Προστασία αντιγραφής βίντεο και εγγραφή DVD

Προστασία αντιγραφής βίντεο και τι σημαίνει εγγραφή και αντιγραφή DVD

Με την παραγωγή VHS VCR στο τέλος , η ανάγκη για όσους εξακολουθούν να έχουν VHS ταινίες συλλογές ταινία για να τους διατηρήσει σε μια άλλη μορφή, όπως το DVD, έχει αυξανόμενη σημασία.

Αντιγραφή VHS To DVD είναι πραγματικά απλή , αν μπορείτε να κάνετε ένα αντίγραφο DVD μιας συγκεκριμένης εμπορικής ταινίας VHS είναι αυτό που είναι αμφισβητήσιμο.

Δεν μπορείτε να αντιγράψετε εμπορικά κασέτες VHS σε άλλο βίντεο εξαιτίας της κωδικοποίησης κατά της αντιγραφής Macrovision και το ίδιο ισχύει και για την παραγωγή αντιγράφων σε DVD. Οι συσκευές εγγραφής DVD δεν μπορούν να παρακάμψουν τα σήματα κατά του αντιγράφου στις εμπορικές κασέτες VHS ή DVD. Εάν μια συσκευή εγγραφής DVD ανιχνεύσει κωδικοποίηση κατά της αντιγραφής, δεν θα ξεκινήσει την εγγραφή και δεν θα εμφανίσει ένα μήνυμα είτε στην οθόνη της τηλεόρασης είτε στην οθόνη του μπροστινού πίνακα, ότι ανιχνεύει ένα μη χρησιμοποιήσιμο σήμα.

Ορισμένες πρακτικές συμβουλές Σχετικά με το VHS και το DVD

Εάν εξακολουθείτε να έχετε μια συλλογή ταινιών VHS, αγοράστε τις εκδόσεις DVD, εάν υπάρχουν, ειδικά εάν είναι ταινίες που παρακολουθείτε σε τακτική βάση. Δεδομένου ότι το DVD έχει πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου από το VHS, καθώς και πολλά άλλα που έχουν συμπληρωματικά χαρακτηριστικά (σχόλια, διαγραμμένες σκηνές, συνεντεύξεις κ.λπ.) και με την τιμή των ταινιών DVD αρκετά φθηνές, η αντικατάσταση προσφέρει ποιότητα και εξοικονομεί πολύ χρόνο.

Χρειάζονται δύο ώρες για να αντιγράψετε μια ταινία διάρκειας δύο ωρών, καθώς η εγγραφή πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο, είτε πρόκειται για αντιγραφή από ταινία VHS είτε DVD. Για παράδειγμα, θα χρειαστούν 100 ώρες για να αντιγράψετε 50 ταινίες (αν είστε πραγματικά ικανοί να το κάνετε) και θα πρέπει ακόμα να αγοράσετε 50 κενά DVD.

Σημείωση: Εάν διαθέτετε τηλεόραση HD ή 4K Ultra HD , εξετάστε τις εκδόσεις Blu-ray Disc, εάν είναι διαθέσιμες.

Macrovision Killers

Για ταινίες VHS που δεν βρίσκονται επί του παρόντος σε DVD ή μπορεί να μην είναι σύντομα, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα Macrovision Killer, ένα κουτί που μπορεί να τοποθετηθεί ανάμεσα σε ένα VCR και DVD recorder (ή VCR και VCR) Μετατροπέα USB και λογισμικού εάν χρησιμοποιείτε μονάδα PC-DVD για να δημιουργήσετε αντίγραφα DVD ταινιών VHS.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα σύνθετο DVD Recorder / VCR, ελέγξτε αν η ενότητα VCR έχει τη δική της σειρά εξόδων και εάν η ενότητα DVD εγγραφής έχει το δικό της σετ εισόδων και ότι το VCR μπορεί να αναπαράγει ταυτόχρονα την εγγραφή DVD, ανεξάρτητη της εσωτερικής λειτουργίας αντιγραφής VHS-DVD.

Στη συνέχεια θα συνδέσετε το Macrovision Killer (γνωστός και ως Σταθεροποιητής Βίντεο) στις εξόδους της ενότητας VCR και στις εισόδους της ενότητας DVD recorder. Με άλλα λόγια, θα ήταν σαν να χρησιμοποιούσατε το Combo σαν να ήταν ξεχωριστό βίντεο και DVD Recorder. Το εγχειρίδιο χρήσης σας θα πρέπει να εξηγεί πώς να χρησιμοποιείτε το σύνθετο DVD Recorder / VCR με αυτόν τον τρόπο (με εξαίρεση το τμήμα Macrovision Killer) και να σας προσφέρουμε μια εικόνα.

Αυτή η επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχημένο αντίγραφο, αλλά μπορεί να μην λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις.

Η νομιμότητα της αντιγραφής εμπορικών κασετών VHS και DVD

Λόγω πιθανής νομικής ευθύνης, ο συντάκτης αυτού του άρθρου δεν μπορεί να συστήσει συγκεκριμένα προϊόντα που θα επιτρέψουν την αντιγραφή εμπορικών ταινιών VHS σε DVD.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ , εταιρείες που κάνουν προϊόντα υλικού και λογισμικού που μπορούν να παρακάμψουν κώδικες αντιγραφής σε DVD ή άλλο περιεχόμενο βίντεο και ήχου μπορούν να εναχθούν. ακόμη και αν τα προϊόντα αυτά έχουν αποποιήσεις ευθύνης σχετικά με τη χρήση τέτοιων προϊόντων για παράνομη αντιγραφή βίντεο ή ήχου.

Αρκετές εταιρείες που κάνουν τα προϊόντα που επιτρέπουν την αντιγραφή DVD-to-DVD, DVD-to-VHS και / ή VHS-to-DVD βρίσκονται στη λίστα στόχων που πρέπει να εναχθούν από την Motion Picture Association of America (MPAA) και Macrovision - που από τότε συγχωνεύθηκε με την TIVO) για την παραγωγή προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Το κλειδί για την ικανότητα αυτών των προϊόντων να παρακάμπτουν τους κωδικούς αντιγραφής είναι η ικανότητά τους να τα εντοπίζουν.

Πρόγραμμα καλωδιακής / δορυφορικής προστασίας και καταγραφής αντιγραφής

Ακριβώς όπως δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα των περισσότερων εμπορικών DVD και VHS κασετών, νέοι τύποι αντιγραφής προστατεύονται από τους παρόχους προγραμμάτων καλωδιακής / δορυφορικής εκπομπής.

Ένα πρόβλημα με νεότερες συσκευές εγγραφής DVD και συσκευές εγγραφής DVD / VHS είναι ότι δεν μπορούν να εγγράψουν προγράμματα από το HBO ή άλλα κανάλια premium και σίγουρα δεν είναι προγραμματισμός Pay-Per-View ή On-Demand, λόγω της προστασίας από αντιγραφή στο μπλοκάρισμα της εγγραφής σε DVD.

Αυτό δεν είναι το σφάλμα της συσκευής εγγραφής DVD. είναι η επιβολή της προστασίας από αντιγραφή που απαιτείται από τα κινηματογραφικά στούντιο και άλλους παρόχους περιεχομένου, η οποία υποστηρίζεται επίσης από δικαστικές αποφάσεις του δικαστηρίου.

Πρόκειται για ένα "Πιάτο 22". Έχετε το δικαίωμα να καταγράφετε, αλλά οι ιδιοκτήτες και οι φορείς παροχής περιεχομένου έχουν επίσης το νόμιμο δικαίωμα να προστατεύουν το περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα από την καταγραφή τους. Ως αποτέλεσμα, η δυνατότητα εγγραφής μπορεί να αποφευχθεί.

Δεν υπάρχει τρόπος γύρω από αυτό, εκτός εάν χρησιμοποιείτε συσκευή εγγραφής DVD που μπορεί να εγγράψει σε δίσκο DVD-RW σε λειτουργία VR ή σε δίσκο DVD-RAM συμβατό με CPRM (εμφάνιση στη συσκευασία). Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι οι δίσκοι DVD-RW VR ή DVD-RAM που έχουν εγγραφεί δεν μπορούν να αναπαραχθούν στους περισσότερους DVD players (μόνο Panasonic και λίγοι άλλοι - ανατρέξτε στα εγχειρίδια χρήσης). Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις μορφές εγγραφής DVD .

Από την άλλη πλευρά, τα καλωδιακά / δορυφορικά DVR και το TIVO επιτρέπουν την εγγραφή των περισσότερων περιεχομένων (εκτός από τον προγραμματισμό pay-per-view και κατά παραγγελία). Ωστόσο, δεδομένου ότι οι εγγραφές γίνονται σε σκληρό δίσκο αντί για δίσκο, δεν αποθηκεύονται μόνιμα (εκτός αν έχετε εξαιρετικά μεγάλο σκληρό δίσκο). Αυτό είναι αποδεκτό από τα κινηματογραφικά στούντιο και άλλους παρόχους περιεχομένου καθώς δεν μπορούν να γίνουν περαιτέρω αντίγραφα της εγγραφής στο σκληρό δίσκο.

Εάν έχετε ένα συνδυασμό DVD εγγραφής / σκληρού δίσκου, θα πρέπει να είστε σε θέση να καταγράψετε το πρόγραμμά σας στον σκληρό δίσκο του DVD Recorder / Hard Drive Combo, αλλά αν εφαρμοστεί προστασία αντιγραφής στο πρόγραμμα, θα εμποδιστεί να κάνετε αντιγράψτε από τη μονάδα σκληρού δίσκου σε DVD.

Ως αποτέλεσμα των ζητημάτων προστασίας από αντιγραφή, η διαθεσιμότητα των συσκευών εγγραφής DVD είναι τώρα πολύ περιορισμένη .

Αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους οι αυτόνομες συσκευές εγγραφής δίσκων Blu-ray δεν είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ - αν και είναι διαθέσιμες στην Ιαπωνία και επιλέγουν άλλες αγορές. Οι κατασκευαστές δεν θέλουν να παρενοχλούν τους περιορισμούς καταγραφής που επιβάλλονται στη βορειοαμερικανική αγορά.

Η κατώτατη γραμμή

Οι πιθανότητες ότι κανείς δεν θα χτυπήσει την πόρτα σας και θα σας συλλάβει για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας ενός DVD αν είστε σε θέση να (εφ 'όσον δεν το πουλάτε ή να το δώσετε σε κάποιον άλλο). Ωστόσο, η διαθεσιμότητα συσκευών που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε αντίγραφα DVD είναι όλο και μικρότερη, καθώς οι MPAA, Macrovision και οι σύμμαχοί τους κερδίζουν επιτυχώς αγωγές εναντίον εταιρειών που κάνουν λογισμικό και υλικό που επιτρέπουν την παράκαμψη κωδικών αντιγραφής σε DVD, VHS κασέτες, και άλλες πηγές προγραμματισμού.

Η εποχή της εγγραφής βίντεο στο σπίτι στο DVD έρχεται στο τέλος, καθώς οι πάροχοι περιεχομένου εμποδίζουν την καταγραφή των προγραμμάτων τους.

Για λεπτομέρειες σχετικά με το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι συσκευές εγγραφής DVD , ανατρέξτε στις Συνήθεις Ερωτήσεις του DVD Recorder μας