Μπορεί η κυβέρνηση να χάσει το iPhone σας;

Η απάντηση εξαρτάται από τις ρυθμίσεις ασφαλείας

Έχετε πιθανώς ακούσει για την κυβέρνηση των ΗΠΑ που θέλει ένα backdoor σε ένα iPhone κατηγορούμενου τρομοκράτη, ώστε οι πράκτορες να μπορούν να αποκτήσουν στοιχεία για ένα έγκλημα που είχε διαπραχθεί ή να ανακαλύψουν νέες πληροφορίες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν μελλοντικές επιθέσεις. Το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι πράκτορες ήταν ότι ο μηχανισμός προστασίας του iPhone ήταν πολύ ισχυρός για να σπάσει χωρίς να καταστρέψει τα δεδομένα στο τηλέφωνο.

Από τη μία πλευρά, η ιδιωτική ζωή είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα. Από την άλλη, οι πράκτορες έχουν νόμιμο δικαίωμα αναζήτησης στο τηλέφωνο, αν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Όποια και αν είναι η γνώμη σας σχετικά με αυτό το θέμα, πρέπει να εκτιμήσετε το γεγονός ότι η Apple έχει προστατεύσει τόσο καλά τα iPhones της ότι το θέμα ήρθε ποτέ καθόλου.

Το iPhone διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας που προστατεύουν τις πληροφορίες σας από τους κλέφτες ή οποιονδήποτε άλλον που έχει το τηλέφωνό σας και θέλει να δει τι είναι πάνω του. Αν τους ενεργοποιήσετε, κανείς δεν θα μπορεί να χάσει το iPhone σας.

Προστασία κωδικού πρόσβασης

Μόλις ενεργοποιήσετε έναν κωδικό πρόσβασης , η συσκευή σας είναι κρυπτογραφημένη. Ξεκινώντας με το iPhone 3GS, όλα τα iPhones προσφέρουν κρυπτογράφηση υλικού. Ένας κωδικός πρόσβασης προστατεύει τα κλειδιά κρυπτογράφησης και αποκλείει την πρόσβαση στα δεδομένα του τηλεφώνου, παρέχοντας ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας για τα μηνύματα email και τις εφαρμογές σας.

Παρόλο που μπορείτε να επιλέξετε έναν απλό τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης, εκμεταλλευόμενοι την πολύπλοκη επιλογή passcode , το iPhone είναι ακόμη πιο δύσκολο να σπάσει γιατί έχετε αυξήσει τον αριθμό των πιθανών συνδυασμών του κωδικού σας. Όσο περισσότερο είναι ο κωδικός πρόσβασης, τόσο πιο δύσκολο είναι να σπάσει.

Χαρακτήρας αυτοκαταστροφής

Το iPhone μπορεί να ρυθμιστεί για να σκουπίσει όλα τα δεδομένα μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες κωδικού πρόσβασης στις ρυθμίσεις Passcode. Η λειτουργία είναι ένα αγκάθι στην πλευρά του καθενός που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του τηλεφώνου. Αποτρέπει τις προσπάθειες δημιουργίας ρωγμών με κωδικό brute-force γιατί μετά τη δέκατη προσπάθεια, τα δεδομένα σκουπίζονται.

Χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό, οποιοσδήποτε γνώστης χάκερ μπορεί να σπάσει τον κωδικό χρησιμοποιώντας μια μέθοδο brute-force.

Είναι το iPhone μου κυβέρνηση-Hackable;

Το ερώτημα εάν το τηλέφωνό σας είναι απειλητικό από οποιονδήποτε (κυβερνητικό ή άλλο) εξαρτάται από τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας. Ο συνδυασμός των κωδικών πρόσβασης και των χαρακτηριστικών αυτοκαταστροφής θα πρέπει να εμποδίζει οποιονδήποτε να πειράζει το τηλέφωνό σας. Λειτουργούν μόνο αν τους ενεργοποιήσετε.

Άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Η Apple δίνει στους χρήστες του iPhone έναν τρόπο να απομακρύνει από απόσταση το τηλέφωνο. Η προσθήκη ενός κλειδώματος ενεργοποίησης στην εφαρμογή Find my iPhone στις πρόσφατες εκδόσεις του iPhone δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο του iPhone να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Find my iPhone για να διαγράψει από απόσταση τη συσκευή του.

Αυτό δεν θα ήταν χρήσιμο αν η κυβέρνηση είναι μετά τα δεδομένα, επειδή η ενέργεια θα μπορούσε να θεωρηθεί καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων, αλλά αν το πρόσωπο που έχει το iPhone σας είναι κλέφτης, δεν θα μπορεί να το διαγράψει για μεταπώληση και εσείς μπορεί να κατευθύνει την αστυνομία στην τοποθεσία του.

Ένα άλλο σχετικά νέο χαρακτηριστικό - Lost Mode - αποτρέπει τη χρήση των πιστωτικών σας καρτών σε ένα iPhone που λείπει και αναστέλλει ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις στην Αρχική οθόνη της συσκευής. Αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι επίσης πιο χρήσιμο όταν αντιμετωπίζετε τους κλέφτες απ 'ό, τι αφορά τους αμερικανούς πράκτορες. Ενεργοποιήστε το από το iCloud.com αν χάσετε ποτέ το τηλέφωνό σας για να αποτρέψετε τους κλέφτες από την εξάντληση των πιστωτικών καρτών σας.

Υπάρχουν επίσης κάποιες πολύ δροσερές εφαρμογές iPhone που βοηθούν στη διατήρηση της ασφάλειας της συσκευής σας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.