Πώς να μοιράζεστε και να συνεργάζεστε με το Google Drive

Έχετε μεταφορτώσει ή δημιουργήσει ένα αρχείο επεξεργασίας κειμένου ή ένα υπολογιστικό φύλλο με το Google Drive. Και τώρα τι? Δείτε πώς μπορείτε να μοιραστείτε αυτό το έγγραφο με άλλους και να αρχίσετε να συνεργάζεστε.

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: ποικίλλει

Εδώ είναι πώς

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε επίσης να κάνετε κοινή χρήση κάνοντας κλικ στην επιλογή "Λήψη συνδέσμου με δυνατότητα κοινής χρήσης". Αυτή είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να μοιραστείτε την προβολή πρόσβασης σε ένα έγγραφο σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων.

  1. Μεταβείτε στο Google Drive στη διεύθυνση drive.google.com και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το Λογαριασμό σας Google .
  2. Βρείτε το έγγραφό σας στη λίστα σας. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο φάκελο My Drive ή να κάνετε αναζήτηση βάσει πρόσφατων εγγράφων. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε όλα τα έγγραφά σας χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή. Αυτό είναι το Google, εξάλλου.
  3. Κάντε κλικ στο όνομα του αρχείου στη λίστα για να ανοίξετε το αρχείο.
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Κοινή χρήση στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.
  5. Έχετε διάφορες επιλογές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να μοιραστείτε αυτό το αρχείο. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε την ποσότητα πρόσβασης που θέλετε να επιτρέψετε. Μπορείτε να τους καλέσετε να επεξεργαστούν το έγγραφο, να σχολιάσουν το έγγραφο ή απλώς να το δουν.
  6. Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συνεργάτη, του σχολιαστή ή του θεατή σας και θα λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα τους ενημερώνει ότι έχουν πλέον πρόσβαση. Εισαγάγετε όσες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θέλετε. Διαχωρίστε κάθε διεύθυνση με κόμμα.
  7. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στον μικρό σύνδεσμο "Advanced" για να δείτε μερικές ακόμα επιλογές. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να αρπάξετε έναν κοινόχρηστο σύνδεσμο. Μπορείτε επίσης να τιτλοποιείτε ή να το δημοσιεύετε κοινωνικά σε ένα βήμα. Ως κάτοχος του εγγράφου έχετε επίσης δύο πιο προχωρημένες επιλογές: Αποτρέψτε τους συντάκτες να αλλάξουν πρόσβαση και να προσθέσουν νέα άτομα και να απενεργοποιήσουν τις επιλογές για λήψη, εκτύπωση και αντιγραφή για σχολιαστές και θεατές.
  1. Μόλις εισαγάγετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα δείτε ένα πλαίσιο που σας επιτρέπει να εισάγετε μια σημείωση που μπορείτε να στείλετε με το email επιβεβαίωσης.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή.
  3. Μόλις το άτομο που έχετε καλέσει λάβει την πρόσκλησή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάνει κλικ στο σύνδεσμο, θα έχουν πρόσβαση στο αρχείο σας.

Συμβουλές:

  1. Ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση Gmail, όταν είναι δυνατόν, επειδή μερικά φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ενδέχεται να αποκλείσουν το μήνυμα πρόσκλησης και το Gmail είναι συνήθως το αναγνωριστικό τους λογαριασμού Google ούτως ή άλλως.
  2. Σε περίπτωση αμφιβολίας, αποθηκεύστε ένα αντίγραφο του εγγράφου σας πριν από την κοινή χρήση, μόνο για να έχετε ένα αντίγραφο αναφοράς ή σε περίπτωση που χρειαστεί να αντιστρέψετε κάποιες αλλαγές.
  3. Να θυμάστε ότι τα άτομα με πρόσβαση κοινής χρήσης έχουν τη δυνατότητα να προσκαλούν άλλους να προβάλλουν ή να επεξεργάζονται το έγγραφο, εκτός αν ορίζετε διαφορετικά.

Ο, τι χρειάζεσαι: