Το τελευταίο στο Android Wear: Υποστήριξη LTE και χειρονομίες καρπού

Οι αυξανόμενες ενημερώσεις βελτιώνουν αυτό το φορητό λογισμικό.

Ήταν μια στιγμή από τότε που άγγιξα το Android Wear, το λειτουργικό σύστημα της Google που εξουσιοδοτεί φορητές συσκευές όπως το smartwatch Moto 360 από τη Motorola, μαζί με smartwatch από την ASUS, Huawei και άλλους κατασκευαστές. Το λογισμικό, τώρα στην έκδοση 1.4, συνεχίζει να αποκτά επιπρόσθετα καλούδια, κάποια πιο σημαντικά από άλλα.

Αρκετοί μήνες πριν, το Android 5.1.1 (Lollipop) έφερε μερικά νέα χαρακτηριστικά στο Android Wear , όπως η δυνατότητα ελέγχου της αναπαραγωγής μουσικής σε ένα smartwatch μέσω της Μουσικής Google Play. Συνεχίστε να διαβάζετε για μερικές πιο πρόσφατα προστεθείσες λειτουργίες.

LTE

Επιστροφή στις αρχές Νοεμβρίου, η Google ανακοίνωσε ότι η κυτταρική υποστήριξη έρχεται στο Android Wear. Αυτό σημαίνει ότι όταν βρίσκεστε εκτός εμβέλειας Bluetooth ή Wi-Fi, θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το smartwatch για να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα, να χρησιμοποιείτε εφαρμογές και όσο περισσότερο το smartphone και το ρολόι σας μπορούν να συνδεθούν σε ένα κυψελοειδούς δικτύου.

Φυσικά, αυτή η ανακοίνωση δεν σημαίνει ότι όλα τα ρολόγια Android Wear ξαφνικά μπορούν να συνδεθούν με κυψελοειδή δίκτυα. Αυτή η λειτουργικότητα θα λειτουργήσει μόνο σε ρολόγια που χρησιμοποιούν ένα ραδιόφωνο LTE κάτω από την κουκούλα. Το πρώτο smartwatch για να συμπεριλάβει αυτό το χαρακτηριστικό ήταν το LG Watch Urbane 2nd Edition LTE, διαθέσιμο από την AT & T και την Verizon Wireless, αλλά προφανώς, λόγω ελαττωματικών εξαρτημάτων, το προϊόν ακυρώθηκε. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε ποια άλλα νέα smartwatch θα περιλαμβάνουν τα απαραίτητα ραδιόφωνα.

Αν και το προϊόν ακυρώθηκε, σύμφωνα με την Verizon, το LG Watch Urbane 2η έκδοση LTE θα μπορούσε να προστεθεί σε ένα υπάρχον σχέδιο με τον μεταφορέα για επιπλέον $ 5 το μήνα. Όλοι δεν θα δουν την ανάγκη να ξοδεύουν επιπλέον χρήματα κάθε μήνα για να εξασφαλίσουν ότι το smartwatch τους είναι πάντα συνδεδεμένο - αλλά είναι τουλάχιστον ωραίο να βλέπεις ότι κάτι τέτοιο δεν απαιτεί απαραιτήτως το ξεφλούδισμα ενός τόνου επιπλέον χρημάτων.

Χειρονομίες καρπού

Η άλλη σημαντική ενημέρωση για το Android Wear από την άποψη της λειτουργικότητας είναι η προσθήκη πολλών νέων κινήσεων καρπού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιηγηθείτε σε μια διεπαφή οθόνης Android Wear smartwatch.

Καταρχάς, γνωρίζετε ότι για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις χειρονομίες, θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τις Καρδιές καρπού στο μενού Ρυθμίσεις. Για να το κάνετε αυτό, σύρετε προς τα αριστερά στην επιφάνεια του ρολογιού σας, μετακινηθείτε προς τα κάτω και πιέστε Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, αγγίξτε τις χειρονομίες του καρπού. Σημειώστε ότι η χρήση αυτών των κινήσεων θα απαιτήσει πιθανότατα μια πρακτική - ευτυχώς, η Google έχει ακόμη ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενσωματωμένο σε συσκευές Android Wear που θα σας βοηθήσουν να τις καταλάβετε - και θα τρώνε επίσης στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αν και μέτρια.

Για παράδειγμα, τι χειρονομίες μπορούν να επιτελέσουν, εδώ είναι το πρωτόκολλο για τις πιο βασικές ενέργειες: κύλιση μέσω καρτών. Για να περιηγηθείτε σε οθόνες μεγέθους μπουκιάς με πληροφορίες στη συσκευή σας, ξεβιδώστε τον καρπό σας μακριά από εσάς και στη συνέχεια σιγά-σιγά γυρίστε την προς την κατεύθυνση σας. Οι πιο πρόσφατα προστεθείσες χειρονομίες συμπεριλαμβάνουν τη μετάβαση προς τα πίσω - η οποία απαιτεί να σηκωθείτε γρήγορα το χέρι σας προς τα πάνω και στη συνέχεια να τον επαναφέρετε στην αρχική του θέση - και να αναλάβετε δράση σε μια κάρτα, η οποία είναι ουσιαστικά η ίδια κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση. κινώντας το χέρι σας γρήγορα γρήγορα και στη συνέχεια ανυψώστε το ξανά.

Συμπέρασμα

Όπως και με την προστιθέμενη κυψελοειδή υποστήριξη, οι χειρονομίες του καρπού δεν είναι αναγκαστικά ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα ή διακοπής για όλους τους χρήστες του Android Wear - ειδικά επειδή μπορείτε ήδη να ολοκληρώσετε τις ίδιες εργασίες πετώντας και αγγίζοντας την οθόνη αφής της συσκευής σας. Παρόλα αυτά, είναι ένα καλό σημάδι ότι η Google συνεχίζει να βασίζεται στο φορητό λογισμικό της και κάθε πρόσθετη λειτουργικότητα βοηθά στην προώθηση της περίπτωσης για την προσθήκη μιας άλλης κινητής συσκευής στην εργαλειοθήκη τεχνολογίας.