Η επιλογή διαμορφωτή RF - δυνατότητα αναπαραγωγής DVD

Τι είναι ένας διαμορφωτής RF και γιατί μπορεί να χρειαστείτε ένα

Το DVD είναι μια ιστορία επιτυχίας για τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Έχει χρησιμεύσει ως ο καταλύτης για την αποδοχή του home theater, ενισχύοντας τις πωλήσεις των τηλεοράσεων, των δεκτών ήχου surround, των συστημάτων ηχείων οικιακού κινηματογράφου και άνοιξε το δρόμο για το Blu-ray , το οποίο με τη σειρά του οδήγησε στην εισαγωγή Ultra HD Blu-ray .

DVD Players και παλιές αναλογικές τηλεοράσεις

Παρόλο που οι συσκευές αναπαραγωγής DVD έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε διάφορες ρυθμίσεις και, ανάλογα με το μοντέλο και το μοντέλο, προσφέρουν μια πληθώρα εξόδων βίντεο (σύνθετο, s-video, συνιστώσα, HDMI) και ήχου (αναλογική, ψηφιακή οπτική / ομοαξονική) , οι κατασκευαστές δεν έλαβαν υπόψη τη ζήτηση των παικτών να εξακολουθούν να μπορούν να συνδεθούν με μια τυπική είσοδο καλωδίου ή κεραίας σε παλαιότερες αναλογικές τηλεοράσεις που ενδέχεται να μην έχουν πρόσθετες εισόδους ήχου / βίντεο.

Μην συνδέετε ένα DVD σε μια αναλογική τηλεόραση Μέσω ενός βίντεο

Πολλοί καταναλωτές προσπάθησαν να συνδέσουν το DVD player τους σε ένα VCR και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν το VCR για να περάσουν το σήμα σε μια αναλογική τηλεόραση, αλλά είχαν πολύ κακή ποιότητα εικόνας και σταθερότητα εικόνας. Ο λόγος για τον οποίο ένα DVD player δεν μπορεί να συνδεθεί με μια τηλεόραση με αυτό τον τρόπο είναι ότι τα DVD κωδικοποιούνται με τεχνολογία αντιγραφής που παρεμβάλλεται στο κύκλωμα του VCR, εμποδίζοντας τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν ένα VCR ως "αγωγό" για να περάσουν σήματα DVD στην τηλεόραση . Η τεχνολογία αντιγραφής είναι επίσης γιατί δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ενός DVD σε κασέτα VHS ή άλλο DVD με επιτυχία.

Πώς μπορείτε να συνδέσετε μια συσκευή αναπαραγωγής DVD στην τηλεόρασή σας, εάν η τηλεόρασή σας δεν έχει τον τύπο εισόδων AV που είναι συμβατές με το DVD player; Δεύτερον, πώς μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα τόσο το VCR όσο και το DVD player στην τηλεόρασή σας, εάν η τηλεόρασή σας διαθέτει μόνο μία είσοδο καλωδίου ή κεραίας;

Η λύση διαμορφωτή RF

Η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις είναι ένα μικρό μαύρο κουτί που εδώ και χρόνια ονομάζεται RF modulator (Modulator ραδιοσυχνότητας). Η λειτουργία ενός διαμορφωτή RF είναι απλή. Ο διαμορφωτής RF μετατρέπει την έξοδο βίντεο (ή / και ήχου) ενός DVD player (ή βιντεοκάμερας ή βιντεοπαιχνιδιών) σε ένα σήμα καναλιού 3/4 που είναι συμβατό με την είσοδο κεραίας ή καλωδίου της τηλεόρασης.

Υπάρχουν πολλοί διαμορφωτές RF, αλλά όλα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Το κύριο χαρακτηριστικό ενός διαμορφωτή RF που το καθιστά απόλυτα κατάλληλο για χρήση με το DVD είναι η ικανότητα να δέχεται ταυτόχρονα τις τυπικές εξόδους ήχου / εικόνας ενός DVD player και την είσοδο του καλωδίου (ακόμη και μέσω ενός VCR) ταυτόχρονα.

Η εγκατάσταση ενός διαμορφωτή RF είναι αρκετά απλή

Παρόλο που υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ των διαφόρων σημάτων και των μοντέλων των διαμορφωτών RF, η ρύθμιση είναι βασικά όπως περιγράφεται παραπάνω .

Εκτός από τους DVD players, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν διαμορφωτή RF για να συνδέσετε άλλες συσκευές πηγής βίντεο σε μια παλαιότερη αναλογική τηλεόραση που δεν διαθέτει εισόδους AV, όπως συσκευές εγγραφής DVD, κονσόλες παιχνιδιών, ταινίες πολυμέσων και βιντεοκάμερες, εφόσον οι συσκευές αυτές έχουν τυπικές συνδέσεις εξόδου AV. Οι διαμορφωτές RF δεν λειτουργούν με συνδέσεις βίντεο συνιστωσών ή HDMI.

Πρόσθετες εκτιμήσεις

Αν δεν διαθέτετε στερεοφωνικό σύστημα , γραμμή ήχου ή δέκτη οικιακού κινηματογράφου , μπορείτε επίσης να συνδέσετε τις αναλογικές στερεοφωνικές εξόδους του DVD player με το διαμορφωτή RF.

Προφανώς, δεν θα έχετε τα πλεονεκτήματα του ήχου surround, αλλά θα ακούσετε τον ήχο μέσω των ηχείων της τηλεόρασης. Επίσης, δεν θα έχετε τα πλήρη πλεονεκτήματα μιας εικόνας ποιότητας DVD, καθώς η μετατροπή από βίντεο σε σήμα RF (καλώδιο) υποβαθμίζει την ανάλυση. Ωστόσο, καθώς αλλάζετε μεταξύ του VCR και του DVD σας, παρατηρείτε ότι η ποιότητα της εικόνας DVD εξακολουθεί να είναι ανώτερη από ό, τι πιθανώς έχετε δει στην αναλογική σας τηλεόραση.

Επίσης, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν διαμορφωτή RF για να συνδέσετε μια συσκευή αναπαραγωγής DVD με τις σημερινές τηλεοράσεις HD και Ultra HD, καθώς παρέχουν τόσο αναλογικές (σύνθετες, συνιστώσες) όσο και επιλογές εισόδου HDMI για τη σύνδεση οποιασδήποτε συσκευής αναπαραγωγής DVD που δεν παρέχει συνδέσεις HDMI. Η μόνη επιλογή σύνδεσης που έχει εξαλειφθεί σε νεότερες τηλεοράσεις είναι η είσοδος S-video .

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να δηλώσετε ότι, σε κάποιο σημείο, όλες οι αναλογικές συνδέσεις βίντεο μπορεί να αφαιρεθούν από τις τηλεοράσεις Ultra HD σε κάποιο σημείο. Αυτό το άρθρο θα ενημερωθεί για να αντικατοπτρίζει τυχόν αλλαγές που εφαρμόζονται.