Τρία κόλπα iPhone 6 και iPhone 6 Plus ιδιοκτήτες πρέπει να ξέρετε

Με πολλούς τρόπους, τα χαρακτηριστικά του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus είναι πανομοιότυπα με τα χαρακτηριστικά των προκατόχων τους: iPhone 5S και 5C . Ωστόσο, τρία ελάχιστα γνωστά χαρακτηριστικά εκμεταλλεύονται τις μεγαλύτερες οθόνες στο iPhone 6 και 6 Plus. Η γνώση αυτών των τριών χαρακτηριστικών αυξάνει ακόμη περισσότερο την απόλαυση του iPhone σας.

Εμφάνιση ζουμ

Τόσο το iPhone 6 όσο και το 6 Plus έχουν μεγαλύτερες οθόνες από οποιοδήποτε iPhone πριν από αυτούς. Η οθόνη στο iPhone 6 είναι 4,7 ίντσες και η οθόνη 6 Plus είναι 5,5 ίντσες. Τα προηγούμενα τηλέφωνα είχαν μόνο οθόνες 4 ιντσών. Χάρη σε μια λειτουργία που ονομάζεται Zoom εμφάνισης, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτές τις μεγαλύτερες οθόνες με δύο τρόπους: να εμφανίσετε περισσότερο περιεχόμενο ή να κάνετε το περιεχόμενο μεγαλύτερο. Επειδή η οθόνη iPhone 6 Plus είναι 1,5 ίντσες μεγαλύτερη από την οθόνη του iPhone 5S, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον πρόσθετο χώρο για να δείξει περισσότερες λέξεις σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε περισσότερες ιστοσελίδες, για παράδειγμα. Το Zoom οθόνης σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ προβολής Τυπική και Ζουμ στην Αρχική οθόνη σας.

Το Zoom προβολής είναι επίσης χρήσιμο για χρήστες με κακή όραση ή που προτιμούν μόνο μεγαλύτερα στοιχεία οθόνης. Σε αυτή την περίπτωση, η μεγαλύτερη οθόνη χρησιμοποιείται για τη μεγέθυνση του κειμένου, των εικονιδίων, των εικόνων και άλλων στοιχείων που εμφανίζονται στο τηλέφωνο, ώστε να είναι ευκολότερη η ανάγνωση.

Η επιλογή της επιλογής Standard ή Zoomed στο Zoom Display είναι μέρος της διαδικασίας ρύθμισης και για τα δύο τηλέφωνα , αλλά εάν θέλετε να αλλάξετε την επιλογή σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Αγγίξτε το στοιχείο Εμφάνιση και φωτεινότητα.
  3. Πατήστε Προβολή στην ενότητα Zoom εμφάνισης .
  4. Σε αυτή την οθόνη, μπορείτε να πατήσετε Standard ή Zoomed για να δείτε μια προεπισκόπηση κάθε επιλογής. Περάστε από τη μία πλευρά στην άλλη για να δείτε την επιλογή σε διάφορα σενάρια για να έχετε μια καλή ιδέα για το πώς φαίνεται.
  5. Κάντε την επιλογή σας και πατήστε Ορισμός και επιβεβαιώστε την επιλογή.

Προσβασιμότητα

Οι μεγάλες οθόνες στο 6 και 6 Plus είναι ιδανικές για πολλά πράγματα, αλλά η κατοχή περισσότερης οθόνης σημαίνει να σταματήσετε μερικά πράγματα - ένα από τα οποία είναι η ευκολία με την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο με μόνο ένα χέρι. Στα iPhones με μικρές οθόνες, κρατώντας το τηλέφωνο με το ένα χέρι και φτάνοντας μέχρι και το πιο απομακρυσμένο εικονίδιο με τον αντίχειρά σας είναι δυνατό για τους περισσότερους ανθρώπους. Δεν είναι τόσο εύκολο για το iPhone 6 και είναι σχεδόν αδύνατο για το 6 Plus.

Η Apple έχει προσθέσει ένα χαρακτηριστικό για να βοηθήσει: Reachability. Μετακινεί αυτό που εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης προς τη μέση για να γίνει ευκολότερη η προσέγγιση. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε:

  1. Όταν θέλετε να πατήσετε κάτι υψηλό στην οθόνη που δεν είναι εφικτό, αγγίξτε απαλά το κουμπί Αρχική σελίδα . Είναι σημαντικό να πατήσετε απλά το κουμπί: Μην το πιέσετε. Πατώντας δύο φορές το κουμπί Home, εμφανίζεται η οθόνη πολλαπλών εντολών , όπου μπορείτε να αλλάζετε γρήγορα τις εφαρμογές. Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα με τον ίδιο τρόπο που θα πατήσετε ένα εικονίδιο της εφαρμογής.
  2. Τα περιεχόμενα της οθόνης κινούνται προς τα κάτω προς το κέντρο.
  3. Αγγίξτε το στοιχείο που θέλετε.
  4. Το περιεχόμενο της οθόνης επανέρχεται στο κανονικό. Για να χρησιμοποιήσετε ξανά τη δυνατότητα Reachability, επαναλάβετε τη διπλή βρύση.

Διάταξη τοπίου (Μόνο για iPhone 6 Plus)

Το iPhone έχει υποστηρίξει τη διάταξη του τοπίου-περιστρέφοντας το τηλέφωνο από την πλευρά του και έχοντας το περιεχόμενο αναπροσανατολισμό να είναι ευρύτερο από ψηλό από το ντεμπούτο του. Οι εφαρμογές έχουν χρησιμοποιήσει το τοπίο για όλα τα είδη των πραγμάτων, από την προεπιλεγμένη διάταξη για ορισμένες εφαρμογές στην παροχή πρόσβασης σε κρυφό περιεχόμενο σε άλλους.

Η Αρχική οθόνη δεν υποστηρίζει ποτέ λειτουργία τοπίου, αλλά το κάνει στο iPhone 6 Plus.

Όταν βρίσκεστε στην Αρχική οθόνη, γυρίστε το 6 Plus έτσι ώστε να είναι ευρύτερο από το ψηλό και η οθόνη να αναπροσανατολίζεται για να μετακινήσετε την αποβάθρα στην άκρη του τηλεφώνου και να μετακινήσετε τα εικονίδια ανάλογα με τον προσανατολισμό της οθόνης.

Αυτό είναι τακτοποιημένο, αλλά γίνεται ακόμα πιο δροσερό σε μερικές από τις ενσωματωμένες εφαρμογές iOS όπως το Mail και το Ημερολόγιο. Ανοίξτε αυτές τις εφαρμογές και γυρίστε το τηλέφωνο σε κατάσταση οριζόντιας προβολής και θα αποκαλύψετε νέες διεπαφές για τις εφαρμογές που εμφανίζουν πληροφορίες με διαφορετικούς τρόπους.