Παραδείγματα αδύναμων και ισχυρών κωδικών πρόσβασης

Αυτοί είναι οι καλύτεροι κωδικοί πρόσβασης για τη διασφάλιση του λογαριασμού σας

Ένας καλός κωδικός πρόσβασης δεν είναι απαραίτητος συνώνυμος με κάποιον που είναι εύκολο να θυμηθεί. "Καλά", σε αυτό το πλαίσιο, είναι ισχυρή. Θέλετε έναν εξαιρετικά ισχυρό κωδικό πρόσβασης, ώστε να είναι πιο ανθεκτικός στην εικασία και έτσι είναι απίθανο να βρεθεί σε ένα hack με βίαιη δύναμη .

Οι χάκερ και οι εισβολείς ηλεκτρονικών υπολογιστών χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένο λογισμικό ως έναν τρόπο υποβολής εκατοντάδων εικασιών ανά λεπτό για να ανοίξει ο λογαριασμός σας. Τα εργαλεία χρησιμοποιούν λίστες λέξεων λεξικού για να μαντέψουν διαδοχικά τον κωδικό πρόσβασης και κάποιοι θα προσθέσουν ακόμη και κοινά σύμβολα, αριθμούς ή σημάδια που πιστεύει ότι μπορεί να έχετε προσθέσει στη λέξη για να την καταστήσετε πιο περίπλοκη.

Συμβουλή: Δείτε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τον βασικό σας κωδικό πρόσβασης σε κάτι πολύ πιο δύσκολο να υποθέσετε. Αφού έχετε ένα, αποθηκεύστε το σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ώστε να μην το ξεχάσετε ποτέ.

Παραδείγματα κακών κωδικών πρόσβασης

Κάθε εργαλείο hacking λεξικού που χρησιμοποιεί μια λίστα αγγλικών λεξικών μπορεί εύκολα να βρει λέξεις που περιέχονται σε αυτό το λεξικό. Αν η απλή λέξη δεν λειτουργεί, το εργαλείο πιθανότατα τροποποιεί την υποβολή για να δοκιμάσει άλλες επαναλήψεις της ίδιας λέξης.

Μπορούμε να δούμε αυτό το παράδειγμα με τη λέξη Dog :

  1. Σκύλος
  2. Σκύλοι
  3. Δοκιμαστής
  4. Dogcatchers
  5. Dogberry
  6. Σκυλάκια
  7. Δόγμα
  8. Δογματικός
  9. Δογματισμένο
  10. Dog1
  11. Dog2
  12. Dog3
  13. Dog4

Τα εργαλεία εικασίας με κωδικό πρόσβασης μπορούν να υποβάλουν εκατοντάδες ή χιλιάδες λέξεις ανά λεπτό, οπότε αν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι οτιδήποτε κοντά σε μια λέξη λεξικού, είναι πολύ πιθανό ότι είναι εξαιρετικά ανασφαλής. Όσο λιγότερο είναι ότι ο κωδικός σας μοιάζει με κανονικά μοτίβα λέξεων, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί ένα εργαλείο επανάληψης για να το μαντέψει.

Πώς να κάνετε τον κωδικό σας πιο ασφαλή

Εξετάστε τα παρακάτω παραδείγματα. Αυτό που εξετάζετε είναι μια πρόοδος της πολυπλοκότητας ξεκινώντας με έναν απλό κωδικό πρόσβασης και μετακινώντας σε ένα πολύ πιο περίπλοκο.

Στην πρώτη στήλη υπάρχουν απλές λέξεις που δεν θυμούνται πολύ και θα μπορούσαν πιθανώς να βρεθούν με μια καλή επίθεση λεξικού.

Στη δεύτερη στήλη υπάρχει μια μικρή τροποποίηση στην πρώτη, και η τελική στήλη δίνει ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να διατηρηθεί ο αρχικός, απλός κωδικός πρόσβασης, αλλά να μετατραπεί σε κάτι πολύ πιο δύσκολο να καταλάβουμε.

OK Κωδικός πρόσβασης Καλύτερος κωδικός πρόσβασης Εξαιρετικός κωδικός πρόσβασης
γατούλα 1Kitty 1Ki77y
Susan Susan53 .Susan53
μέδουσα jelly22fish jelly22fi $ h
δύσοσμη γάτα sm3llycat $ m3llycat
allblacks a11Blacks a11Black $
κλητήρας !κλητήρας ! ush3r
ebay44 ebay.44 & ebay.44
deltagamma deltagamm @ d3ltagamm @
ilovemypiano ! LoveMyPiano ! Lov3MyPiano
Γνήσιος SterlingGmal2015 SterlingGmail20.15
BankLogin BankLogin13 BankLogin!

Ακολουθούν μερικά άλλα παραδείγματα παραλλαγών κωδικού πρόσβασης που σκοπίμως αποφεύγουν να χρησιμοποιούν πλήρη αγγλικά πρότυπα λέξεων. Με την ένεση αριθμών και ειδικών χαρακτήρων αντί των γραμμάτων, αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης θα διαρκέσουν εκθετικά περισσότερο για να μαντέψουν ένα πρόγραμμα λεξικού.