Πώς να χρησιμοποιήσετε το βίντεο Instagram

01 από 04

Ξεκινήστε τη χρήση του βίντεο για το Instagram

Έλεγχοι για την ενεργοποίηση του βίντεο Instagram. © Les Walker

Το βίντεο είναι ένα χαρακτηριστικό του Instagram που επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να καταγράφουν σύντομα βίντεο κλιπ - τρία έως 15 δευτερόλεπτα - απλά αγγίζοντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί εγγραφής στα κινητά τους τηλέφωνα.

Το Facebook διαθέτει το Instagram, μια δημοφιλής εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών, και πρόσθεσε τη λειτουργία εγγραφής βίντεο τον Ιούνιο του 2013 στις εφαρμογές Instagram για κινητά και για συσκευές iOS και Android. Αυτό το σεμινάριο δείχνει την οθόνη συλλαμβάνει από την έκδοση iPhone, αλλά οι οδηγίες ισχύουν εξίσου για τη διεπαφή Android, δεδομένου ότι υπάρχει μικρή διαφορά.

Πώς να εγγραφείτε στο Instagram για βίντεο;

Για να το χρησιμοποιήσετε στο κινητό σας, πρώτα πρέπει να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή Instagram και να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό. Το βίντεο είναι απλό ένα χαρακτηριστικό ενσωματωμένο στην εφαρμογή.

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή, δημιουργήσετε ένα λογαριασμό και ρυθμίσετε το προφίλ σας Instagram, απλά θα συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Ενεργοποίηση της βιντεοκάμεράς σας

Για να τραβήξετε το πρώτο σας βίντεο Instagram, ανοίξτε την εφαρμογή και κάντε κλικ στο εικονίδιο της μικρής κάμερας στο κάτω μέρος της οθόνης της εφαρμογής σας. Αυτό θα ενεργοποιήσει την κάμερα του τηλεφώνου σας και θα δείτε ένα μενού Instagram γύρω από ό, τι βλέπετε η κάμερά σας.

Από προεπιλογή, η φωτογραφική μηχανή ξεκινάει σε κατάσταση λήψης φωτογραφικής μηχανής. Για να μεταβείτε στη λειτουργία βίντεο, κάντε κλικ στο εικονίδιο μικρής κάμερας που θα εμφανιστεί στα δεξιά του εικονιδίου κανονικής κάμερας στο κάτω μέρος της οθόνης σας. (Βλ. Εικόνα αριθ. 1 στην πάνω αριστερή πλευρά.)

Στη συνέχεια, θα δείτε το εικονίδιο βίντεο να μετακινηθεί στο κέντρο, όπου θα αντικαταστήσει το μπλε εικονίδιο της κάμερας και θα γίνει κόκκινο (όπως φαίνεται στην εικόνα αριθ. 2 στα δεξιά δεξιά.) Μόλις το εικονίδιο είναι κόκκινο, είστε έτοιμοι για να πυροβολήσουν.

02 από 04

Πώς να Εγγραφή βίντεο Instagram? Οδηγός για τη λήψη με την εφαρμογή Mobile Video

Χρονοδιάγραμμα επεξεργασίας βίντεο Instagram. © Les Walker

Ενεργοποιείτε την βιντεοκάμερα στο Instagram κάνοντας κλικ στο εικονίδιο στην κάτω δεξιά πλευρά της διασύνδεσης της εφαρμογής. Μόλις κάνετε κλικ στο εικονίδιο της βιντεοκάμερας, θα αυξηθεί, θα μετακινηθείτε στο κέντρο στο κάτω μέρος της οθόνης σας και θα γίνει κόκκινο. (Δείτε το μεγάλο κόκκινο κουμπί της φωτογραφικής μηχανής στην παραπάνω εικόνα.) Όταν εμφανιστεί αυτό το μεγάλο κόκκινο κουμπί, είστε έτοιμοι να τραβήξετε βίντεο. Αυτό είναι το κουμπί που θα αγγίξετε για να ξεκινήσετε την εγγραφή.

Τοποθετήστε τον εαυτό σας, πλαισιώστε την βολή σας

Κατ 'αρχάς, τοποθετήστε τη φωτογραφική μηχανή έτσι ώστε η ενέργεια που θέλετε να καταγράψετε να βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την κάμερα. Γρήγορη συμβουλή: Προσπαθήστε να κρατήσετε τα χέρια σας όσο το δυνατόν περισσότερο. η κίνηση της κάμερας μπορεί να χαλάσει την ποιότητα ενός βίντεο ακόμα περισσότερο από όσο μπορεί με τις φωτογραφίες. Είναι πάντα καλό να ξεκουράζετε το κάτω μέρος της κάμερας σε τραπέζι ή να σταθεροποιείτε τα χέρια σας κρατώντας τα ενάντια στο στήθος σας ή ακουμπώντας την κάμερα πάνω σε ένα δέντρο ή έναν τοίχο.

Για να ξεκινήσετε την εγγραφή, απλά πατήστε το κόκκινο κουμπί της φωτογραφικής μηχανής και κρατήστε το δάχτυλό σας για όσο χρονικό διάστημα θέλετε να καταγράψετε τη σκηνή. Όταν τελειώσετε, σηκώστε το δάχτυλό σας από την οθόνη για να σταματήσετε την εγγραφή. Η κάμερα θα μεταβεί σε κατάσταση "παύσης". Θυμηθείτε, πρέπει να τραβήξετε συνολικά τουλάχιστον τρία δευτερόλεπτα και όχι περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα.

Ακολουθίες και γωνίες κάμερας

Κάθε φορά που σηκώνετε το δάκτυλό σας από το κουμπί εγγραφής, η κάμερα είναι σε παύση. Αυτή η λειτουργία αφής και κράτησης σάς επιτρέπει να φωτογραφίζετε διαφορετικές προβολές και να τις συναρμολογείτε αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κουραστική χειροκίνητη επεξεργασία για να τις συρράψετε σε ένα συνεχές βίντεο ή μίνι ταινία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σηκώσετε το δάχτυλό σας, να επανατοποθετήσετε και στη συνέχεια να το πατήσετε ξανά για να καταγράψετε την επόμενη σκηνή. Το Instagram θα συγχωνεύσει αυτές τις διαφορετικές λήψεις σε μια μίνι ταινία.

Μεταξύ των λήψεων, μπορείτε (και τις περισσότερες φορές, κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει) να επανατοποθετήσετε τη φωτογραφική μηχανή σας, ώστε να τραβήξετε το θέμα σας από διαφορετική γωνία κάμερας. Γρήγορη συμβουλή: Είναι καλό να στέκεστε κοντά για μια βολή και μακρύτερα για άλλη. με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τουλάχιστον ένα έξοχο κοντινό πλάνο και τουλάχιστον ένα πολύ ευρύ πλάνο ολόκληρης της σκηνής. Μαζί με ένα πλάνο μεσαίας απόστασης, ένα κοντινό και ευρύ πλάνο θα βοηθήσει τον θεατή σας να αποκτήσει μια οπτική αίσθηση της σκηνής που γυρίζετε.

Είναι επίσης καλό να κρατάτε κάθε βολή για τρία δευτερόλεπτα ή περισσότερο. κρατώντας κάθε βολή για τρία δευτερόλεπτα θα σήμαινε ότι μπορείτε να πυροβολήσετε μόνο πέντε σκηνές. Τρεις ή τέσσερις διαφορετικές λήψεις είναι πιθανώς οι περισσότερες που θα θελήσετε να πυροβολήσετε σε ένα τυπικό σύντομο βίντεο.

Η διασύνδεση του μπλε χρονισμού

Ανεξάρτητα από το πόσα κλιπ επιλέγετε να φωτογραφίζετε για την ταινία Instagram, η διεπαφή καταγραφής εμφανίζει μια λεπτή μπλε γραμμή που κινείται στο κάτω μέρος της οθόνης, ακριβώς κάτω από το σκόπευτρο. Η μπλε γραμμή εκτείνεται προς τα δεξιά κατά την εγγραφή. το μήκος του δείχνει πόσο μακριά βρίσκεται στα 15 επιτρεπόμενα δευτερόλεπτα. Όταν η μπλε γραμμή εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή προς τα δεξιά, σημαίνει ότι έχετε καταναλώσει μέχρι και 15 δευτερόλεπτα.

03 του 04

Πώς να επεξεργαστείτε το βίντεο με το Instagram

Διασύνδεση επεξεργασίας βίντεο Instagram. © Les Walker

Η επεξεργασία βίντεο στο Instagram είναι εύκολη και πραγματοποιείται κυρίως αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή. Η επεξεργασία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης συνίσταται στη σύνταξη της λήψης σας και στη διαγραφή συγκεκριμένων λήψεων που δεν σας αρέσουν. Όταν ολοκληρώσετε τη λήψη όλων των σκηνών σας (θυμηθείτε, δεν θα σας επιτρέψει να κάνετε λήψη περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα) κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί "NEXT" στην επάνω δεξιά γωνία των στοιχείων ελέγχου οθόνης.

Υπάρχουν τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε αυτό το ποσό για "επεξεργασία", αν και δεν είναι πραγματικά μοντάζ με την παραδοσιακή έννοια. Πρώτα μπορείτε να διαγράψετε το πιο πρόσφατο κλιπ βίντεο με τη σειρά που τραβήξατε. Δεύτερον, θα είστε σε θέση να εξομαλύνετε οποιαδήποτε ελαστικότητα χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο χαρακτηριστικό σταθεροποίησης εικόνας του Instagram. Και τέλος, μπορείτε να επιλέξετε το ακριβές πλαίσιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως εικόνα "κάλυψης" ή ακόμα να πυροβολήσετε για το τελικό βίντεο που θα ανεβάσετε στον ιστό και θα το μοιραστείτε με τα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε πώς λειτουργούν όλοι:

1. Διαγραφή πλαισίων βίντεο

Πρώτον, μπορείτε πάντα να διαγράψετε το πιο πρόσφατο τμήμα που τραβήξατε. το κάνετε αυτό καθώς προχωράτε. Ο οπτικός σας οδηγός σε κάθε κλιπ είναι η λεπτή μπλε οριζόντια γραμμή που εμφανίζεται κάτω από την εικόνα του βίντεο. Υπάρχει διακοπή μεταξύ κάθε λήψης και ένα μαύρο "Χ" εμφανίζεται στα αριστερά.

Εάν δεν σας αρέσει αυτό που τραβήξατε, κάντε κλικ στο μεγάλο κουμπί "X" αμέσως, πριν φωτογραφίσετε την επόμενη σκηνή. Μέρος της λεπτής μπλε γραμμής θα γίνει κόκκινο για να δηλώσει το μήκος του κλιπ που πρόκειται να διαγράψετε. Στη συνέχεια, επιβεβαιώστε τη διαγραφή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο κόκκινου κάδου απορριμάτων. Να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να διαγράψετε το τελευταίο πράγμα που τραβήξατε, αλλά δεν μπορείτε να επιστρέψετε και να διαγράψετε προηγούμενες σκηνές τόσο εύκολα, έτσι πρέπει να διαγράψετε ανεπιθύμητες σκηνές καθώς συνεχίζετε.

2. Επιλέξτε και εφαρμόστε ένα φίλτρο

Αφού κάνετε κλικ στο "επόμενο" όταν ολοκληρώσετε την καταγραφή του βίντεό σας, θα δείτε μια οριζόντια σειρά φίλτρων στο κάτω μέρος της οθόνης σας, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε ένα για να αλλάξετε την έκθεση και το χρωματισμό του βίντεο που τραβήξατε.

Το Instagram πρόσθεσε 13 ολοκαίνουργια φίλτρα για βίντεο κατά την κυκλοφορία του νέου χαρακτηριστικού εγγραφής τον Ιούνιο του 2013. Για να δείτε πώς φαίνεται κάποιο συγκεκριμένο φίλτρο, απλώς κάντε κλικ στο όνομα φίλτρου και το βίντεο θα αναπαραχθεί με αυτό που εφαρμόστηκε.

Αφού επιλέξετε το φίλτρο σας (ή επιλέξατε να μην χρησιμοποιήσετε ένα), κάντε κλικ στο "επόμενο" για να προχωρήσετε στη σταθεροποίηση της εικόνας.

3. Σταθεροποίηση εικόνας στο Instagram

Έχετε διακόπτη "on" και "off" για τη λειτουργία σταθεροποίησης με τη μορφή εικονιδίου κάμερας και είναι η επιλογή σας αν θα το χρησιμοποιήσετε. Το Instagram χαρακτήρισε αυτό το χαρακτηριστικό "Cinema", αλλά δεν έχει επισημανθεί ως τέτοιο στη διασύνδεση.

Από προεπιλογή, η σταθεροποίηση εικόνας ενεργοποιείται και εφαρμόζεται στο βίντεό σας. Εάν δεν κάνετε τίποτα, θα χρησιμοποιηθεί.

Για να το αλλάξετε ή τουλάχιστον να δείτε πώς φαίνεται το βίντεο με τη σταθεροποίηση απενεργοποιημένη, απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο μικρής κάμερας που εμφανίζεται πάνω από τα φίλτρα και κάτω από το βίντεό σας. Αυτός είναι ο διακόπτης on / off.

Θα εμφανιστεί ένα "X" πάνω από το εικονίδιο της κάμερας αφού το κάνετε κλικ σε αυτό. αυτό σημαίνει ότι η σταθεροποίηση της εικόνας έχει απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεό σας και να δείτε αν φαίνεται καλύτερα ή όχι και στη συνέχεια να αποφασίσετε.

04 του 04

Πώς να μοιραστείτε το βίντεο Instagram στο Twitter, στο Facebook, στο Tumblr και σε άλλα δίκτυα

Instagram μοιράζονται τα στοιχεία ελέγχου οθόνης βίντεο. Το βίντεο κοινής χρήσης Instagram

Αφού καταγράψετε και επεξεργαστείτε το βίντεό σας, το Instagram θα σας ρωτήσει πού θέλετε να το μοιραστείτε. Οι επιλογές σας περιλαμβάνουν το Facebook, το Twitter και το Tumblr - ή στέλνοντας ένα email με έναν σύνδεσμο για την έκδοση Web στους φιλάθλους σας. (Μια άλλη επιλογή που αναγράφεται είναι Foursquare, αλλά ήταν γκρίζα στο χρόνο εκτόξευσης, οπότε πρέπει να έρχεται σύντομα.)

Όπως και με τις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με την ίδια εφαρμογή, το Instagram σάς προσκαλεί να γράψετε μια λεζάντα για το βιντεοκλίπ σας. Αφού πληκτρολογήσετε το μήνυμά σας, μπορείτε να επιλέξετε το κοινωνικό δίκτυο στο οποίο θέλετε να το μοιραστείτε χρησιμοποιώντας μια λίστα με δυνατότητα κλικ, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Απλά κάντε κλικ στο δίκτυο όπου θέλετε να το μοιραστείτε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί "κοινή χρήση" στο επάνω μέρος της διασύνδεσης.

Μπορεί να λάβετε διάφορα μηνύματα καθώς μεταφορτώνεται το βίντεό σας, αλλά βασικά, ολοκληρώσατε μετά από κλικ στο "Κοινή χρήση".

Σχετικοί πόροι

Άλλες εφαρμογές για κινητά βίντεο

Υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές για κινητά βίντεο που πρέπει να εξετάσετε μαζί με το Instagram. Εδώ είναι δύο άλλα δημοφιλή:

Περισσότερα σχετικά με τη λήψη βίντεο

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πολλά βίντεο Instagram, θα ήταν καλή ιδέα να μάθετε τους βασικούς κανόνες επεξεργασίας βίντεο .

Αφού φωτογραφήσετε τα Instagrams 15 δευτερολέπτων για λίγο, ίσως θελήσετε να αποφοιτήσετε σε μεγαλύτερα κλιπ. Μάθετε πώς να κάνετε ένα βασικό βίντεο στο YouTube , όπου τα βίντεο μπορούν να είναι πολύ μεγαλύτερα.

Για να πάρετε πραγματικά φανταχτερό, ίσως να θέλετε να εξερευνήσετε χρησιμοποιώντας επαγγελματικό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο .

Καλή τύχη και χαρούμενος πυροβολισμός!