Πόση δύναμη καταναλώνει ένας δρομολογητής δικτύου;

Οι δρομολογητές καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τις περισσότερες άλλες τεχνικές συσκευές

Οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη διατήρηση του ηλεκτρικού ρεύματος και την εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Οποιοδήποτε gadgets γύρω από το σπίτι που μένουν 24 ώρες την ημέρα, όπως δρομολογητές δικτύου , είναι προφανείς υπόπτους που πρέπει να αμφισβητούν όταν ψάχνουν για πηγές σπατάλης κατανάλωσης ενέργειας.

Οι δρομολογητές δεν είναι πεινασμένοι με την ενέργεια

Ευτυχώς, οι δρομολογητές δεν καταναλώνουν πολλή ισχύ. Οι ασύρματες δρομολογητές χρησιμοποιούν τα περισσότερα, ιδιαίτερα τα νεότερα μοντέλα με πολλές κεραίες Wi-Fi, επειδή τα ραδιόφωνα χρειάζονται ένα ορισμένο επίπεδο ισχύος για να παραμείνουν συνδεδεμένοι. Πρέπει να γνωρίζετε τη δύναμη του συγκεκριμένου δρομολογητή σας για να κάνετε τα μαθηματικά, αλλά οι δρομολογητές καταναλώνουν από 2 έως 20 Watt.

Το Linksys WRT610, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί δύο ραδιόφωνα για ασύρματη υποστήριξη διπλής ζώνης , αλλά αντλεί μόνο 18 watts ισχύος. Υποθέτοντας ότι αφήνετε το WRT610 να λειτουργεί σε λειτουργία διπλής ζώνης 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, έχει ως αποτέλεσμα να προστεθούν στον ηλεκτρικό λογαριασμό σας 3 κιλοβατώρες (kWh) την εβδομάδα. Τα έξοδα ποικίλλουν ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας, αλλά συνήθως ο WRT610 και παρόμοιοι ασύρματοι δρομολογητές δεν κοστίζουν περισσότερα από $ 1 έως $ 2 το μήνα για να τρέξουν.

Πρέπει να απενεργοποιήσετε τον δρομολογητή σας;

Εάν συνδέεστε μόνο μία φορά την ημέρα για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το δρομολογητή μόνο για αυτή την εργασία, αλλά θα εξοικονομήσετε μόνο πένες το μήνα. Αν έχετε πολλές συσκευές που χρησιμοποιούν το δρομολογητή σας, όπως έναν υπολογιστή, smartphone, tablet, τηλεόραση και έξυπνες οικιακές συσκευές, η απενεργοποίηση του δρομολογητή δεν είναι καλή επιλογή.

Τεχνικές συσκευές που είναι Power Hogs

Κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί μια κατάσταση αναμονής χρησιμοποιεί μια μικρή ποσότητα ενέργειας 24/7. Οι τηλεοράσεις άμεσης ενεργοποίησης, οι υπολογιστές σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, οι αποκωδικοποιητές καλωδίων που ποτέ δεν απενεργοποιείτε και οι κονσόλες παιχνιδιών είναι διαβόητες για την τροφοδοσία ενέργειας σε κατάσταση αναμονής. Οι αλλαγές στις συνήθειες σας με αυτές τις συσκευές μπορούν να επιφέρουν αισθητή διαφορά στον μηνιαίο λογαριασμό εξόφλησής σας.