Πώς να ενεργοποιήσετε τις Αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών στο iPhone και το iPad

Το iPhone και το iPad έχουν γίνει τόσο χαμηλές συσκευές συντήρησης που μπορούν ακόμη και να διατηρήσουν τους εαυτούς σας σχετικά ενημερωμένους για εσάς. Όχι, δεν μπορούν να εγκαταστήσουν τις ενημερώσεις των λειτουργικών συστημάτων (ακόμα!), Αλλά μπορούν αυτομάτως να διορθώσουν εφαρμογές και να εγκαταστήσουν την πιο πρόσφατη έκδοση των εφαρμογών και των παιχνιδιών σας. Η λειτουργία αυτόματης ενημέρωσης εφαρμογών είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εξαλειφθεί η ανάγκη λήψης δεκάδων νέων ενημερώσεων ταυτόχρονα. Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, οι νέες εκδόσεις των εφαρμογών σας θα λάβουν και θα εγκατασταθούν αυτόματα για εσάς καθώς θα είναι διαθέσιμες.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματων ενημερώσεων εφαρμογών

  1. Αρχικά, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του iPad σας. ΜΑΘΕ ΠΩΣ...
  2. Επιλέξτε iTunes & App Store από το αριστερό μενού. Ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε προς τα κάτω σε αυτό το μενού για να βρείτε την επιλογή.
  3. Η αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών είναι η τελευταία ρύθμιση στην περιοχή Αυτόματες λήψεις . Πατήστε το κουμπί στα δεξιά της Ενημερώσεις για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Ναι, είναι τόσο απλό. Αφού ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση, το iPad σας θα ελέγξει περιστασιακά το App Store για τυχόν ενημερώσεις σε εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει. Αν βρίσκει μια ενημερωμένη έκδοση, αυτόματα θα το κατεβάσει και θα την εγκαταστήσει για εσάς.

Αν βρίσκεστε σε iPhone ή iPad με 4G LTE, θα δείτε την επιλογή χρήσης κυψελοειδών δεδομένων για λήψη αυτόματων ενημερώσεων. Μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή ιδέα να ενεργοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά ορισμένες εφαρμογές - ειδικά παιχνίδια - μπορούν να πάρουν αρκετό εύρος ζώνης. Αυτό σημαίνει ότι μια μόνο ενημέρωση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο κομμάτι της μηνιαίας κατανομής σας εάν έχετε ένα σχέδιο δεδομένων περιορισμένο σε 1 ή 2 GB ανά μήνα. Συνήθως είναι προτιμότερο να αφήνετε αυτήν την επιλογή μακριά. Ακόμα και με ένα απεριόριστο σχέδιο, θα μπορούσε να χρειαστεί λίγος χρόνος για να πραγματοποιήσετε ενημερώσεις άνω των 4G, οι οποίες θα μπορούσαν να σας επιβραδύνουν για άλλες υπηρεσίες, όπως η περιήγηση στο Facebook ή η λήψη οδηγιών από τη μία σε άλλη.

Τι άλλο μπορεί να έχετε το iPad να κάνει τη ζωή σας απλή;

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις για μουσική, εφαρμογές και βιβλία. Αυτές οι ρυθμίσεις θα σας επιτρέψουν να συγχρονίζετε αυτόματα τις αγορές σας σε κάθε συσκευή που έχετε στην κατοχή σας. Αλλά αυτές οι ρυθμίσεις είναι λίγο διαφορετικές, επομένως ίσως να θέλετε να το σκεφτείτε πριν τις ενεργοποιήσετε.

Οι αυτόματες λήψεις θα συγχρονίσουν τις λήψεις σας σε όλες τις συσκευές σας και, στην περίπτωση μουσικής και βιβλίων, αυτό περιλαμβάνει επίσης το Mac σας. Όταν κάνετε λήψη μιας εφαρμογής σε μία συσκευή, όπως το iPhone σας, αυτόματα θα κατεβάσετε στις άλλες συσκευές σας, όπως το iPad ή το iPod Touch.

Αν είστε ζευγάρι ή οικογένεια που μοιράζεται το ίδιο αναγνωριστικό της Apple , αυτό μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατότητα για ενεργοποίηση, ειδικά αν έχετε διαφορετικές προτιμήσεις σε βιβλία ή εφαρμογές. Και η συγχρονισμένη μουσική σε όλες τις συσκευές μπορεί γρήγορα να σας ξεφύγει από το χώρο αποθήκευσης, ειδικά αν έχετε μόνο 16 GB ή 32 GB στη συσκευή σας. Αλλά αν είστε ο μόνος που χρησιμοποιεί αυτό το συγκεκριμένο αναγνωριστικό της Apple ή αν διαθέτετε χώρο αποθήκευσης, αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο για να κάνετε λήψη κάθε νέας αγοράς σε κάθε νέα συσκευή.

Πώς να ενεργοποιήσετε το αναγνωριστικό αφής για λήψεις

Μια άλλη λειτουργία εξοικονόμησης χρόνου που μπορείτε να περιμένετε να βρείτε σε αυτές τις ρυθμίσεις είναι η δυνατότητα χρήσης Touch ID , η οποία είναι η τεχνολογία αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων της Apple, για τη λήψη εφαρμογών από το App Store. Όμως, παρόλο που μπορεί να υποθέσετε ότι η ρύθμιση για να επιτρέψετε το Touch ID να αντικαταστήσει τον κωδικό πρόσβασής σας όταν η λήψη μιας εφαρμογής θα είναι στις ρυθμίσεις του App Store στο iPhone ή στο iPad σας, αυτός ο διακόπτης βρίσκεται στην ενότητα Touch ID & passcode των ρυθμίσεων.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις, επιλέγοντας το αναγνωριστικό αφής και τον κωδικό πρόσβασης στο αριστερό μενού, πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασής σας όταν σας ζητηθεί και πατώντας τον διακόπτη on-off δίπλα στο iTunes & App Store . Ίσως θελήσετε επίσης να γυρίσετε το διακόπτη δίπλα στο iPhone ή στο iPad Unlock, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό σας Touch για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας.