Μπορώ να παίξω τα εγγεγραμμένα DVD μου σε άλλες συσκευές αναπαραγωγής DVD;

Μορφές DVD με δυνατότητα εγγραφής και συμβατότητα αναπαραγωγής

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση 100% ότι οποιοδήποτε DVD που κάνετε με τη συσκευή εγγραφής DVD ή τον συγγραφέα DVD DVD θα αναπαραχθεί σε όλες τις συσκευές αναπαραγωγής DVD . Το αν μπορείτε να αναπαράγετε ένα DVD που έχετε κάνει χρησιμοποιώντας τη συσκευή εγγραφής DVD ή τον υπολογιστή σας στις περισσότερες συσκευές αναπαραγωγής DVD (που κατασκευάζονται από τα έτη 1999-2000) θα εξαρτηθεί κυρίως από τη μορφή που χρησιμοποιείται για την εγγραφή του DVD.

Μορφές DVD που μπορούν να εγγραφούν

Χωρίς να μπερδεύουμε τις λεπτομερείς τεχνικές πτυχές κάθε εγγράψιμου μορφής DVD, η συνάφεια κάθε μορφής με τον μέσο καταναλωτή συμβαδίζει με αυτό:

DVD-R:

Το DVD-R σημαίνει DVD εγγράψιμο. Το DVD-R είναι το πιο καθολικό των εγγράψιμων μορφών DVD που χρησιμοποιούνται από τους συγγραφείς DVD του υπολογιστή καθώς και από τα περισσότερα DVD recorders. Ωστόσο, το DVD-R είναι ένα format one-time, παρόμοιο με το CD-R και οι δίσκοι που κατασκευάζονται σε αυτή τη μορφή μπορούν να αναπαραχθούν στους περισσότερους δίσκους DVD. Οι δίσκοι DVD-R πρέπει να οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής ( όπως ένα CD-R ) προτού να μπορούν να αναπαραχθούν σε άλλο DVD player.

DVD-R DL

Το DVD-R DL είναι μια μορφή εγγραφής μία φορά που είναι ίδια με την DVD-R, εκτός από το ότι έχει δύο στρώματα στην ίδια πλευρά του DVD (αυτό σημαίνει το DL). Αυτό επιτρέπει τη διπλή χωρητικότητα χρόνου εγγραφής σε μία μόνο πλευρά. Αυτή η μορφή ενσωματώνεται αργά σε μερικούς νεότερους DVD Εγγραφείς. Αν και η πραγματική μορφή εγγραφής είναι ίδια με τη μορφή DVD-R, η φυσική διαφορά μεταξύ ενός τυπικού δίσκου DVD-R και ενός δίσκου DVD-R DL μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μικρότερη συμβατότητα αναπαραγωγής σε ορισμένες συσκευές αναπαραγωγής DVD που κανονικά έχουν τη δυνατότητα αναπαραγωγής κανονικού ενιαίου στρώματος Δίσκους DVD-R.

DVD-RW

Το DVD-RW σημαίνει DVD Re-writable. Αυτή η μορφή είναι εγγράψιμη και επαναγράψιμη (όπως ένα CD-RW) και αρχικά προωθήθηκε από την Pioneer, την Sharp και τη Sony. Οι δίσκοι DVD-RW μπορούν να αναπαραχθούν στις περισσότερες συσκευές αναπαραγωγής DVD, υπό τον όρο ότι εγγράφονται στην ευθεία λειτουργία βίντεο και οριστικοποιούνται. Επιπλέον, η μορφή DVD-RW έχει επίσης τη δυνατότητα εκτέλεσης του Chase Play, το οποίο είναι παρόμοιο με το Time Slip που χρησιμοποιείται στη μορφή DVD-RAM (ανατρέξτε στην εξήγηση για τη μορφή DVD-RAM αργότερα σε αυτό το άρθρο). Ωστόσο, αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε αυτό που αναφέρεται ως λειτουργία VR. Οι εγγραφές DVD-RW που εκτελούνται σε λειτουργία VR ενδέχεται να μην είναι συμβατές με άλλες συσκευές αναπαραγωγής DVD.

DVD & # 43; RW

Το DVD + RW είναι μια εγγραφή και επανεγγράψιμη μορφή που αρχικά προωθούσε πρωτίστως η Philips, με πλήθος συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων των Yamaha, HP, Ricoh, Thomson (RCA), Mitsubishi, APEX και Sony. Το DVD + RW προσφέρει μεγαλύτερο βαθμό συμβατότητας με την τρέχουσα τεχνολογία DVD από το DVD-RW. Η μορφή DVD + RW είναι επίσης πιο εύκολη στη χρήση, όσον αφορά τη βασική εγγραφή, καθώς οι δίσκοι δεν χρειάζεται να οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής για να αναπαραχθούν σε άλλο DVD player. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η διαδικασία οριστικοποίησης πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της ίδιας της διαδικασίας εγγραφής.

DVD & # 43; R

Το DVD + R είναι μια μορφή εγγραφής που εισήχθη και υποστηρίχθηκε από τη Philips και υιοθετήθηκε από τους άλλους υποστηρικτές του DVD + RW, που λέγεται ότι είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί από το DVD-R, ενώ εξακολουθεί να είναι δυνατή η αναπαραγωγή στις περισσότερες συσκευές αναπαραγωγής DVD. Ωστόσο, οι δίσκοι DVD + R πρέπει να οριστικοποιηθούν πριν μπορέσουν να αναπαραχθούν σε άλλο DVD player.

DVD & # 43; R DL

Το DVD + R DL είναι μια μορφή μίας εγγραφής η οποία είναι ίδια με DVD + R, εκτός από το ότι έχει δύο στρώματα στην ίδια πλευρά του DVD. Αυτό επιτρέπει τη διπλή χωρητικότητα χρόνου εγγραφής σε μία μόνο πλευρά. Αυτή η μορφή είναι διαθέσιμη σε ορισμένους υπολογιστές με συσκευές εγγραφής DVD, καθώς και σε μεμονωμένες συσκευές εγγραφής DVD. Αν και η πραγματική μορφή εγγραφής είναι ίδια με τη μορφή DVD + R, η φυσική διαφορά μεταξύ ενός τυπικού δίσκου DVD + R και ενός δίσκου DVD + R DL μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μικρότερη συμβατότητα αναπαραγωγής σε μερικές συσκευές αναπαραγωγής DVD που κανονικά έχουν τη δυνατότητα αναπαραγωγής κανονικού ενιαίου στρώματος Δίσκους DVD + R.

DVD-RAM

Το DVD-RAM είναι ένα εγγράψιμο και εκ νέου εγγράψιμο φορμά που προωθείται από τις Panasonic, Toshiba, Samsung και Hitachi. Ωστόσο, το DVD-RAM δεν είναι συμβατό με τα περισσότερα τυπικά DVD players και δεν είναι συμβατό με τις περισσότερες μονάδες δίσκου DVD-ROM.

Ωστόσο, ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του DVD-RAM είναι η ικανότητά του (με τυχαία πρόσβαση και γρήγορη ταχύτητα εγγραφής ) να επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί την αρχή μίας εγγραφής ενώ ο DVD εγγραφής εξακολουθεί να καταγράφει το τέλος του προγράμματος . Αυτό αναφέρεται ως "Time Slip". Αυτό είναι πολύ καλό εάν ένα τηλεφώνημα διακόπτει την προβολή σας ή αν επιστρέψετε σπίτι αργά από την εργασία και χάσετε την αρχή ότι το σημαντικό τηλεοπτικό επεισόδιο ή τηλεοπτικό αθλητικό γεγονός.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του DVD-RAM είναι η εκτεταμένη ικανότητα του για επεξεργασία σε δίσκο. Με τη γρήγορη ταχύτητα πρόσβασης, μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά αναπαραγωγής των σκηνών και να διαγράψετε άλλες σκηνές από την αναπαραγωγή, χωρίς να διαγράψετε το αρχικό βίντεο. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί εκ νέου ότι αυτή η λειτουργία εγγραφής δεν είναι συμβατή με την αναπαραγωγή στις περισσότερες τυπικές συσκευές αναπαραγωγής DVD.

Εγγραφή αρχείου DVD Disclaimer

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι διαθέσιμες όλες οι μορφές DVD που μπορούν να εγγραφούν σε όλες τις συσκευές εγγραφής DVD. Αν ψάχνετε για συγκεκριμένη συμβατότητα μορφής εγγράψιμου DVD - ελέγξτε τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της συσκευής εγγραφής DVD που ενδέχεται να εξετάζετε για αγορά. Μια πηγή που μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την αναζήτηση είναι η λίστα συμβατότητας του DVD Player για εγγράψιμα DVD (VideoHelp)