Ρύθμιση ή απενεργοποίηση του UAC στα Windows Vista Home

01 από 04

Επεξεργασία του μητρώου

Το UAC (Έλεγχος λογαριασμού χρήστη) έχει υποστεί πολύ κακοποίηση κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Η κοινότητα φημολογεί για αυστηρότερη ασφάλεια για την αποτροπή της εκμετάλλευσης και συμβιβασμού του λειτουργικού συστήματος Windows, αλλά η Microsoft έχει ταφεί από την κριτική της UAC από την κυκλοφορία των Windows Vista. Το UAC αποτέλεσε επίσης στόχο χιουμοριστικών διαφημίσεων για τον υπολογιστή και το λειτουργικό σύστημα της Apple Mac.

Προς υπεράσπιση του UAC, ο Δρ Jesper Johansson, συν-συγγραφέας του Windows Vista Security (Ασφάλεια των Vista ενάντια στις κακόβουλες επιθέσεις) , έχει γράψει ένα εξαιρετικό άρθρο. Εάν θέλετε να αποκτήσετε καλύτερη κατανόηση του UAC, του προορισμού του και του τρόπου χρήσης του, διαβάστε τη μακροπρόθεσμη επίδραση του ελέγχου λογαριασμού χρήστη.

Είναι δυνατό να επεξεργαστείτε τη διαμόρφωση ή να απενεργοποιήσετε το UAC χρησιμοποιώντας την πολιτική ομάδας για συστήματα σε έναν τομέα δικτύου ή χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις πολιτικής τοπικής ασφάλειας για αυτόνομα συστήματα. Ωστόσο, η Microsoft δεν περιλαμβάνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές τις ρυθμίσεις από τα Windows Vista Home ή τα Windows Vista Home Premium. Οι χρήστες των λειτουργικών συστημάτων Windows Vista Home πρέπει να επεξεργαστούν με μη αυτόματο τρόπο το μητρώο για να αλλάξουν τις ρυθμίσεις UAC.

Επιτρέψτε μου να προλάβω δηλώνοντας ότι δεν συνιστώ την απενεργοποίηση του UAC. Το άρθρο του Johansson εξηγεί σαφώς τα οφέλη της UAC και για τη συντριπτική πλειονότητα των οικιακών χρηστών, συνιστάται η προεπιλεγμένη διαμόρφωση UAC. Εάν είστε πιο προηγμένος χρήστης ή απλά αισθάνεστε πραγματικά ανάγκη να αλλάξετε τη διαμόρφωση UAC, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη

02 από 04

Ξεκινήστε το RegEdit

Στο πεδίο Άνοιγμα του πλαισίου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε "RegEdit" για να ανοίξετε το βοηθητικό πρόγραμμα επεξεργασίας μητρώου. Υποθέτοντας ότι δεν έχετε ήδη απενεργοποιήσει το UAC, θα λάβετε μια ερώτηση του UAC για συγκατάθεση για να ανοίξετε το βοηθητικό πρόγραμμα.

03 του 04

Βρείτε τα κλειδιά μητρώου UAC

Χρησιμοποιώντας το μενού στο αριστερό παράθυρο, πρέπει να μεταβείτε στην ενότητα του Μητρώου που περιέχει τα κλειδιά μητρώου που ρυθμίζουν τις παραμέτρους του UAC.
  1. Επιλέξτε HKEY_LOCAL_MACHINE
  2. Επιλέξτε SOFTWARE
  3. Επιλέξτε Microsoft
  4. Επιλέξτε Windows
  5. Επιλέξτε CurrentVersion
  6. Επιλέξτε Πολιτικές
  7. Επιλέξτε Σύστημα

04 του 04

Επεξεργαστείτε τη συνέντευξηPromptBehaviorAdmin

Υπάρχουν διάφορα κλειδιά μητρώου που σχετίζονται με διάφορες λειτουργίες UAC. Αυτός που έχει τον πιο άμεσο και σημαντικό αντίκτυπο για έναν οικιακό χρήστη που τρέχει ως Διαχειριστής στα Windows Vista Home είναι ο ConsentPromptBehaviorAdmin .

Εάν κάνετε διπλό κλικ σε αυτό το κλειδί, θα μπορείτε να αλλάξετε την τιμή του DWord που σχετίζεται με αυτό. Υπάρχουν τρεις πιθανές τιμές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Για περισσότερες επεξηγήσεις σχετικά με τα άλλα κλειδιά μητρώου UAC, μπορείτε να ανατρέξετε στο ιστολόγιο του MSDN UAC ή να απενεργοποιήσετε το UAC στα Windows Vista Home και τα Windows Vista Home Premium στο TweakVista.

Σημείωση του συντάκτη: Αυτό το άρθρο είναι παλαιό περιεχόμενο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τελευταία έκδοση των Microsoft Windows, επισκεφθείτε την τοποθεσία του About.com που σχετίζεται με τα Windows: windows.about.com και ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο .