπλοκο, καθώς τα προγράμματα πληρωμής με τη σειρά σας και ο τρόπος με τον οποίο χρεώνουν μπορεί να ποικίλλει σημαντικά από τον πάροχο στον πάροχο. Όταν αγοράζετε το καλύτερο σχέδιο , θα πρέπει να εξετάζετε όχι μόνο προσεκτικά τις συνήθειες χρήσης σας αλλά και τις λεπτομέρειες του σχεδίου πληρωμής ως προς το χρόνο για να διασφαλίσετε ότι ταιριάζει με τις συνήθειες σας.

Η παραμονή στις παραμέτρους πληρωμής και τις συνήθειες σας μπορεί να σας εξοικονομήσει κάποιες οικονομίες, αλλά απομακρύνοντας έξω από αυτά τα ράφια επάνω μη προγραμματισμένο κόστος γρήγορα.

Σχέδια Συμβολαίου

Η μεγαλύτερη προσέλκυση για τα συμβόλαια είναι το επιδοτούμενο κόστος για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου τηλεφώνου. Για παράδειγμα, ένα νέο smartphone κορυφαίας ποιότητας είναι πολύ δαπανηρό αν το αγοράζετε ολοκληρωτικά, αλλά υπογράφοντας μια διετή σύμβαση, το κόστος του τηλεφώνου επιδοτείται από τον πάροχο, μειώνοντας σημαντικά το κόστος εκ των προτέρων.

Τα μειονεκτήματα είναι οι προαναφερθέντες περιορισμοί στην αλλαγή των μεταφορέων χάρη στις απαγορευτικές προπληρωμές, αλλά επίσης και στις "χρεώσεις ενεργοποίησης" που χρεώνονται συχνά κατά τη δημιουργία της υπηρεσίας. Οι εξοικονομήσεις που κερδίζετε στην τιμή αγοράς του τηλεφώνου είναι τώρα αποκοπεί.

Μήνας-μήνα και τα σχέδια πληρωμών

Αυτές οι δύο επιλογές σχεδίου είναι πιο πρόσφατες προσφορές στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων.

Τα προγράμματα πληρωμών είναι για όσους θέλουν τις τελευταίες συσκευές, θέλουν να τα αλλάζουν τακτικά, δεν ενδιαφέρονται να μεταπωλούν το παλιό τους τηλέφωνο και δεν θέλουν να πληρώσουν το πλήρες κόστος ενός νέου τηλεφώνου εκ των προτέρων. Αυτά τα σχέδια συχνά επιτρέπουν στους χρήστες να "αναβαθμίσουν" τα νεότερα μοντέλα τηλέφωνα πριν από την τυποποιημένη σύμβαση τους όρος επάνω από την εμπορία του παλαιού τηλεφώνου τους. Βολικό και εύκολο στη ρύθμιση, αλλά πληρώνετε για αυτή την ευκολία.

Τα σχέδια μηνιαίων μηνών σάς δίνουν την ελευθερία να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας κινητής τηλεφωνίας στις ανάγκες σας, όπως η κατανομή των δεδομένων σας κάθε μήνα, ενώ εξακολουθείτε να σας επιτρέπετε να λαμβάνετε λειτουργίες όπως η απεριόριστη αποστολή μηνυμάτων. Ο πόνος σε ένα σχέδιο μηνός προς μήνα είναι στο προκαταβολικό κόστος: πληρώνετε την πλήρη τιμή για το τηλέφωνο, χωρίς επιδοτήσεις. Ωστόσο, αν μπορείτε να πάρετε το προκαταβολικό κόστος, το μήνα σε μήνα θα σας εξοικονομήσει χρήματα, αλλά θα πρέπει να κάνετε αγορές. Οι μεγάλοι αερομεταφορείς, όπως η AT & T και η Verizon, προσφέρουν προγράμματα μηνιαίων μηνών, αλλά γενικά πιέζουν τους πελάτες για συμβόλαια, έτσι ώστε τα σχέδιά τους από μήνα σε μήνα να είναι συχνά λιγότερο ελκυστικά.