Πώς να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι του iPhone για να χρησιμοποιήσει τα τραγούδια iTunes

Ξυπνήστε με τα αγαπημένα σας τραγούδια αντί για τα συνηθισμένα χτυπήματα στο iPhone.

Από την κυκλοφορία του iOS 6 μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε τη συλλογή ψηφιακής μουσικής σας στην εφαρμογή ρολογιού του iPhone καθώς και τους ενσωματωμένους ήχους κλήσης που προσφέρονται στάνταρ. Αυτό είναι ένα μεγάλο βελτιωτικό που καθιστά τη βιβλιοθήκη του iTunes ακόμα πιο χρήσιμη από πριν - και με το πρόσθετο πλεονέκτημα της δυνατότητας να ξυπνήσετε με τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια.

Είτε έχετε χρησιμοποιήσει το ξυπνητήρι για κάποιο χρονικό διάστημα ή είστε καινούργιο στο iPhone, ίσως να μην έχετε συνειδητοποιήσει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τραγούδια που είναι αποθηκευμένα στο iPhone σας στην εφαρμογή ρολογιού. Μετά από όλα, είναι μια επιλογή που μπορεί εύκολα να παραβλεφθεί αφού δεν είναι ορατή εκτός αν πάτε στις επιλογές ήχου συναγερμού.

Αυτό το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο μέρη - ανάλογα με την εμπειρία σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε είτε την πρώτη είτε τη δεύτερη ενότητα. Το πρώτο μέρος θα σας οδηγήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα για να ρυθμίσετε ξανά ένα ξυπνητήρι χρησιμοποιώντας ένα τραγούδι. Αυτό είναι ιδανικό εάν είστε νέοι στο iPhone ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τη λειτουργία συναγερμού της εφαρμογής ρολογιού. Το δεύτερο μέρος αυτού του οδηγού είναι εάν έχετε ήδη ρυθμίσει συναγερμούς και θέλετε να δείτε πώς να τις τροποποιήσετε για να χρησιμοποιήσετε τραγούδια αντί για ringtones.

Ρύθμιση συναγερμού και επιλογή τραγουδιού

Εάν ποτέ δεν έχετε ρυθμίσει ξυπνητήρι στην εφαρμογή ρολογιού, προτού ακολουθήσετε αυτή την ενότητα για να δείτε πώς μπορείτε να επιλέξετε ένα τραγούδι από τη βιβλιοθήκη του iTunes. Θα ανακαλύψετε επίσης πώς μπορείτε να επιλέξετε τις ημέρες της εβδομάδας που θέλετε να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός σας και ακόμα και πώς να κάνετε ετικέτες συναγερμού εάν ορίσετε περισσότερες από μία.

  1. Στην αρχική οθόνη του iPhone, πατήστε στην εφαρμογή Ρολόι με το δάχτυλό σας.
  2. Επιλέξτε το υπομενού συναγερμού πατώντας στο εικονίδιο Συναγερμός κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης.
  3. Για να προσθέσετε ένα συμβάν συναγερμού, πατήστε στο σύμβολο + στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  4. Επιλέξτε τις ημέρες της εβδομάδας στις οποίες θέλετε να ενεργοποιηθεί το ξυπνητήρι πατώντας στην επιλογή Επανάληψη . Από εδώ μπορείτε να επισημάνετε τις ημέρες (π.χ. Δευτέρα έως Παρασκευή) και, στη συνέχεια, να πατήσετε το κουμπί Πίσω όταν τελειώσετε.
  5. Αγγίξτε τη ρύθμιση Ήχος. Πατήστε την επιλογή Επιλογή τραγουδιού και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα κομμάτι από τη μουσική βιβλιοθήκη του iPhone σας.
  6. Αν θέλετε το ξυπνητήρι σας να έχει λειτουργία αναβολής, αφήστε την προεπιλεγμένη ρύθμιση στη θέση On (Ενεργοποίηση). Διαφορετικά, αγγίξτε το δάχτυλό σας στο διακόπτη για να το απενεργοποιήσετε (Απενεργοποίηση).
  7. Μπορείτε να ονομάσετε το ξυπνητήρι σας εάν θέλετε να ρυθμίσετε διαφορετικούς συναγερμούς για να ταιριάζει σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως εργασία, Σαββατοκύριακο, κλπ.). Εάν θέλετε να το κάνετε αυτό, πατήστε τη ρύθμιση Label , πληκτρολογήστε ένα όνομα και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Done .
  8. Ρυθμίστε το χρόνο αφύπνισης σύροντας το δάχτυλό σας προς τα επάνω και προς τα κάτω στους δύο τροχούς εικονικών αριθμών στο κάτω μέρος της οθόνης.
  1. Τέλος, πατήστε το κουμπί Αποθήκευση στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Τροποποίηση υπάρχοντος συναγερμού για τη χρήση ενός τραγουδιού

Σε αυτή την ενότητα του οδηγού θα σας δείξουμε πώς να τροποποιήσετε έναν συναγερμό που έχετε ήδη ρυθμίσει για να αναπαράγετε ένα τραγούδι όταν ενεργοποιείται αντί για έναν από τους ενσωματωμένους ήχους κλήσης. Για να γινει αυτο:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρολόι από την αρχική οθόνη του iPhone.
  2. Φέρτε το τμήμα συναγερμού της εφαρμογής αγγίζοντας το εικονίδιο Συναγερμός στο κάτω μέρος της οθόνης.
  3. Επισημάνετε το ξυπνητήρι που θέλετε να τροποποιήσετε και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί Επεξεργασία στην αριστερή γωνία της οθόνης.
  4. Αγγίξτε το ξυπνητήρι (βεβαιωθείτε ότι δεν πατήσατε το κόκκινο εικονίδιο διαγραφής) για να δείτε τις ρυθμίσεις του.
  5. Επιλέξτε την επιλογή Ήχος . Για να επιλέξετε ένα τραγούδι στο iPhone σας, πατήστε τη ρύθμιση Pick a Song και στη συνέχεια επιλέξτε ένα από τα τραγούδια, τα άλμπουμ, τους καλλιτέχνες κλπ.
  6. Όταν επιλέξετε ένα τραγούδι, θα αρχίσει να αναπαράγεται αυτόματα. Εάν είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή σας, πατήστε το κουμπί Επιστροφή και στη συνέχεια Αποθήκευση .