Τι είναι ένα αρχείο CDR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CDR

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .CDR είναι πιθανότατα ένα αρχείο εικόνας CorelDRAW, το οποίο είναι μια διανυσματική εικόνα που δημιουργείται από το CorelDRAW για να κρατάει κείμενο, εικόνες, εφέ, σχήματα κ.λπ., συνήθως με σκοπό τη δημιουργία γραμμάτων, φακέλων, ιστοσελίδων, πανό και άλλα έγγραφα.

Άλλα αρχεία CDR ενδέχεται να είναι αρχεία Mac / DVD Master / Mac Master, τα οποία περιέχουν φακέλους και αρχεία σε ένα μόνο αρχείο για να εγγράψουν δεδομένα σε ένα δίσκο, όπως και η μορφή ISO που ίσως γνωρίζετε στα Windows.

Η μορφή δεδομένων Raw Audio CD χρησιμοποιεί επίσης την επέκταση αρχείου .CDR. Αυτά είναι τα αρχεία μουσικής που έχουν ληφθεί / αντιγραφεί από ένα CD.

Ακόμη άλλη χρήση για αρχεία CDR είναι τα αρχεία δεδομένων ανάκτησης δεδομένων Crash. Αυτά παράγονται από αισθητήρες εγκατεστημένους σε οχήματα που χρησιμοποιούν συσκευή ανάκτησης δεδομένων Crash (CDR).

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CDR

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές μορφές αρχείων που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .CDR, θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε σε ποια μορφή βρίσκεται το αρχείο σας, πριν να μάθετε ποιο πρόγραμμα μπορεί να το ανοίξει.

Εάν γνωρίζετε ότι το αρχείο CDR σας είναι μια εικόνα κάποιου είδους, πιθανότατα είναι ένα αρχείο εικόνας CorelDRAW. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους τρεις. εάν βρίσκεστε σε Mac, θεωρήστε το αρχείο σας αρχείο αρχείου DVD / CD Master ή αρχείο δεδομένων Raw Audio CD εάν υποψιάζεστε ότι είναι μουσική. Τα αρχεία που λαμβάνονται από μια συσκευή ανάκτησης δεδομένων Crash είναι σε αυτή τη μορφή.

Ανοίξτε τα αρχεία CDR του CorelDRAW:

Το CDR είναι η κύρια μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται με το λογισμικό CorelDRAW. Μπορούν να αποθηκευτούν ως πρότυπα εάν πρέπει να χρησιμοποιηθεί και πάλι η ίδια διάταξη του εγγράφου, από την οποία προέρχεται το φορμά CDT. Μπορούν επίσης να συμπιεστούν και να αποθηκευτούν ως αρχεία CDX.

Εδώ είναι μερικοί μη-ελεύθεροι ανοιχτές CDR:

Ορισμένα ελεύθερα προγράμματα που ανοίγουν αυτά τα αρχεία εικόνων CDR περιλαμβάνουν το Inkscape και το CDR Viewer.

Ανοίξτε τα αρχεία CDR Master DVD / CD Macintosh:

Τα αρχεία CDR σε αυτή τη μορφή γίνονται με το ενσωματωμένο εργαλείο Disk Utility στο macOS.

Ανοίξτε αρχεία δεδομένων Raw Audio CD:

Αυτά τα αρχεία CDR είναι παρόμοια με τα αρχεία WAV και AIF . Ορισμένα προγράμματα αποθηκεύουν τα αρχεία μουσικής που έχουν εξαχθεί σε αυτή τη μορφή.

Άνοιγμα αρχείων δεδομένων ανάκτησης δεδομένων crash:

Αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούνται με το λογισμικό συστήματος ανάκτησης δεδομένων Bosch Crash.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαφορετικές χρήσεις για τα αρχεία CDR, υπάρχει η πιθανότητα να ανοίξει η δική σας σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο CDR. Εάν βρίσκεστε στα Windows, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος για μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου για να αλλάξετε το πρόγραμμα που ανοίγει το αρχείο CDR.

Συμβουλή: Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας με τα προγράμματα που αναφέρονται εδώ, ελέγξτε ότι διαβάζετε σωστά την επέκταση αρχείου. Ίσως να ασχολείστε με ένα αρχείο CBR ή CDA (CD Audio Track Shortcut).

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CDR

Τα αρχεία εικόνας CorelDRAW σε μορφή CDR μπορούν να μετατραπούν σε AI, PDF , JPG , EPS , TIFF και άλλες παρόμοιες μορφές με τον Zamzar , έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων online. Απλά μεταφορτώστε το αρχείο σας σε αυτόν τον ιστότοπο και στη συνέχεια επιλέξτε μία από τις υποστηριζόμενες μορφές για να αποθηκεύσετε το αρχείο CDR.

Αν και η μορφοποίηση μπορεί να μην ταιριάζει καλά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο CDR στο Photoshop μετατρέποντάς το στο PSD με το Convertio. Αυτός ο ιστότοπος σάς επιτρέπει να αποθηκεύσετε το αρχείο CDR σε διάφορες άλλες μορφές αρχείων.

Μετατρέψτε το CDR σε ISO σε macOS χρησιμοποιώντας αυτήν την εντολή γραμμής εντολών, αντικαθιστώντας τα ονόματα διαδρομής και αρχείων με τα δικά σας:

hdiutil μετατρέψτε /path/originalimage.cdr -format UDTO -o /path/convertedimage.iso

Το αρχείο ISO μπορεί στη συνέχεια να μετατραπεί σε DMG, εάν τελικά θέλετε το αρχείο CDR να είναι αρχείο εικόνας DMG. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη διαδικασία εδώ .

Η αποθήκευση ενός αρχείου CDR σε ένα δίσκο μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα ImgBurn που αναφέρθηκε παραπάνω. Επιλέξτε το αρχείο Εγγραφή εικόνας σε μια επιλογή δίσκου και στη συνέχεια επιλέξτε το αρχείο CDR ως αρχείο "Source".

Εάν ένα αρχείο Δεδομένων ανάκτησης δεδομένων Crash μπορεί να αποθηκευτεί σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, είναι πιθανό να γίνει με το λογισμικό από πάνω που μπορεί να το ανοίξει. Αναζητήστε ένα αρχείο Αρχείο> Αποθήκευση ως ή Μετατροπή / Εξαγωγή .